INTERVIU Emi și Cuza: “Suntem olteni, suntem vulcanici amândoi și ne asemănăm în proporție de 80%”

16 octombrie, 2023

Au umor și au demonstrat-o și-n noul sezon iUmor, în care-au îmbrăcat niște haine nu doar cool, ci și cu mari responsabilități: cele de prezentatori.

Emi și Cuza iUmor IMG 0009 (2) jpg

Ce poate fi mai plăcut decât să cunoști succesul alături de cel mai bun prieten din copilărie? Să formezi un tandem simpatic în showbiz alături de persoana care te cunoaște aproape la fel de bine ca părinții sau frații tăi. Este ceea ce li s-a întâmplat și continuă să li se întâmple noilor prezentatori ai show-ului iUmor, de pe Antena 1, Emanuel Popescu și Adrian Popescu.

Emi și Cuza, mai pe scurt, doi olteni simpatici și fresh care n-au nicio legătură de rudenie, în ciuda numelui de familie comun, dar care se pot lăuda c-o frăție mai strânsă decât cea pe care ți-o conferă legătura de sânge. Telespectatorii i-au îndrăgit odată cu apariția lor efervescentă din reality show-ul Asia Express și, de-atunci, tandemul Emi și Cuza a rimat bine și-n alte proiecte din showbiz.

Noi i-am cunoscut și i-am plăcut în acest interviu... la pachet, așa cum se întâmplă mare parte din existența lor, de altfel.

Când va apărea acest interviu, veți avea în spate, deja, câteva ediții iUmor. Cu câte emoții ați așteptat difuzarea emisiunii în care debutați ca prezentatori? Și cât de emoționați ați filmat prima ediție?

Emi

Întotdeauna avem emoții, pentru că punem foarte mult suflet în orice proiect ne băgăm. Așa am fost mereu și e greu să ne mai schimbăm acum, așa că n-are rost să ascundem faptul că am avut emoții atât la prima zi de filmare, cât și la marea premieră.

Cuza

Emoțiile rămân la fel de mari la fiecare ediție iUmor, pentru că e un proiect în care cu toții ne-am dedicat 100% și ne dorim să iasă perfect.

Emi și Cuza iUmor IMG 0009 (1) jpg

Veniți după atâtea sezoane în care telespectatorii s-au obișnuit cu Șerban Copoț și Dan Badea. O să existe comparații... Sunteți pregătiți să luați în piept și eventualele critici?

Emi

E clar că lumea se atașează de oameni. E normal ca telespectatorii să se fi atașat de Dan și de Șerban, niște oameni care și-au făcut bine treaba și care ne-au lăsat cu steagul sus. Eu nu o văd, neapărat, ca pe o presiune, o văd ca pe un avantaj pentru noi, pentru că trebuie să continuăm o treabă bine făcută și să o facem cel puțin la fel de bine. Cât despre critici și hateri, toată lumea are, întotdeauna există, uneori gratuit, alteori, criticile sunt constructive. Venim din online și știm cu ce se mănâncă.

Cuza

Suntem convinși că vor fi comparații. E un lucru firesc. Și noi, la rândul nostru, facem astfel de comparații. Sperăm doar ca, la finalul examinării, să dea măcar egal sau poate, Doamne Ajută!, să fim în avantaj.

Cuza, tu ești și la radio, și la matinalul Neatza, amândoi aveți și proiectul cu trupa Noaptea Târziu... Puteți să vă împărțiți în atâtea părți?

Emi

Cuza e un erou! Face față cu brio în atât de multe părți și își dozează energia atât de bine, încât dă randament maxim în toate proiectele în care intră.

Cuza

Pasiune și energie am pentru toate proiectele din care fac parte… daaaar, am și un dușman: timpul. Uneori, timpul nu-mi permite să fac atât de multe câte mi-aș dori. Dacă ar fi ziua de minimum 30 de ore sau n-ar fi nevoie și de somn, aș fi cel mai fericit!

Pare că formula Emi și Cuza este una de succes, s-a impus și la Te cunosc de Undeva și era cât pe ce s-o facă și la Asia Express. De ce vă merge mai bine împreună decât separat, să zicem?

Emi

Nu știu dacă ne merge mai bine împreună decât separat, dar, încă de când eram mici, lumea ne lua la pachet în orice. Avem o conexiune și o chimie unice și asta ne face să fim delicioși împreună. Cel puțin așa ni s-a spus. (râde)

Cuza

Formula Emi și Cuza are un singur secret: prietenia. Fiind ca frații de atât de multă vreme, ne cunoaștem atât de bine și ne respectam atât de mult încât, de multe ori, funcționăm ca un întreg.

"Ca în orice relație, dacă totul e perfect, înseamnă că unul minte"

La Asia Express, în special, ați avut niște momente cu certuri teribile. Aproape că ne era greu să credem că sunteți cei mai buni prieteni. Asta e dinamica obișnuită dintre voi sau acolo a contat și contextul?

Emi

Cu siguranță, contextul a fost un factor foarte important. Dar avem momentele noastre când ne certăm. Dacă vă uitați la Asia, o să vedeți că nicio ceartă de-a noastră n-a durat mai mult de jumătate de oră, apoi am râs unul de celălalt. Ne cunoaștem atât de bine, suntem olteni, suntem vulcanici amândoi, ne asemănăm în proporție de 80%, de multe ori ne cunoaștem după privire sau simțim instant când nu e ceva în regulă cu celălalt. Știm ce poate unul să facă și celalalt nu, am învățat să ne acceptăm așa cum suntem. Tocmai de asta, intensitatea certurilor părea super puternică, dar era ca un băț de chibrit: s-a aprins și imediat s-a ars!

Cuza

Nu asta e dinamica noastră. Cel puțin, nu mai este asta dinamica prieteniei noastre. Tineri fiind, ne-am certat atât de mult și ne-am înjurat atât de tare, încât acum nu mai avem ce să ne spunem rău. Ca în orice relație, dacă totul e perfect, înseamnă că unul minte; noi nu ne mințim, frații nu se mint între ei! Contextul din Asia, presiunea timpului, oboseala acumulată, toate și-au spus cuvântul, dar un lucru de observat este că, după ce ne spuneam toate ofurile, în două minute ne luam de gât și plecam la drum și mai sudați.

Emi și Cuza iUmor IMG 0009 (4) jpg

Într-adevăr, reality show-ul Asia Express pare c-a legat oamenii pe viață. Tu, Emi, i-ai ales ca nași de nuntă pe Eliza și Cosmin Natanticu...

Emi

Da, am legat foarte multe prietenii în echipa Asia Express! Soția a mea a venit cu ideea să-i avem nași pe Natantici, eu mi-am luat un mic șoc când mi-a propus, iar apoi, încet, încet, m-am obișnuit cu ideea. Conexiunea s-a creat instant între Mădă și Lizi; când e treabă de femei, barbații, de cele mai multe ori, trebuie să stea pe margine și să aprobe. Și ei au simțit că au fost invitați cu un scop la episodul în care o ceream de soție pe Mădă, a fost o telenovelo-chimie fantastică. Nu pot decât să-i apreciez intuiția Madalinei și să mă bucur, pentru că s-a creat o chimie fantastică între noi și ei!

Cuza, tu ai ceva noutăți pe plan romantic?

Emi

Viitoarea soție a lui Cuza încă nu s-a născut. Glumesc!

În lipsa acestor noutăți, tot apar știri despre tine și fosta iubită, Ramona Olaru. S-a reaprins scânteia?

Cuza

Atunci când va fi cazul sau va apărea o schimbare, voi anunța eu. Până atunci, tot ce apare în presa de profil e doar speculație.

De multe ori m-am întrebat de ce nu există aceeași apropiere și față de al treilea membru al formației Noaptea Târziu, Cucu. Aud mereu de Emi și de Cuza și nu de Emi, Cuza și Cucu.

