INTERVIU Ellie White şi Doru Tinca: "Suntem foarte implicaţi în creşterea copiilor"

8 iunie, 2021
8 dsc 20235998 1200px site jpg jpeg

Acasă la Ellie White şi Doru Tinca am descoperit o familie mai unită ca niciodată. Chiar dacă, aşa cum am glumit când ne-am revăzut, subiectul dezbătut când ne-am întâlnit prima dată în 2015 a rămas nebifat: Ellie White şi Doru Tinca încă au planuri de nuntă, la fel ca atunci.

Dar poate imaginile acestea frumoase cu ei doi alături de copiii lor, Maria şi Mihăiţă, sunt cea mai bună dovadă că nu actele ţin legată o familie. M-aş fi aşteptat ca pandemia să-şi spună cuvântul în privinţa organizării cu doi copii, pentru că părinţii au avut, în general, provocări grele de trecut în această perioadă. Dar ei au trecut cu brio acest test. Mai mult decât atât, Ellie şi Doru au reuşit să-şi păstreze echilibrul şi în cuplu, deşi vorbim despre o artistă şi un organizator de festivaluri pe care pandemia i-a afectat din plin. Despre cum au trecut împreună prin toate încercările acestor vremuri am vorbit în cele ce urmează.

Cum a fost perioada aceasta pentru voi?

stanga
dreapta
9 dsc 20235998 2000px site jpg jpeg
2 dsc 4519 flatten site jpg jpeg
3 dsc 4629 site jpg jpeg
4 dsc 4762 site jpg jpeg

Ellie Cu multe pauze şi reinventări.

Îţi aminteşti cum a fost când a început pandemia?

Doru Aveam multe evenimente programate, care s-au anulat. Doru avea multe festivaluri mari în organizarea cărora era implicat, evenimente private. Eu, la rândul meu, aveam piese şi concerte. Şi totul s-a oprit dintr-odată. Doru Filmări, videoclipuri, şedinţe foto... Toate ne umpleau agenda înainte de pandemie. Proiecte şi deplasări noi. Aveam programate filmări în afara ţării cu Ellie pentru videoclipuri.

Ellie Acum aşteptăm să ne revenim şi să ne reluăm activitatea.

Dar din creaţie nu v-aţi oprit.

Din creaţie nu, din contră. Eu, cel puţin, am fost şi mai creativă în această perioadă, am mers la studio. Minusuri pe o parte, plusuri pe de alta. Din cauza faptului că am stat acasă şi nu am mai avut evenimente, am avut mai mult timp la dispoziţie să merg la studio. Aşa că am creat multe piese, inclusiv cel mai recent single al meu, Flori de mai, pe care l-am lansat anul acesta. Şi mai am două piese pregătite, care îşi aşteaptă perioada de lansare.

Voi aţi trăit la maximum perioada pandemică – inclusiv cu virusul la pachet. N-aţi scăpat.

Ellie Aşa e. Eu şi Doru am ieşit primii pozitivi. Eu am fost bolnavă trei zile, simptomele au apărut vineri noapte şi au trecut duminică noapte. Iar dintre copii, Maria a ieşit pozitivă, dar asimptomatică, iar Mihăiţă negativ. La Doru, într-adevăr, situaţia a fost mai dificilă.Eu am făcut febră mare, dar totul a durat mai puţin. El a avut febră mai mică, dar simptomele au durat mai mult – cam zece zile.

Doru Ellie a fost ca nouă în a patra zi – a început să facă sport.

Foarte multe cupluri au resimţit presiunea de a sta unul cu altul zi de zi. La voi cum a fost?

Noi ne-am început relaţia stând doar împreună. De când ne-am cunoscut, Doru şi-a lăsat jobul pe care-l avea atunci şi a început să vină cu mine la concerte. Iar asta a însemnat să fim mereu unul cu altul, pe drum, la spectacol, în camera de hotel. Şi au fost aşa vreo cinci ani, fără să ne săturăm unul de celălalt. Ulterior, s-au schimbat puţin lucrurile, pentru că el s-a implicat în organizarea unor evenimente mai mari, cum sunt festivalurile. Dar când a venit pandemia şi a trebuit să stăm din nou doar împreună, n-a fost deloc o forţare. A fost pur şi simplu o reconectare.

Voi faceţi 14 ani de când sunteţi împreună. A sosit momentul să vă trag iar la răspundere: aveţi subiectul nunţii, care nu se mai întâmplă. În 2015, spuneaţi că urmează să vă căsătoriţi. În pandemie aţi fi putut face pasul fără tam tam, sunt mulţi care au făcut aşa.

Dar noi nu vrem pe ascuns. Ne place să împărtăşim evenimentele importante din viaţa noastră cu lumea, aşa că nu am simţit să facem pasul în grabă în pandemie.

Doru Ne place mult să fim înconjuraţi de oameni, ne lipseşte asta. Petrecerile cu grătare de dinainte de pandemie erau cu 30-40 de oameni. Aşa că e normal ca şi nunta să fie aşa.

Ellie Nunta am amânat-o pentru că a vrut el una perfectă. (râde)

Doru Ştii cum e? Când umbli cu omul perfect, vrei să-i dai ceva perfect.

Cum v-aţi descurcat pe timpul pandemiei cu şcoala copiilor?

Ellie La noi nu a fost foarte stresant, întrucât fiul nostru, Mihăiţă, merge la o şcoală privată din Snagov care este foarte ok, pentru că nefiind foarte mare şi neavând foarte mulţi elevi, a fost mai simplu să se organizeze toţi. A fost puţin mai dificilă prima săptămână, până ne-am adaptat. Acum, de exemplu, fiind iar carantină în zona noastră, Mihăiţă face din nou şcoala online şi deja nu ne mai stresăm. El se trezeşte singur la ora 8, la 8:30 încep cursurile online, ştie exact cu cine intră în legătură...

Doru Cărţile sunt aliniate în bibliotecă, orarul îl ştie. Oricum, el e foarte descurcăreţ pe zona de IT, calculatoare. Face şi ore suplimentare de informatică.

4 dsc 4762 site jpg jpeg

Spre ce simţiţi că se îndreaptă profesional copiii?

Ellie Este clar că Mihăiţă este pe zona de IT. Iar fiica noastră e artista.

Doru Noi am fost de la bun început foarte implicaţi în creşterea lor, iar acum comunicarea funcţionează. Partea de parenting la noi a fost foarte faină, pentru că încercăm să îi facem să înţeleagă ce trebuie, să vorbim cu ei precum cu adulţii, chiar dacă sunt mici. Îi responsabilizăm de pe acum în legătură cu lucrurile cu care se poate face asta.

Ellie Mihăiţă este deja foarte grijuliu. Acum, de exemplu, putem pleca de acasă o oră-două, lăsându-i singuri şi se descurcă. Contează şi faptul că suntem într-o comunitate supravegheată în cartierul în care locuim, dar chiar şi aşa, avem încredere în ei. Ştim că dacă îi spunem lui Mihăiţă să aibă grijă de surioara lui, va avea grijă de Maria. În unele cazuri, poate excesiv. Dar avem siguranţa că vor fi OK. Iar aceste experienţe din pandemie i-au făcut să se apropie şi mai mult.

Deci ar mai fi loc de al treilea copil?

Noi nu am spus nu, doar că, dată fiind pandemia, nu ştii unde te duce viaţa şi cum ne vom descurca financiar. Până acum ne oprea gândul „cum plecăm cu trei copii în vacanţă?”.

Doru Vrem să le putem oferi copiilor toate oportunităţile de dezvoltare, iar aspectele astea ţin de latura financiară.

Ellie Şi oportunităţi egale. Pentru că, acum, ce-i oferim lui Mihăiţă, îi oferim şi Mariei, fără diferenţe.

Hai să vorbim puţin şi despre locul unde ne aflăm: la voi acasă.

Doru Stăm aici de opt ani, de când s-a născut Mihăiţă. De trei ani stăm chiar în casa asta – am schimbat, la un moment dat, casa, în cadrul aceluiaşi cartier. Primul an a fost de renovări şi acum începe să se aşeze totul în jurul nostru.

Cum aţi decorat-o: singuri sau cu specialişti?

Uite că la casa asta nu ne-am mai nimerit la gusturi eu şi Ellie.

Ellie Eu voiam pe o culoare, el voia pe altă culoare... Ne doream lucruri diferite. Aşa că am zis: ca să nu ne certăm, angajăm decoratori.

Doru Le-am spus şi eu, şi ea ce ne place. Iar arhitecţii au reuşit să ne asculte părerile amândurora şi să ne mulţumească pe amândoi. După ce ne-au dat propunerile finale, nu am avut multe modificări de făcut, decât „mu-tă aia mai la stânga şi aia mai la dreapta”. Şi atât. Nu am schimbat lucruri majore, ceea ce înseamnă că ne-au înţeles foarte bine.

Tu ai 18 ani de când ai debutat în muzică, Ellie.

Da, în 2003 s-a lansat Lumea ta, piesa pe care o cântam cu DJ Project. Dar eu fac muzică din clasa a treia. Practic, de când mă ştiu. Din clasa a treia am făcut violă, dintr-a cincea pian şi am continuat cu ele la liceu. Din clasa a noua am făcut canto şi pian, în facultate m-am dus pe canto clasic. Iar în liceu am cântat şi muzică populară – m-a trimis mama la toate festivalurile de muzică populară.

Şi acum pare că vrei să predai ştafeta. Cât stăm noi de vorbă, a venit profesorul de pian. Pentru cine?

Mihăiţă face lecţii de pian, pentru că ne-a cerut.

Am crezut că el e cel tehnic, pe partea de IT. Vă doriţi să-i îndreptaţi pe copii spre muzică?

Doru Eu aş vrea, Ellie nu vrea. O să angajăm un designer să ne ajute să ne hotărâm în privinţa copiilor, cum am făcut şi cu casa! (râde) Foto: Sorin StanaRecente pe Ok! Magazine

Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg
DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg
Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg