Interviu David Beckam: "Puteam să fiu şi instalator de gaze!"

14 ianuarie, 2014

Despre drumul spre faimă, Crăciunul în Londra şi cum îi calcă copiii pe urme, ne povesteşte chiar marele superstar al fotbalului. Odată cu mutarea înapoi în Londra, nu doar familia sa se bucură de prezenţa lui pe meleagurile natale. Foştii colegi ai echipei Manchester United, cât şi prietenii celebri l-au susţinut pe covorul roşu pe David, la premiera documentarului

Despre drumul spre faimă, Crăciunul în Londra şi cum îi calcă copiii pe urme, ne povesteşte chiar marele superstar al fotbalului.

Odată cu mutarea înapoi în Londra, nu doar familia sa se bucură de prezenţa lui pe meleagurile natale. Foştii colegi ai echipei Manchester United, cât şi prietenii celebri l-au susţinut pe covorul roşu pe David, la premiera documentarului care spune povestea incredibilă a echipei engleze de fotbal, “The Class Of ‘92“, pe 1 decembrie anul trecut.

Fotbalistul şi-a exprimat deschis recunoştinţa. „Sunt atât de mândru!“, a declarat el despre Victoria (39), care l-a însoţit împreună cu copiii lor, Brooklyn (14), Romeo (11) şi Cruz (8), la evenimentul mult aşteptat – la care Harper, fetiţa lor de 2 ani, a lipsit. „Nu am mai locuit aici de când aveam 15 ani şi e foarte bine să fiu din nou acasă. Băieţii sunt toţi la şcoli foarte bune, în centru, căci educaţia lor este foarte importantă pentru mine şi Victoria. Totul merge strună momentan.“ Cât despre premieră, englezul de 38 de ani a declarat: „Mă surprinde de fiecare dată gândul că am realizat atât de multe până acum. Mă bucur atât de mult că propriii mei copii mă pot vedea aici, pe covorul roşu, în această seară… sprijinul lor înseamnă totul pentru mine. Ei sunt motivul pentru care am trecut prin momente grele şi pentru care mă pot bucura de binele din viaţa mea“. Dar mai multe despre acestea, cât şi despre cum a decurs Crăciunul pentru familia Beckham şi cum e să fie îndrăgostit de soţia sa de când s-au cunoscut în 1997, în cele ce urmează…

David, cum a fost Crăciunul pentru familia ta?

La fel ca pentru oricine, sincer. Suntem o familie normală şi tradiţională, când vine vorba de Crăciun. Ne vedem cu rudele şi mâncăm cât putem!

Ai îmbrăcat costumul Moşului vreodată pentru copiii tăi?

(râde) Ei bine, am fost în postura de Iepuraş de Paşte. Dar de Moş Crăciun? Nu încă.

Cred că-i cam greu să se gândească cineva ce să-i ia cadou lui David Beckham...

Nu ştiu, aş fi vrut un anumit documentar, „Stone Roses“ anul acesta, dar… să fiu sincer, îmi plac cadourile pe care mi le fac copiii de Crăciun. Ideile lor sunt cu totul diferite de cele ale altor persoane!

Copiii tăi probabil au ce-şi doresc de Crăciun. E important să îi menţii cu picioarele pe pământ?

Da, pentru că aşa am fost crescuţi şi eu, şi Victoria. OK, avem o poziţie privilegiată, însă avem aceleaşi valori. Evident, ne răsfăţăm băieţii şi pe Harper – abia aşteaptă Crăciunul. Dar ne asigurăm că toţi rămân cu picioarele pe pământ.

Brooklyn, fiul tău cel mare, a semnat pentru academia Queens Park Rangers recent. Mulţi oameni cred că va urma cariera de fotbalist…

E greu pentru băieţi. De fiecare dată când ies pe teren, oamenii îi analizează permanent. Din punctul meu de vedere, dacă vor să fie fotbalişti, minunat! Dacă nu, nu contează. Toţi copiii mei vor avea întotdeauna sprijinul tatălui şi al mamei lor.

El e deja mare. Cum e să ai un fiu adolescent?

Cred că din momentul în care ai copii, ca părinte, nu ai cum să nu îţi faci griji pentru ei. Aşa că nu contează că sunt adolescenţi sau au doi ani, mereu ai grijă de ei. Dar din fericire, am copii buni. Îi avem sub control.

Ce sfat i-ai da lui Brooklyn?

Să se bucure de meci, dacă alege să fie fotbalist. Asta vrea orice copil şi aşa trebuie să fie.

Victoria a văzut deja documentarul?

Nu. Nimeni nu l-a văzut încă. Cred că vor fi câteva lacrimi pe care mama mea le va simţi pe obraji. Şi ştiu că Vic va fi entuziasmată să-l vadă. Mereu a fost alături de mine.

Trebuie că eşti mândru de ea. Cariera ei ca designer e minunată.

Desigur! Sunt mândru de ea. Mereu am fost. Nici nu-mi vine să cred câte i-au reuşit, e o femeie talentată. Avem şi patru copii minunaţi şi sunt mândru şi de ei.

Şi tu te pricepi la modă, te implici în munca ei?

Nu, deloc. Mi-ar fi plăcut asta, are mult succes cu colecţiile ei, eu doar îi ofer câte o ceaşcă de ceai când lucrează. Dar îi şi spun ce cred când e cazul.

De ce eşti cel mai mândru, dintre toate realizările tale?

De copiii mei, fără îndoială. E simplu. Sunt cea mai mare realizare din viaţa mea, sunt frumoşi, sunt sănătoşi şi sunt buni.

Dacă nu erai fotbalist, ce crezi că ai fi ajuns?

Ei bine, pe măsură ce creşteam, am fost foarte apropiat de tatăl meu. Am petrecut mult timp cu el şi el lucra ca instalator de gaze. Aşa că probabil aş fi urmat acelaşi drum şi ajungeam instalator de gaze!

E greu de crezut asta! Pe vremea aia realizai că vei deveni un star?

Nu cred că am crezut vreodată asta. Niciunul din echipa mea nu credea asta, că va ajunge unde am ajuns fiecare. Oricând câştigam vreun trofeu, nu mă focusam pe asta. Ca echipă, toată atenţia noastră se îndrepta spre următorul trofeu.

Cum a fost să te retragi din fotbal?

O tranziţie destul de bună chiar, am fost tot timpul ocupat. Am trecut de la a fi un fotbalist profesionist la orice altceva. A fost uşoră.

Ai vreun regret după retragere?

Nu, eram pregătit să fac asta. Sunt bucuros că m-am oprit la momentul potrivit.

Se zvoneşte că vei primi un titlu de cavaler din partea Reginei, pentru realizările din sport. Ţi-ar plăcea să fii numit Sir David?

Am auzit de zvonurile astea, dar nu le dau atenţie. Sunt ocupat să fiu tatăl copiilor mei. Îi duc la şcoală, îi iau de acolo, îi duc la fotbal şi la orele de balet. Asta e o zi obişnuită din viaţa mea. Vedem noi ce va fi, dar sunt mândru de ceea ce am realizat deja.

„The Class Of ’92“ţine de zilele de glorie cu Manchester United. Cum e când priveşti în urmă?

Mă face să mă simt puţin bătrân! Dar sunt fericit să arăt oamenilor prin câte am trecut. Este povestea a şase prieteni buni, povestea pe care mulţi nu o ştiu, deşi cred asta. Au fost vremuri bune, vremuri rele şi asta este istoria noastră.

Te vezi vreun star de cinema în viitor?

Nu, nu sunt bun la interpretare, aşa că nu cred că e o idee bună să mă implic într-o astfel de industrie! (râde) Dar mi-a plăcut documentarul, pentru că face parte din istoria noastră, din anii de tinereţe, este ceva special pentru noi.

FOTO H&M