Emi

Cucu face parte din familia noastră. Fanii Noaptea Târziu știu de Cuza, Cucu și Emi. Din punct de vedere profesional, pe partea de TV, așa a vrut Divinitatea să se întâmple. A fost un plus relația noastră de prietenie încă de când eram mici, dar și pe Cucu am încercat să îl includem în tot ce am făcut noi.

Cuza

Între noi trei există aceeași apropiere! O latură a activității ne-a pus împreună pe mine și pe Emi, dar asta nu înseamnă că suntem departe de Cucu sau el de noi. Unele lucruri nu se văd și e normal ca oamenii să creadă că nu suntem la fel de apropiați toți trei, însă noi suntem ca frații; dacă nu ne vedem, ne sunăm zilnic. Ne sfătuim unii cu alții pe proiecte, indiferent dacă sunt personale sau comune. Suntem la fel toți, nu există separatisme între frați.

Emi și Cuza iUmor IMG 0009 (3) jpg

Acum, toată lumea vă știe ca oameni de divertisment, dar voi ați pornit pe alte drumuri, în prima tinerețe. Emi, tu ești specialist în management, dacă nu mă înșel, iar tu, Cuza, în kinetoterapie? Acestea sunt studiile voastre de bază?

Emi

Eu sunt la bază profesor de sport, dacă aș da examen de definitivat, aș putea preda la liceu. Am facut, ulterior, Management/Marketing la Facultatea de Economia și Comerțul Turismului, dar nu prea am de gând să profesez, momentan.

Cuza

Da, astea sunt studiile noastre de bază, dar pasiunea e în ceea ce facem acum și ne bucurăm că avem șansa să facem zilnic ceea ce visam atunci când eram mici.

Care este primul lucru care vă vine în minte din studenția voastră comună?

Emi

Studenția mea a fost separată față de cea a lui Cuza și Cucu și nu pot spune că am cine știe ce amintiri. Dar, pentru mine, perioada liceului a fost de neuitat, cu toate tâmpeniile pe care le făceam cu Cuza și pe care nu le pot povesti.

Cuza

Petrecerile, simplitatea, libertatea, lipsa prejudecăților și lista ar putea continua mult și bine!

Se zice că cei mai olteni dintre olteni sunt cei din Târgu Jiu. Olteanul din voi este mai degrabă aprig, rapid, miștocar sau iute la mânie?

Emi

Suntem olteni pur-sânge, într-adevăr! Eu mă consider și aprig, și rapid, și miștocar, și iute la mânie. N-am ratat nimic din caracteristicile oltenești. (râde)

Cuza

Dintre cele enumerate de tine, eu mă consider, mai degrabă, olteanul miștocar. Lucrul ăsta m-a și ajutat, dar m-a și încurcat pe parcursul vieții.

Cum se schimbă prietenia dintre doi amici din copilărie atunci când unul se însoară și unul e singur (dacă e singur)? Și dacă se schimbă...

Emi

Prietenia nu se schimbă absolut deloc, din contra, se consolidează. Am ajuns într-un punct al maturității în care sunt normale căsătoriile. Singura diferență, în prietenia noastră, este că nu mai petrecem atât de mult timp împreună. Dar asta nu e și nu a fost niciodată o problemă, pentru că, dacă vrem să avem momentele noastre sau să ne vedem, Mădă și-a asumat că, atunci când mă ia, mă ia la pachet, deci nicio problemă din punctul ei de vedere să petrec timp cu Cuza sau să mă văd cu băieții.  

Cuza

Prietenia nu se schimbă, se schimbă prioritățile celui însurat, se modifică timpul și planurile și e ceva normal. În cazul nostru, dintr-o prietenie între două persoane, s-a transformat într-o prietenie de trei persoane, pentru că a mai apărut o prietenă bună: Mădălina.

Foto: Antena 1



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg