Interviu exclusiv: Luca Argentero, fermecătorul italian din “Eat, Pray, Love” este, acum... “Doctorul Amnezie”

30 aprilie, 2021
3 profimedia 0395660504 jpg jpeg

Am vorbit cu fermecătorul actor italian despre povestea reală transpusă pe ecrane în noul serial AXN “Doc - În mâinile tale”.

Imaginează-ţi asta. Te trezeşti într-o zi din anul 2021 şi-ţi dispar, subit, toate amintirile din ultimii 12 ani. Nu ştii ce-a devenit viaţa ta în aceşti ultimi ani, nu-ţi aminteşti vreo căsătorie, divorţ sau alt eveniment important din existenţa ta, una care are ca reper realitatea anului 2009. Teribil, nu-i aşa? Este povestea reală a doctorului italian Pierdante Piccioni, de 61 de ani, care a trecut prin această experienţă traumatizantă, trezindu-se fără amintirile recente, în urma unei leziuni cerebrale. Ultima lui amintire este din ziua în care fiul său a împlinit opt ani, lucru care l-a trimis în urmă cu 12 ani.

2 docnelletuemaniitaly s01 10162787 jpg jpeg

Experienţa celui cunoscut în Italia ca “doctorul Amnezie” a inspirat scenariul noului serial AXN “Doc - În mâinile tale”, ce va fi difuzat din 8 aprilie, în fiecare joi, de la ora 22.00. Serialul îl are ca personaj central pe doctorul Andrea Fanti, unul dintre cei mai buni medici internişti din Italia. În urma unui traumatism cranian, acesta îşi pierde amintirea ultimilor doisprezece ani din viaţă. Fără amintiri, Andrea se trezeşte într-o lume necunoscută, în care cei dragi au devenit brusc străini, relaţiile noi sunt uitate şi triumfurile sale medicale sunt aproape pierdute. Spitalul este singura certitudine din viaţa lui şi acolo trebuie acesta să îşi reconstruiască viaţa, întâi ca pacient, apoi ca soţ, tată şi, în cele din urmă, ca medic.

Pe lângă drama principală, fiecare episod al producţiei italieneşti prezintă cazuri clinice dificile, dar şi complexitatea vieţii dintr-un spital. Carismaticului actor italian Luca Argentero (42) îi revine misiunea de a da viaţă acestei poveşti reale şi amnezicului doctor Andrea Fanti. Născut la Torino şi licenţiat în Economie şi Comerţ, Luca a sfârşit prin a se îndrăgosti de televiziune şi, apoi, actorie, cel mai cunoscut rol internaţional al său fiind cel din “Eat, Pray, Love”, alături de Julia Roberts. Ni-l amintim, cu siguranţă, pe chipeşul Giovanni, acel italian fermecător care-i este ghid personajului Juliei prin eterna Romă şi-o învaţă pe aceasta să vorbească italiana… cu mâinile.

Fără să-şi folosească mâinile, dar într-o fermecătoare engleză cu accent italian, aşa mi-a răspuns talentatul actor la întrebările despre serialul “Doc - În mâinile tale”, o scurtă conversaţie purtată pe Zoom, prilej pentru mine să admir şi livingul cosy în care se relaxează, în fiecare seară, Luca. Din peisaj au lipsit, din păcate, logodnica lui, actriţa Cristina Marino (29), şi fiica de aproape un a cuplului, Nina Speranza.

5 profimedia 0492076231 jpg jpeg

OK! Cum i-ai încuraja să vadă "Doc-Nelle tue mani" pe cei care nu sunt fani seriale cu doctori? Ce are diferit acest serial, în afară de faptul că este o producţie italiană?

Luca Argentero Cred că diferenţa principală este faptul că vorbim despre o poveste adevărată, un lucru care i s-a întâmplat în realitate unui doctor adevărat. Este povestea lui Pierdante Piccioni, supranumit Doctor Amnezie, care a suferit acelaşi lucru precum personajul meu, Andrea Fanti. Din punct de vedere al audienţei, cred că este mult mai interesant când vezi pe ecran această specificaţie: film bazat pe un fapt real. Îţi atrage atenţia, aşa cum mi s-a întâmplat şi mie când am citit scenariul. Totul este adevărat, iar publicul va fi fascinat de traspunerea aceasta a realităţii. În plus, avem toate ingredientele principale ale serialelor tipice cu doctori. Dar, din ce ştiu eu, cele care s-au mai făcut până acum nu se bazează pe fapte reale.

Aşadar, a existat un doctor care şi-a pierdut amintirea ultimilor 12 ani din viaţă. El şi-a recuperat, până la urmă, memoria?

El nu, deloc, dar ăsta nu-i un spoiler. Aşa a fost cazul real. Interesant este că doctorul Pierdante Piccioni a fost implicat în tot procesul de producţie, am petrecut foarte mult timp cu el, iar scenariul a fost bazat pe cartea lui, “Minus 12”. A venit şi pe platouri, nu zilnic, dar în fiecare săptămână. Este foarte implicat în show. Ca personalităţi, personajul meu şi doctorul real nu sunt prea asemănători. Însă, Pierdante este un tip foarte simpatic, foarte special şi, în acelaşi timp, bizar.

Cât de greu ţi-a fost să-ţi memorezi replicile cu atâţia termeni medicali dificili? Diagnostice, denumiri ale unor proceduri medicale? E ca şi cum ai vorbi în altă limbă, după părerea mea.

Nu, deloc. Nu ştiu ce este mai greu: să spui replici din Shakespeare sau să le memorezi pe cele care conţin termeni medicali.

Ştiu sigur că ţi-a fost mai uşor în rolul lui Giovanni din "Eat, Pray, Love". Scena mea preferată din filmul acela a fost cea în care o înveţi pe Julia Robert să vorbească italiana cu... mâinile.

Da, mult mai uşor. A contat şi că Julia Roberts a fost foarte drăguţă şi-i făcea pe toţi să se simtă în largul lor. Nu mi-a fost deloc greu să joc acel rol.

Serialul a avut premiera în Italia anul trecut. Asta înseamnă că aţi filmat şi pe timp de pandemie? N-a fost dificil?

Da, premiera a fost anul trecut, dar s-a filmat înainte de pandemie. E drept că am fost întrerupţi de situaţia sanitară cu două săptămâni înainte să încheiem filmările şi ne-am întors pe platouri peste două luni, după primul val al pandemiei. Dar am mai lucrat doar două săptămâni, să terminăm mici detalii. A trebuit să ne facem treaba conştienţi de situaţia sanitară oribilă în care ne aflăm.

Cu toate acestea, pandemia ţi-a adus şi cel mai frumos cadou de până acum. Partenera ta, Cristina Marino, ţi-a dăruit o fiică, botezată Nina Speranza. De ce aţi ales acest nume pentru ea, Speranţă?

Numele fiicei noastre au o explicaţie simplă. Nina este numele bunicei mele, iar Speranza, al bunicei Cristinei.

Deci n-are nicio legătură cu faptul că s-a născut pe timpul pandemiei...

Nu, are legătură doar cu bunica Speranza. (râde)

Te-ai născut într-una dintre ţările preferate ale turiştilor români. Tu ai fost vreodată în România, ştii ceva despre ţara noastră?

Nu, n-am fost niciodată şi-mi pare rău de asta. Dar sunt foarte mulţi români aici în Italia, am cunoscut şi eu câţiva şi am chiar şi prieteni dintre ei.

Foto: PR, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg
Emmanuel Macron   Soazig de la Moissonniere (2) jpg
andreea marin 1024x567 1 jpg