INTERVIU Ioana Maria Moldovan: Viața mea nu e perfectă!

24 decembrie, 2022

Știrista Prima TV îl ajută pe fiul ei, Andrei, să-i trimită o scrisoare lui Moș Crăciun.

Ce și-a dorit micuțul și care sunt doleanțele Ioanei pentru anul ce vine?

ioana moldovan si fiul  (2) jpg

Înainte de-a se încheia anul și-a trece în 2023, am făcut bilanțul vieții uneia dintre cele mai frumoase vedete de la noi. În vara lui 2022, gazda jurnalului Focus 23 a schimbat prefixul, iar acum, iarna, sărbătorește 25 de ani de Prima TV! Mai mult, privește cu un optimism bine dozat spre viitor, mai ales atunci când se gândește la cariera ei de 20 de ani, relația îndelungată cu Marian Galeș și copilul lor extrem de simpatic, Andrei (4).   

Ce-și dorește Andrei de la Moșul? Văd că și-a pregătit deja scrisoarea...

Ioana Maria Moldovan Noi îi scriem scrisoare Moșului încă din primul an în care a apărut Andrei. Avea 11 luni când am scris prima scrisoare, iar acum, la aproape cinci ani, suntem la un alt nivel... el dictează, iar eu scriu. Însă, până vine Moș Crăciun, Andrei joacă perfect rolul Moșului pentru el. De exemplu, după ședința foto, „obligat-forțat” am mers la magazin ca să cumpărăm tot ce i-am promis pentru că a fost cuminte. Vrea mașini, deși are vreo 200, cred... așa era la ultimul inventar. Lista pentru Moș se schimbă frecvent. Acum a apărut un flamingo care merge la toaletă și asta își dorește.

Andrei împlinește 5 ani pe 13 ianuarie. Merge la școală la anul?

Ioana Maria Moldovan Mai stă un an la grădiniță, repetă grupa mare. Am discutat în familie despre acest subiect și am ajuns la concluzia că e prea mic ca să meargă la nici 6 ani la școală.

Căutați o școală anume – de stat, privată?

Ioana Maria Moldovan La stat. Și grădinița tot la stat o face, pe principiul care a fost mai bună și mai aproape de noi. Nu regretăm alegerea făcută.

Tu ai născut la stat, îți dai copilul la școală de stat...

Ioana Maria Moldovan Am ales să meargă la stat, pentru că n-am vrut să mi-l bibilească nimeni ca la privat. După o săptămână la grădinița de stat, copilul meu știa să se descalțe, să mănânce singur. Acolo e „lupta de supraviețuire”, trebuie să te descurci singur dacă vrei anumite lucruri – să-ți pui pijamaua, să dormi...

Ce activități extrașcolare are?

Ioana Maria Moldovan Nu foarte multe, cum e la modă în zilele noastre. De două ori pe săptămână merge la engleză, o dată pe săptămână, la înot, la Clubul Steaua... în rest, mergem la Circul Metropolitan și la Teatrul Țăndărică, unde am văzut toate piesele, acolo stă nemișcat, e extem de concentrat. E fascinat de ce se întâmplă pe scenă. Mai nou vrea să se facă actor și m-a rugat să-l înscriu la un curs de actorie.

Păi, fotogenic e, obișnuit cu camerele e...

Ioana Maria Moldovan Da, da... îi place în lumina reflectoarelor. Pe principiul așchia nu sare departe de trunchi.

Își dă seama că mămica lui e cunoscută?

Ioana Maria Moldovan La grădiniță le-a spus că mama lui „lucrează în televizor”. Cred că știe, dar nu i-am indus acest lucru. Le-a luat din mers. Spune tuturor că am serviciu de noapte. Ce și-o imagina lumea?!... (râde)

Când erai tu mică, voiai să te faci „tanti de la televizor”...

Ioana Maria Moldovan Da! Când rămâneam singură acasă, luam sacourile mamei, mă rujam și mă puneam în fața oglinzii, ca să spun câte un text. O admiram mult pe Sanda Țăranu și îmi imaginam că ea vedea la mine în casă, așa că verificam tot timpul să fie ordine în casă când începea telejurnalul. M-a fascinat lumea asta și, ușor-ușor, am ajuns în ea! Doar că s-a mai schimbat de-atunci...

Erai cochetă? Luat și bijuteriile mamei, pe lângă acele sacouri?

Ioana Maria Moldovan Nu. N-am fost cochetă. Nici acum nu prea port bijuterii. Și, când ies cu Andrei, nici măcar nu mă machiez. Mămicile din parc se uită puțin ciudat la mine că nu arăt ca la TV. Dar eu mă simt bine în pielea mea și asta e tot ce contează. Am ajuns la vârsta la care nu doar spun asta, ci o simt cu adevărat. Și n-am nici bonă, iar nu sunt la modă! (râde)

Cum de nu ai bonă?

Ioana Maria Moldovan Am un program care îmi permite să mă ocup și de copil. Am spus mereu și peste tot că Prima TV îmi e și mai dragă pentru că m-a ajutat să-mi cresc minunea. Programul de luni până joi, de la ora 18, mi-a permis să-mi petrec diminețile și weekendurile cu copilul. Marian termină serviciul la 16, eu îl iau de la grădiniță după-amiaza și i-l predau acasă, unde au mâncare, au tot. E greu! E cea mai frumoasă meserie din lume, dar și cea mai grea! Un copil scoate ce-i mai frumos din tine, dar uneori scoate și niște trăiri... pe care nu știai că le ai.

Și cum treci peste astfel de provocări?

Ioana Maria Moldovan Uneori mă abțin, alteori mă duc în altă cameră și caut să remediez cumva, alteori mai ridic tonul. Lui nu-i place asta, dar se mai întâmplă. Mama îmi spune tot timpul să rămân calmă, dar nu mai sunt timpurile în care m-a crescut ea. Ea m-a avut la 23 de ani, eu am devenit mamă la 35 de ani. E mare diferență! Toate se fac la timpul lor și, dacă ai trecut de o anumită vârstă, totul e un pic mai complicat... nu mai ai răbdare, timpul parcă trece prea repede. Totuși, Andrei a crescut și acum merge la mama câte două săptămâni, la salină.

Și ce faceți voi când copilul nu-i acasă?

Ioana Maria Moldovan Prima dată, ne-am propus să mergem la film, să ne vedem cu prietenii, să facem curat. Dar când ne-am întors de la Târgu Mureș fără copil și am văzut casa goală... parcă ne-a lovit ceva. Timpul parcă zboară mai repede când Andrei nu e acasă. Eu am alăptat până la doi ani și, după ce l-am înțărcat, a început să rămână la părinții mei, la Târgu Mureș. Îl lăsam dormind și plecam. Ultima dată, însă, ne-a spus că nu vrea să-l mai culcăm, vrea să ne vadă plecând. A stat la geam și ne-a făcut cu mâna... fără nicio lacrimă.

Dar vreo surioară sau frățior a vrut vreodată?

Ioana Maria Moldovan Vrea când vede la alții, dar, când își dă seama că ar trebui să-și împartă jucăriile, se răzgândește brusc.

Dar voi ce ziceți despre extinderea familiei?

Ioana Maria Moldovan La noi e un „Nu!” clar. Cu toate că, în doar trei ore, am adus pe lume în mod natural un copil perfect sănătos, ne oprim la unul... unul și bun. El e foarte energic, ne solicită mult, are multe întrebări, chiar și când e bolnăvior e activ... Îi place să fie lider, conduce gașca de la bloc.

De ce n-ai devenit mamă mai devreme, când erai deja de ceva timp cu Marian?

Ioana Maria Moldovan Am pus cariera pe primul loc. Credeam că trebuie să te realizezi profesional întâi și apoi să faci copil. Total greșit! Pentru că, atunci când ești tânăr, crești odată cu el, nu te mai panichezi din orice.

Anul acesta, ai făcut 40 de ani! Și ai petrecut singură, într-un hotel, ziua ta de naștere...

Ioana Maria Moldovan Ei, am stat trei ore, nu toată ziua. Și m-am răsfățat puțin, am făcut masaj, am primit un tort la ultimul etaj dintr-un hotel renumit... Am văzut Bucureștiul de la înălțime... a fost e experiență care nu se uită.

Cum îți menții frumusețea, având în vedere că îți aplici machiaj de televiziune zi de zi...

Ioana Maria Moldovan Răspunsul e unul simplu. Am reușit, în cei aproape 20 de ani de când îl cunosc pe dermatologul Lucian Russu, să facem echipă bună. El mi-a recomandat anumite terapii pe care le fac din când în când – Sunetics, un laser care-mi face părul mai lucios, mai gros și mai sănătos, tratament cu lumină albastră Blu-u, care mi-a pregătit tenul pentru sezonul rece, și RevolvX, care atenuează ridurile, reduce cearcănele și stimulează circulația sangvină a feței. Nu fac injecții. Deocamdată camera mă place, iar fetele de la make-up și hair mă fac și mai frumoasă.

Mi-ai spus ce-a scris Andrei în scrisoarea pentru Moșul, dar nu te-am întrebat ce-ți dorești tu de sărbători.

Ioana Maria Moldovan Îmi doresc să fim mai buni, pentru că trăim pe repede-înainte și nu ne mai bucurăm de multe. Suntem tot mai nervoși în trafic, nu mai avem răbdare la casele de marcat din magazine, cu copiii noștri... Și eu intru în această categorie, nu mă exclud. Vreau să zâmbim. Vreau să trăim și să simțim fiecare clipă.

Să revenim la Crăciun și Revelion! Unde le petreci?

Ioana Maria Moldovan De Crăciun suntem la Târgu Mureș, iar noaptea dintre ani o să muncesc, cum aleg în fiecare an.

Cum crezi că va fi 2023?

Ioana Maria Moldovan Cred în bine, cum e și sloganul Prima TV. Chiar cred! Îmi doresc liniște pentru mine. Câteodată mă gândesc la liniștea din primii ani de presă, mi-e dor de așa ceva! Nu-mi doresc o casă, o mașină sau vacanță, nimic material. O să spună lumea că sunt un om împlinit. Nu! Am și eu momente în care plâng, în care sunt nemulțumită, dar merg pe drumul meu cu zile cu soare, ploaie și uneori furtuni.

Pe 17 decembrie, se împlinesc 25 de ani de Prima TV! Cum sărbătorești?

Ioana Maria Moldovan Eu sunt de opt ani la Prima TV, nici nu-mi vine să cred când au trecut toți acești ani! În 2014, când am intrat eu la Prima, m-am bucurat ce echipă am găsit! Pentru mine, contează mult oamenii! Sunt ani frumoși, cu performanțe, reușite, aici am devenit eu mamă și am trecut prin toate stările posibile cu echipa de la Focus.

Alt format TV te-ar interesa?

Ioana Maria Moldovan Nu, la știri mă simt confortabil. Nu mai iau cu mine acasă subiectele din jurnal, mai ales de când îl am pe Andrei. Fac televiziune de 20 de ani, dar nu mă tentează divertismentul.

Iar, anul viitor, relația ta cu Marian face majoratul!...

Ioana Maria Moldovan Da, pe 7 aprilie. Dar tot necăsătoriți am rămas!

Și tot așa o să rămâneți?

Ioana Maria Moldovan Am vrut să ne căsătorim înainte de-a veni Andrei pe lume, dar n-a fost să fie. N-au putut nașii, n-a putut primarul, n-am putut noi...

Dar acum te-ai mai căsători?

Ioana Maria Moldovan Nu. Andrei e pe numele tatălui, eu sunt cu numele meu.

Pe plan personal, ce-ți dorești mai mult decât ce ai acum?

Ioana Maria Moldovan Nu să mă mărit! (râde) Niciodată nu mi-am dorit să mă văd mireasă. Mă întreabă lumea dacă nu m-a cerut. Ba m-a cerut! Știi, erau acele oracole când eram mici și acolo spuneam că voiam să am un soț cu ochi albaștri. Ei bine, nici soțul, nici copilul nu au ochii albaștri!

Ia uite cum i-ai spus „soțul”! Ioana, voi doi sunteți căsătoriți și nu spuneți nimic!

Ioana Maria Moldovan Îi spun și „soțul”, și „vecinul de apartament”. (râde) Dacă era făcut pasul, îți spuneam!

Bun! Cum o să sărbătoriți cei 18 ani de relație la primăvară?

Ioana Maria Moldovan Cu Andrei, cum altfel?! Dacă există un tort, el trebuie să sufle în lumânări!

Mai există romantism în cuplu după venirea copilului pe lume, aveți întâlniri în doi?

Ioana Maria Moldovan Nu, pentru că nu putem. Andrei e în permanență cu noi. Nu stă fără noi, nici la prieteni. Nu plănuim nimic. Dar nu știi ce ne rezervă viața, care e mereu surprinzătoare.

Exact, nu strică și câte o surpriză, nu trebuie planificat totul!

Ioana Maria Moldovan Eu am crescut într-o familie în care părinții mei au niște ani buni împreună. Nu zic că s-au înțeles perfect, pentru că, să fim serioși, nu e doar lapte și miere într-o relație. Aș minți să-ți spun că ne iubim ca-n primele luni. Lucrurile se schimbă atunci când vine pe lume un copil. Și eu mai citesc prin presă cum totul e perfect la mine...

Ai imaginea perfectă - de femeie împlinită, cu carieră, familie, frumusețe, tot.

Ioana Maria Moldovan Viața mea nu e perfectă! Mai și plâng, ne mai și certăm, ne supărăm.

Și cum vă împăcați?

Ioana Maria Moldovan Lăsăm unul de la altul și mergem mai departe. De când e Andrei, nici nu știu dacă mai avem timp să ne contrazicem, să ne certăm, că el e tot timpul între noi. Cei 18 ani au trecut frumos, cu bune și rele, discutăm, ne supărăm, ne contrazicem, ne împăcăm. E foarte ușor să te desparți. Nu știi niciodată ce-ți rezervă viitorul. Nu, nu sunt un om împlinit, fericit, care le are pe toate. Ca om de presă, citesc despre mine că aș fi într-un fel sau altul, dar toți avem probleme. Anul acesta, am rămas fără voce de trei ori. Am ajuns să fac și CT, analizele sunt bune, dar trebuie să văd ce sensibilitate am atunci când recidivează problema asta. Nu vreau ca acesta să fie un interviu în care să par un om foarte fericit! Mă duc la cumpărături, ca oricine altcineva, curățenia o fac tot eu cu Marian, n-am femeie în casă și nici bonă. Sunt un om ca oricare altul, doar că seara, de luni până joi, de la ora 23.00, intru în casele oamenilor cu o sinteză a știrilor zilei. Și mi-e bine deocamdată!

Ce apreciezi cel mai mult la Marian?

Ioana Maria Moldovan Faptul că a rămas lângă mine timp de 18 ani! Cu bune și cu rele! (râde)

Foto – Alexandru Penciu



Recente pe Ok! Magazine

Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg