Interviu Iulia Albu: “Am știut că eu și Mike vom fi cei mai controversați de la America Express”

5 decembrie, 2023

Interviul acesta este pentru fanii reality show-ului America Express, foarte numeroși, să recunoaștem. Și foarte intrigați de perechea pe care o face vedeta TV cu cel care-i este iubit de circa șase ani.

Iulia Albu și Mike image00004 (3) jpeg

Aici și acum, numele Iuliei Albu apare doar în legătură cu parcursul ei la America Express. Și nu există episod al celebrului show de aventură în care cuplul pe care-l face cu Mihai Alexandru Iacob (Mike) să nu aibă un moment controversat. Chiar și vedeta TV este conștientă că prezența ei alături de partenerul ei de viață la acest show a reușit să împartă țara-n două. Am avut o avalanșă de întrebări pentru Iulia și toate s-au învârtit în jurul lui Mike, bărbatul pe care vedeta l-a pus dintr-o dată în mijlocul reflectoarelor, iar comportamentul lui din emisiune a fost disecat de o țară întreagă.

M-așteptam la clarificări sau justificări, însă Iulia a fost Iulia și n-a vrut să dea mai multă apă la moară gurii lumii. A preferat, la fel ca-n emisiune sau în postările de pe social media, diplomația. E clar că pentru Iulia și Mike povestea merge mai departe, în ciuda hate-ului evident la adresa lui sau a recomandării pe care i-o strigă mulți dintre cei care privesc emisiunea: Fugi, Iulia!

Iulia, când ți-a fost mai greu: să participi activ la America Express sau să urmărești acum emisiunea, de-acasă?

Iulia Albu

Analizând la rece, cred că, totuși, acum mi-este mai greu, când văd toată nebunia aceasta din exterior. În adrenalina momentului îți scapă foarte multe detalii, însă, acasă, din fața televizorului, totul devine foarte clar.

Și privind din exterior, care a fost prima ta impresie despre echipa Iulia Albu și Mike, atunci când s-a difuzat primul episod al acestei ediții?

Iulia Albu

Am știut din prima secundă că vom fi cea mai controversată și discutată echipă din acest show. Sigur, o mare parte din publicitatea de care ne bucurăm se datorează unor momente mai puțin fericite. Însă, chiar și așa, am reușit să împărțim o țară în două: jumătate dintre cuplurile care ne urmăresc au ajuns la concluzia că ei au relația perfectă, jumătate se regăsesc în noi și spun ”Ce tare! Uite, ăștia doi sunt exact ca noi!”.

Coincidența a făcut să avem acest dialog chiar în ziua în care se aniversează partenerul tău de viață. Pe 13 noiembrie, mai exact. Cum ați sărbătorit sau marcat această zi, în cuplu? Că de postat pe social media, am văzut c-ați făcut-o separat...

Iulia Albu 

Într-adevăr, a fost o alegere înțeleaptă să postăm separat. Și îmi mențin această părere și acum.

Și aș mai spune că am avut șansa să vorbesc cu tine după ce-am văzut un episod în care echipa voastră a avut un parcurs neplăcut, cu certuri continue. Cum revezi tu, la atâtea luni distanță, aceste șicane continue cu Mike?

Iulia Albu

Aș vrea să pot spune că nu mă afectează ce s-a întâmplat, însă, din păcate, adevărul este altul. Nu îmi pot explica nici acum cum s-a ajuns în acel punct și, din păcate, nimeni nu poate da timpul înapoi.

Mulți vă judecă, vă pun etichete, vă dau sfaturi de cuplu (ex. Fugi, Iulia, și lasă-l!). S-a creat chiar și un hashtag, FreeIuliaAlbu. Cum le-ai răspunde acestor telespectatori care vă consideră o pereche nepotrivită, iar pe tine o victimă?

Iulia Albu

Îmi dau seama că este foarte ușor să judeci din exterior. Până la urmă, toți am făcut asta la un moment dat. Dar nimeni nu deține adevărul absolut, nici chiar noi, iar ceea ce se vede pe micul ecran este o fracțiune din ce s-a întâmplat acolo, în America Express. Am avut, în egală măsură, parte de momente incredibile și de momente pe care le regretăm teribil amândoi. Asumarea este cheia.

"Nimeni nu este 100% așa cum este perceput la televizor"

Erai pregătită pentru gradul de hate primit pe social media în urma participării la acest reality show?

Iulia Albu

Paradoxal, în ceea ce mă privește, valul este unul de simpatie și în niciun caz de hate. Probabil că tot hate-ul s-a concentrat pe Mike, ceea ce era, oarecum, previzibil.

Ai declarat că v-ați despărțit temporar după emisiune, acuzând agresivitatea lui verbală. Ce v-a făcut să vă mai dați o șansă? Este Mike cel care-ți stă acum aproape alt om decât cel pe care l-am văzut noi în emisiune?

Iulia Albu

Cred ca nimeni nu este 100% așa cum este perceput la televizor. Dar nu este cazul să căutăm scuze pentru momentele mai puțin memorabile din acest show. Orice poveste are un început și un sfârșit. America Express este un proiect care a scos și ce era mai bun, dar și ce era mai rău din noi toți. Din unii, ceva mai mult.

Pe de altă parte, văzându-te în acest show extrem, ce părți bune, poate nebănuite, ale tale consideri că au ieșit la iveală? Și poate că te-au surprins chiar și pe tine.

Iulia Albu

Eu sunt cine sunt și nu de ieri, de azi. Și este un privilegiu să am ocazia să arăt despre mine, dar și să descopăr în alții fațete noi ale personalității mele, respectiv ale altora. Acest proiect este cu siguranță un amplu experiment social. Cu toții ne-am dezbrăcat, la un moment dat, de etichetă, unii, din păcate, s-au dezbrăcat chiar și de valori morale. La sfârșitul zilei de cursă, când în sfârșit pui capul pe pernă, contează doar cum ești tu cu tine.

Cât din tine a fost personajul Iulia Albu, acea divă fashionistă intransigentă, și cât adevărata Iulia Albu în această emisiune? Așa-zisul conflict cu frații Eram a fost real?

Iulia Albu

În această emisiune nu au existat conflicte între echipe. Au fost, în schimb, momente când fiecare dintre noi a rezonat sau nu cu principiile și atitudinea unora dintre participanți. Ceea ce va pot spune este ca s-au format prietenii frumoase, s-au înfipt cuțite în spate și au căzut imperii, ca în orice tragedie greacă. (râde)

Chiar așa, cu cine ai legat prietenii în competiție?

Iulia Albu

Am legat o prietenie foarte frumoasă cu Sonia Simionov. Dar da, am rămas cu multe cunoștințe, nu aș spune neapărat prieteni…

Care-i reacția fiicei tale, Mikaela, vizavi de emisiune? Cum o percepe ea pe mama ei în această aventură?

Iulia Albu

Mikaela este fascinată de lumea fantastică pe care o descoperă în acest proiect și mă întreabă mereu când vom putea participa împreună. (râde) Ah, și mă mai întreabă constant ce a pățit Mike.

Iulia Albu, foto Liviu Rabac
Iulia Albu, foto Liviu Rabac

După valul de hate la adresa lui, Mike regretă într-un fel că a spus Da acestei provocări, alături de tine?

Iulia Albu

Cred că doar el poate răspunde la această întrebare.

Prezentul tău se desfășoară acum altfel decât la America Express. Ce ne pregătește Iulia Albu? Dar cuplul Iulia Albu-Mihai Alexandru Iacob?

Iulia Albu

Acest proiect m-a învățat un lucru important: viața trebuie TRĂITĂ. Dincolo de proiecte, campanii și planuri de viitor, trebuie să nu uităm să prețuim ACEST MOMENT. Ne-am întors mai conștienți ca niciodată că suntem niște persoane extrem de norocoase. Și asta a schimbat aproape total perspectiva asupra viitorului. Sigur, veți avea multe surprize, dar cel mai important este că, dincolo de ce vă place să urmăriți la TV, pe Instagram sau Tik Tok, să nu uitați să TRĂIȚI și să vă surprindeți voi pe voi, în fiecare zi. Viața se întâmplă aici și acum. Mergeți în vacanța la care visați, vedeți-vă cu prietenii, sunați-vă părinții, faceți totul acum, pentru că mâine ar putea fi prea târziu.

Te-ai dus cu multe bagaje și cu multe ținute acolo, dar sunt sigură că te-ai întors și mai încărcată, cu suveniruri. Ce obiecte unice primite sau cumpărate din locurile traversate îți sunt cele mai dragi?

Iulia Albu

În concurs, am avut privilegiul atât să dăruim, cât și să primim daruri de poveste. De pildă, am avut onoarea de a încerca un accesoriu cu totul neobișnuit, pe care l-am purtat pe cap, atunci când am vizitat tribul amazonian Ukuy Wasi. Veți descoperi pe parcursul emisiunii și alte daruri pe care le-am inclus în ținutele mele.

Cu ce-ai rămas, din punct de vedere al turistului, din această aventură prin America de Sud? Ai avut timp să asimilezi și să te bucuri de frumusețea locurilor?

Iulia Albu

Dacă este un lucru pe care îl regret, acesta este faptul că nu am reușit să mă bucur pe deplin de frumusețea locurilor pe care le-am vizitat. 

După toate acestea, l-ai alege tot pe Mike să-ți fie partener în această experiență extremă?

Iulia Albu

Pentru a afla asta, va trebui să urmăriți în continuare America Express!

Foto: Liviu Rabac, Antena 1



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg