Interviu Irina Nicolae: “Anul trecut, în pandemie, m-am reîntors pe băncile şcolii”

3 martie, 2021
1 72b68700 ec43 41df 9577 177116e80915 2 jpg jpeg

Cântăreaţa ne-a povestit ce s-a schimbat în viaţa ei care curge, de atâţia ani, departe de România.

Cumva, anul trecut, unul care a dat lumea peste cap, i-a ajutat pe cei mai puternici dintre noi să ia decizii mai mult sau mai puţin radicale. Dar importante, cu siguranţă. Este cazul solistei fostei trupe A.S.I.A., un fel de Spice Girls autohton la vremea ei, care, de-acolo din capitala Ungariei, a încercat o schimbare de macaz în profesie. O reconversie şi nu prea, căci, spune Irina, meseria spre care s-a îndreptat de curând este o altă parte a creativităţii sale. Căsătorită de cinci ani cu afaceristul româno-austriac Marius Vizer (62), Irina şi-a construit încet, dar sigur, o familie şi o viaţă nouă în Budapesta, acolo unde s-a stabilit de nu mai puţin de 15 ani. Fosta fată cu codiţe din formaţia care a făcut cunoscută eticheta de “girl power” şi pe plan naţional ne vorbeşte despre viaţa în pandemie la vecinii unguri, despre împlinirea ca mamă a micuţei Scarlett-Maria, dar şi despre noutăţi pe care vă lăsăm să le descoperiţi în rândurile de mai jos.

Cum se vede şi se trăieşte pandemia la Budapesta, acolo unde locuieşti de atâţia ani?

Irina Nicolae: Mult mai relaxant. Măsurile menite să ajute trecerea peste această situaţie dificilă au venit într-un mod firesc, mult mai aşezat şi relaxant decât în alte ţări. Cred că este una dintre puţinele ţări în care politicienii au luat în calcul factorul uman şi au acţionat gândindu-se în primul rând la oameni, la locurile de muncă, la ajutorul dat familiilor nevoiaşe, la economia ţării lor, la creditele populaţiei şi la viitorul cetăţenilor lor. Oamenii respectă regulile, pentru că şi politicul respectă omul de rând. În afara faptului că nu am mai călătorit ca în anii trecuţi, viaţa mea a fost la fel de plină.

Mai exact cât de plină? S-a schimbat ceva după acest an greu, 2020?

Paradoxal, pentru mine a fost un an bun. Familia a fost şi rămâne prioritate în viaţa mea şi, deşi petreceam şi înainte mult timp împreună, acum am reuşit să ne bucurăm mai mult unii de alţii. Am petrecut mai mult timp cu familia mea, am investit în mine şi în pasiunile mele, m-am reîntors la şcoală, am putut să îmi fac un program susţinut de sport, să petrec mai mult timp în natură, să citesc mai mult, să mă bucur mai mult de ceea am. Anul trecut m-a învăţat să îmi organizez mult mai bine timpul şi să fiu mult mai receptivă la tot ceea ce mă înconjoară.

Dac-ar întreba cineva cu ce se ocupă Irina Nicolae, fostă A.S.I.A., la 42 de ani, ce-ai răspunde?

Sunt mama, şi asta îmi ocupă tot timpul. Fetiţa şi soţul meu sunt cele mai importante persoane din viaţă mea şi majoritatea timpului meu le este dedicat. Însă anul trecut fiind unul atipic, am decis să îmi folosesc constructiv puţinul timp liber rămas şi să investesc în educaţia mea, aşa că m-am reîntors pe băncile şcolii, dacă pot spune aşa: am început să studiez limba germană şi, în plus, lucrez pe partea de design interior în câteva proiecte. Visele mele nu se opresc aici, aştept doar să îmi eliberez puţin timpul ca să mă pot implică 100% în următoarele proiecte. Până atunci învăţ, ca să fiu pregătită atunci când va fi momentul potrivit să demarez.

Te-ai specializat în design de interior? Ce faci, mai exact?

Partea de design interior implică toate etapele, de la layout până la faza finală, când totul este la cheie. Fac echipă cu arhitectul şi şeful de şantier şi decid tot ce se modifică şi se construieşte în casa respectivă. Şi, bineînţeles, amenajarea acesteia, alegerea materialelor, a mobilierul, a pieselor de iluminat, a electrocasnicelor şi lista poate continua. Îmi place foarte mult ceea ce fac, sunt un autodidact, fac asta din pasiune. Nu sunt la primul proiect, am deja câteva în spate, învăţ cu fiecare zi şi cu fiecare experienţă ceva nou. Îmi plac provocările şi mă mulţumeşte ceea ce iese la final. Este, dacă vrei, o altă latură a creativităţii mele.

2 irina nicolae dana et stephane maitec 10 jpg jpeg

Şi de ce limba germană? Spuneai că studiezi această limbă.

Am ales limba germană pentru că aşa am simţit. A fost o alegere personală. Cred că este important pentru viitorul copilului meu, care are cetăţenie austriacă, ca şi cea a tatălui său, să vorbesc această limbă.

Legat de vârstă, cum reuşeşti să nu ţi-o arăţi deloc? Doar gene bune sau şi îngrijire ca la carte?

Încerc să mănânc sănătos, fac sport de trei ori pe săptămână, râd mult, alerg după fetiţă mea şi asta mă ţine în cea mai bună formă fizică şi psihică, dar cred că moştenesc gene bune de la părinţii mei. Îngrijirea are şi ea rolul său. Nu frecventez saloanele de înfrumuseţare sau SPA-urile, dar cred că, dacă ai puţină grijă de tine, încerci să faci puţină mişcare, să dai atenţie alimentaţiei, să dai importanţă sufletului tău şi nu doar aspectului, poţi păcăli trecerea anilor. Întotdeauna am ştiut să mă bucur de orice lucru, de orice mic detaliu care poate părea neînsemnat pentru mulţi. Am învăţat că nu trebuie să renunţ niciodată la visele mele, indiferent cât de ireale sau imposibile par la prima vedere, şi cred că asta m-a ajutat să fiu cea care sunt astăzi.

Pe 2 februarie, fiica ta şi-a lui Marius a împlinit trei ani. Cum au fost aceşti ani pentru ţine, cum te-a provocat maternitatea?

Cei mai frumoşi! Un amalgam de trăiri. Mămicile mă înţeleg cel mai bine. Zâmbetul fetiţei mele îmi luminează sufletul şi viaţa. Este un copil pe care ni l-am dorit enorm, care s-a lăsat mult aşteptat, dar care ne-a răsplătit şi ne-a completat viaţa în cel mai frumos mod posibil. Dumnezeu ne-a iubit enorm! Sunt şi zile în care oboseala se acumulează, dar un somn bun repară multe.

Apropo de Scarlett-Maria, am observat că nu postezi niciodată fotografii cu fiica ta pe social media. De ce ai hotărât aşa?

Copilăria nu se trăieşte pe reţele sociale. Vreau ca fiica mea să crească liber şi să se bucure de această perioadă superbă, care nu se va mai întoarce niciodată. Este o fetiţă superbă, foarte creativă, foarte veselă, cu o personalitate puternică, dinamică, dar în acelaşi timp delicată. Este sociabilă, vorbeşte deja trei limbi, este atrasă de muzică, pictură şi cărţi, iubeşte florile, animalele şi are o poftă de viaţă fantastică.

Vă mai doriţi copii? Ai spune "Da" inseminării artificiale, în caz că nu mai poţi rămâne însărcinată pe cale naturală?

Dacă aş fi avut o altă vârstă, nu aş fi dat înapoi, dar am totuşi 42 de ani, aşa că nu pot decât să mulţumesc Divinităţii şi să fiu recunoscătoare pentru minunea din viaţa noastră.

Artificială devine şi lumea în care trăim, mai ales dacă ne referim la operaţiile estetice. Cândva, te arătai împotriva acestui trend. S-a schimbat ceva, între timp?

Nu sunt împotriva lor, dar eu nu am simţit nevoia să schimb ceva în aspectul meu fizic. M-am plăcut aşa cum m-a lăsat Dumnezeu. Nu sunt perfectă, dar îmi place ce văd în oglindă. Cred că e dreptul fiecăruia să decidă ce face cu propriul corp şi, dacă ceva îl nemulţumeşte, poate apela la chirurgia estetică, dar cu limite şi bun simţ. Excesul nu este recomandat.

3 irina 95 jpg jpeg

Tu ai recurs vreodată la Botox?

Da, am încercat. Făcut corect îţi poate estompa câteva riduri, fără a-ţi modifica fizionomia.

Cum staţi cu socializarea tu şi soţul tău în această perioadă în care se recomandă distanţarea socială? V-aţi mai văzut cu prietenii, cu familiile din România?

În 2020 nu am reuşit să vin acasă, din păcate. Am decis că este mai bine să ne protejăm familia şi persoanele dragi, dar nu am stat ascunşi sau izolaţi total. Am călătorit, am avut prieteni care ne-au vizitat sau pe care i-am vizitat, am petrecut timp cu familia lui Marius, ei fiind stabiliţi aici în Budapesta, am ieşit la restaurant, am mers la birou sau la întâlniri, am mers în vacanţă, în parc, la pescuit, la cumpărături, dar am respectat regulile. Am purtat mască, ne-am întors acasă fără a depăşi intervalul de timp impus în urma restricţiilor şi totul a fost bine.

Cu finii voştri, Cristi Borcea şi Valentina Pelinel, ce fel de relaţie aveţi? Ei sunt destul de actuali şi comentaţi în presa din ţară.

Avem o relaţie foarte bună, foarte apropiată. Notorietatea sau celebritatea unora nu a reprezentat niciodată un criteriu după care ne alegem finii sau persoanele din anturaj. Eram apropiaţi înainte de a le deveni naşi şi propunerea lor a venit firesc, având în vedere baza relaţiei noastre.

5 img 8994 jpg jpeg

Când te-ai căsătorit cu Marius Vizer, în 2015, puţini dădeau şanse acestui mariaj, din cauza diferenţei de vârstă dintre voi. Asta deşi voi aveţi o relaţie de circa 18 ani. Cum faceţi să meargă totul bine, de atâţia ani?

Cine ne cunoaşte povestea nu cred că s-a îndoit niciodată de noi sau de ceea ce simţim. Ne iubim, ne respectăm şi ne susţinem reciproc.

N-au ieşit niciodată la iveală discrepanţe din cauza faptului că sunteţi din generaţii diferite?

Nu. Sunt şi situaţii în care nu avem aceeaşi opinie, dar asta nu ne-a împiedicat niciodată să avem o relaţie frumoasă. Avem libertatea de a avea propria părere chiar dacă asta înseamnă uneori să nu coincidă cu cea a partenerului, însă întotdeauna există înţelegere şi comunicare.

Ce planuri mari ai pentru 2021?

Planuri sunt multe, dar cred că acum cel mai important lucru este să trecem cu bine peste această perioadă şi să revenim la o normalitate în care oamenilor să nu le mai fie teamă să se privească, să se atingă, să se iubească, să trăiască...

Te-ai vaccinat sau te vei vaccina anti-Covid?

Studiez, încă, ofertele din piaţă.

Foto: Tibi Vântur, Dana & Stephane Maitec, Make-up: Miki Puran, Hair: Sorin StratulatRecente pe Ok! Magazine

CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Smiley Foto PR jpg
Kris Jenner, GettyImages (2) jpg