Interviu exclusiv Raluca Zenga: „Visul nostru e să ne mutăm în America“

5 mai, 2018
zenga 4 jpeg

Puternică, independentă şi mereu cu zâmbetul pe buze, Raluca a acceptat provocarea OK! şi ne-a împărtăşit detalii despre viaţa ei... fără Walter.

Raluca, Walter Jr. şi Samira

Trăieşte în Emirate din 2006 şi acum consi­deră că aici e „acasă“. Şi pentru a ne lămuri, i-am făcut o vizită şi am stat la poveşti în­tr-un loc... de poveste: Atlantis The Palm, resortul celebru pentru piscinele cu delfini şi acvariul demn de Cartea Recordurilor. Iar Samira şi Walter Jr. au fost cei mai încântaţi de experienţa pe care au avut-o alături de Tina, delfinul de 16 ani extrem de priete­nos. La un prânz pe însoritul Palmier, Ra­luca ne-a povestit despre cum e viaţa ei de când Walter antrenează în Italia, cum arată o relaţie la distanţă şi cum i-au schimbat starea de spirit intervenţiile estetice.

Îţi mai aminteşti prima zi în Dubai?

Raluca Cu siguranţă! Am ajuns în Dubai pentru prima oară în decembrie 2002, veni­sem cu familia şi un grup de prieteni să ne petrecem Revelionul în acest emirat, pe-atunci relativ nou pe harta interesului turis­tic. Am rămas, desigur, plăcut surprinşi de amestecul de modern şi oriental, de lu­xul din hoteluri, în special din Burj Al Arab, de gustul delicios al preparatelor din Golf, de parfumuri şi arome.

A fost „dragoste la prima vedere“ sau ţi-a luat ceva timp să te acomodezi cu viaţa în Emirate?

Dulce dragoste la prima vedere. După acea vacanţă, din îndepărtatul 2002, ne-am mutat pentru prima dată în Emirate în 2006, când soţul meu a devenit antrenorul echipei din Al Ain. Pentru amândoi a fost un vis împlinit, o experienţă fantastică. Am rămas definitiv în Dubai din ianuarie 2011, când ne-am cumpărat casa din insula-pal­mier, Palm Jumeirah.

Îmi povesteai că, odată cu achiziţionarea unui imobil, capeţi un statut special şi poţi să vii şi să stai oricât. Simţi că Dubai-ul este „acasă“?

Da, în momentul de faţă aici mă simt aca­să, aproape în aceeaşi măsură ca în Româ­nia. Am un cerc de prieteni fantastici, avem numeroase activităţi, ne bucurăm de un confort deosebit şi de siguranţă pentru co­piii noştri. De aceea Dubai-ul este locul de care ne-am ataşat în mod special şi suntem recunoscători pentru şansa de a trăi aici.

Şi acum ai rămas doar tu cu copiii şi cu bona, căci Walter antrenează, din nou, în Italia. Cum te descurci, cum arată o zi în casa voastră?

Întrebarea asta mă face să zâmbesc. De multe ori glumesc cu soţul meu că în casă este ca un al treilea copil. Deci de când e plecat cu contractul de antrenor, e mai sim­plu pentru mine şi pentru bonă. (râde) Si­gur, deseori ni se face un mare dor, după 15 ani de relaţie, dar copiii şi activităţile mă ţin mereu ocupată şi nu îmi pierd niciodată buna dispoziţie. Samira şi Walter Jr. sunt la şcoală până la ora 15:00, apoi mergem împreună la ora de sport, de dans sau de muzică, ieşim în parc sau ne jucăm pe plajă. Iar seara, după ce micuţii sunt la culcare, ies in oraş cu prietenii.Dubai-ul ne răsfaţă mereu cu evenimente, pe­treceri, concerte, musical-uri şi chiar şi spec­tacole de operă.

Dar care a fost cea mai lungă perioadă în care aţi stat despărţiţi?

Vorbim de perioada actuală, când el antre­nează echipa italiană Crotone în Serie A. Iar eu am rămas în Dubai cu copiii. Dar şi în aces­te condiţii, tot mă urc în avion o dată pe lună pentru a-mi vedea şi susţine soţul!

image

Şi cum funcţionează iubirea la distanţă în epoca virtualului? Care sunt plusurile şi minusurile?

Social media, aplicaţiile pentru a ne vedea oriunde, oricând şi pentru a comunica spon­tan sunt aliaţi preţioşi într-o relaţie la distanţă.Nu am găsit, deocamdată, minusuri în această simbioză virtuală.

Am colecţionat toată copilăria surprizele gumelor Cin Cin şi mi-am amintit că soţul tău, alături de Marco Van Basten şi Carlos Valderrama erau greu de „găsit“ şi adăugat la colecţie. Pe cine ai cunoscut din generaţia de aur, de la cununie şi până acum?

Am avut ocazia să-i cunosc pe Roberto Bag-gio şi pe Paolo Maldini. Din câte îmi aduc aminte, cred că şi eu colecţionam albumul cu figurine Panini. Anul acesta, Samira a petrecut săptămâni bune în Italia încercând să comple­teze albumul cu toate echipele din serie A cu stickere. Copiii sunt din ce în ce mai pasionaţi de fotbal şi urmăresc cu sufletul la gură me­ciurile tatălui lor.

Dar Walter cum s-a schimbat de când a spus „DA!“ şi până astăzi?

În afară de „frizura“ diferită, Walter a ră­mas acelaşi bărbat cald, atent şi iubitor, mai ales că am avut ocazia să văd această dragoste crescând exponenţial la sosirea pe lume a co­piilor noştri. Ca vinul de calitate, eu zic că ne îmbunătăţim cu trecerea anilor, evoluăm şi ne concentrăm pe realele priorităţi ale vieţii: fa­milia, confortul sufletesc şi împlinirea alături de cei dragi.

Şi din Raluca de atunci ce a rămas?

Ar fi perfect să îl puteţi întreba pe el, pen­tru că, în viziunea mea, Raluca de la 23 de ani era o fetişcană spre care mă uit cu un fel de tandreţe maternă. Simt că am evoluat enorm de atunci ca persoană, că am reuşit să îmi dezvolt potenţialul de autor prin publicarea cărţilor, sunt mai sigură pe mine ştiind ceea ce reprezint, cu menţiunea că am rămas, totot­dată, cu picioarele pe pământ, preţuind mai presus de toate modestia şi transparenţa în relaţiile umane. Nu uit de unde am ple­cat şi spun o rugăciune de recunoştinţă în fiecare zi pentru ceea ce am ajuns.

image

Ce rol a jucat gelozia în relaţia voastră? Este sau nu este?

La început a fost din partea mea, dar cu trecerea anilor este mai mult din partea lui, ceea ce mă flatează nespus. Ca soţie şi femeie, este minunat să te simţi în continuare obiectul dorinţei şi al disputei, dacă este cazul. Toate pen­tru acea doză de pasiune în plus. Părerea mea este că în nicio relaţie nu trebuie să te culci pe o ureche, cum se spune. În iubire trebuie să investeşti mereu pentru a menţine focul viu.

Dar momente mai tensionate au fost? Cum le-aţi gestionat?

Niciun cuplu adevărat nu este ferit de mo­mente de tensiune, zic eu. Oscilaţiile fac parte din natura umană şi nu putem livra perfecţiune 100% din timp. Dar am gestionat astfel de pe­rioade prin comunicare intensă, empatie faţă de sentimentele celuilalt şi convingerea că orice nor e trecător.

Care crezi că este cea mai mare calitate care ţine o căsnicie unită, închegată?

Cu riscul de a mă repeta, comunicarea. Să nu se ajungă ca fiecare să trăiască în „bula“ lui separată, izolând emoţii şi chiar resenti­mente faţă de partener, experimentând trăiri personale din care cealaltă jumătate este ex­clusă. Ingredientul esenţial este menţinerea complicităţii. Este nevoie de focus pe o inti­mitate satisfăcătoare şi pe armonie în viaţa de zi cu zi.

Dar cea mai mare calitate a soţului tău care este?

În acest moment, aş zice că răbdarea. Fap­tul că mă suportă. (râde) Este un om tenace în orice întreprinde: profesie şi relaţiile interu­mane. Investeşte în iubire şi acordă prioritate absolută familiei, cu o dăruire care mă pune adesea pe gânduri de admiraţie. Pentru că este la un alt nivel, ceva cu totul special şi rar.

image

Te urmăresc în social media, eşti deja un influencer aici, în Dubai, dar şi un model pentru multe fete din România. Investeşti în imaginea ta. Ai ajuns să ai campanii plătite cu anumite branduri, se poate trăi din asta?

Cu siguranţă, numeroşi influenceri tră­iesc bine mersi din asta, eu nu pot spu­ne că am ajuns la acest nivel. Este mai mult un fel de bonus. Văd asta drept o meserie a vi­itorului foarte cool şi încă una profitabilă, cu multe satisfacţii.

Citeam un articol că în Dubai trebuie să plateşti cam 3.000 euro/an, un fel de taxă de influencer, pentru a putea avea campanii plătite. Aşa este?

Hahaha... Nu sunt la curent cu implemen­tarea acestei taxe momentan, dar orice este posibil aici.

Eşti, în acelaşi timp, pasionată de scris. Mai lansezi ceva în viitorul apropiat?

Scrisul este mai mult decât o pasiune, este ceea ce mi-a conferit identitate şi m-a poziţionat pe harta profesiei de autor. Îmi aduc aminte şi acum profunda satisfacţie de a-mi vedea prima carte proaspăt ieşită de sub tipar, mirosul paginilor calde încă. În prezent, lucrez la a treia mea carte, un roman pasional plin de surprize.

Ai primit vreo ofertă să prezinţi emisiuni TV? Pentru că mi se pare că ţi se potriveşte.

În momentul de faţă chiar mă simt pregăti­tă pentru asta şi foarte dornică de a reveni în televiziune. Dacă aş primi o ofertă care mi se potriveşte, nu aş ezita. Potenţialul există!

Dar te-ai gândit să îţi deschizi un business al tău?

Da, este un subiect care în ultima vreme mă preocupă intens... Samira şi Walter Jr. sunt măricei, au şcoală şi activităţi, în timpul liber sunt obişnuită să scriu, să fac sport sau să ies cu prietenii, dar cred că este loc şi de un pro­iect de afaceri care să îmi reprezinte intere­sele.

image

V-aţi gândit ce veţi face după ce copiii pleacă la Universitate? Rămâneţi în Dubai, plecaţi pe alt continent?

Visul nostru este să ne mutăm în America, la un moment dat. Copiii la universitate, iar noi, bucurându-ne de soarele Californiei. Este locul cu care mă identific cel mai mult ca spi­rit liber, însetat de noutate şi totodată o şansă fantastică pentru Samira şi Walter Junior, dacă vor să-şi valorifice un anume talent creativ.

Aţi luat în calcul să vă mutaţi şi în Italia sau în România?

Deocamdată nu, am ales să ne păstrăm reşedinţa în Dubai şi copiii să-şi continue şcoala aici în sistem american. Pe viitor vom vedea, în funcţie de contractul lui Walter.

Timpul trece foarte repede. Ţi-e teamă de tirania vârstei?

Da! Eu obişnuiesc să spun că timpul ne ia foarte mult şi ne dă prea puţin la schimb, în special când este vorba de cele mai frumoa­se şi intense emoţii. Cu siguranţă, nu mă bu­cur prea tare de înaintarea în vârstă, cu toate avantajele experienţei şi înţelepciunii. Încerc, totdată, să îmbrăţişez fiecare etapă şi să gust viaţa din plin.

Ce faci ca să sfidezi trecerea anilor?

Cel mai mult lucrez la partea de fericire. Când iubesc, când mă bucur de stimuli plini de interes, de entuziasmul noilor experienţe, simt că starea mea de împlinire transpare la exterior şi mă face să apar mai tânără, mai energică şi mai atrăgătoare. Am decis să îmi păstrez mereu zâmbetul copilăros şi bucuria micilor plăceri.

image

Dar ce părere ai despre operaţiile estetice? Cât de mult contează pentru moralul personal?

Având în vedere progresele chirurgiei plas­tice, nu ai cum să nu-i apreciezi rezultatele. Putem părea mai tineri, mai tonici, mai fit, ri­durile dispar, avem un bust mai plin sau coap­se voluptuos sculptate. Dacă suntem dispuşi, de ce nu? Eu nu m-am ferit să recunosc când am apelat la estetician şi nu am avut parte de niciun regret.

Ce consideri că s-a schimbat pentru tine atunci, după intervenţii?

Am primit un boost de autostimă, o atitu­dine body-positive mult mai sănătoasă. Dar şi umerii mai drepţi în societate.

Ce este cel mai important pentru o femeie căsătorită cu bărbatul iubit, care are doi copii şi trăieşte o viaţă pe o plajă?

Cel mai important lucru este armonia de care am avut parte până acum. Să mă bucur în continuare de ocrotirea divină şi de bine­cuvântările pe care le-am simţit împreună cu familia mea. Mai presus de toate stă iubirea!

Foto: Sami Khatib, şedinţa foto a fost realizată la Atlantis The Palm Dubai. Mulţumim pentru sprijin!

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de mai jos!Recente pe Ok! Magazine

Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg