Interviu! Magda Vasiliu şi Cosmin Stoian: „Căsătoria noastră n-a fost un act de curaj“

20 martie, 2015
dsc 9716 jpeg

De fapt, au simţit amândoi că este un pas firesc şi şi-au as­cultat inimile. Pe 14 martie, vedeta Prima TV a devenit soţia bărbatului care i-a adus, din nou, zâmbetul pe buze, atunci când ea se resemnase că n-o să mai zâmbească

Domnul şi doamna Stoian. Este noul statut cu care prezentatoarea TV şi soţul ei apar în paginile noastre, la primul interviu după cununia civilă.

De fapt, au simţit amândoi că este un pas firesc şi şi-au as­cultat inimile. Pe 14 martie, vedeta Prima TV a devenit soţia bărbatului care i-a adus, din nou, zâmbetul pe buze, atunci când ea se resemnase că n-o să mai zâmbească niciodată. Magda este o femeie care-şi trăieşte iubirea neîngrădit, dar şi nealterată de dezamăgirile din trecut. Iar oficierea noii ei relaţii la starea civilă a fost acel happy ending la care visea­ză orice femeie îndrăgostită.

Cum a fost ziua cea mare, cea în care tu şi Cosmin v-aţi spus „Da“?

Magda Ne-am dorit să fie o ceremonie restrânsă, la care să participe doar familia şi prietenii foarte apropiaţi. Şi aşa a şi fost. Cununia a fost oficiată chiar de primarul Cristian Popescu Piedone, noi ne ştim de foarte mulţi ani, de când el făcea la noi o rubrică, care l-a şi consacrat: „Protecţia cetăţeanului“.

A fost şi o petrecere, evident.

Da, petrecerea a urmat imediat după cununia civilă, care a avut loc la ora 14.00. A fost ceva într-un cadru relativ restrâns, deoarece vorbim despre o cunu­nie civilă. Au fost în jur de 35 de invitaţi. În momentul în care ne vom căsători religios sau în care va apărea un bebeluş, va fi ceva mai pompos.

Va urma, deci, şi nunta…

La un moment dat, da. N-am stabilit nici anul în care se va întâmpla, nu ne-am gândit atât de departe.

A avut vreunul dintre voi emoţii?

Cosmin Ţinând cont de faptul că amândoi am mai trecut printr-un astfel de moment, am avut emoţiile cuplului nostru, nu unele legate strict de eveniment.

La cununia civilă este totul foarte administrativ şi acest lucru îţi taie orice urmă de romantism şi de emo­ţie. Dar e acel moment când spui „Da“, cel care certifică un lucru. Nu e vorba despre emoţii, eu am mai spus „Da“, el la fel, dar acum au fost alte circumstanţe.

image

Cum a primit Vlăduţ, fiul tău, vestea că te vei căsători cu Cosmin?

Ca să înţelegi cum priveşte un copil de cinci ani căsătoria, în momentul în care am primit inelul de la Cosmin, în seara de Ajun… Eu nu ştiam ce are Cosmin, îl vedeam că nu este în apele lui, eu cu Vlăduţ desfăceam cadourile, iar el participa şi nu prea. Şi la un moment dat, primesc inelul…

Chestiune care anterior mi se păruse destul de simplă. Nu, în clipa aia aveam nevoie de o lopată, să sap vreo trei metri sub pământ. Nu mai ştiam să articulez două cuvinte.

Eu l-am văzut că nu este în apele lui, dar nu mă aşteptam la asta, pentru că am discutat cu nişte amici, întâmplător, cu ceva timp în urmă, despre relaţii şi că­sătorii. Iar el a zis: „Eu nu mă mai însor. Am fost însurat, Magda a fost măritată, nu are rost s-o luăm acum de la capăt.“ Şi mi s-a părut logic ce-a zis, aşa că nu mă aştep­tam, iar surpriza a fost cu atât mai mare. Numai că el avea încă de-atunci planificat inelul. Şi, revenind la seara de Ajun, după ce am primit inelul şi ne-am revenit şi eu, şi Cosmin, fiu-miu tot desfăcea cadouri şi, la un moment dat, mă întreabă: „Mami, dar dacă te căsătoreşti cu Cos­min, mă luaţi şi pe mine cu voi?“. I-am răspuns că nu ple­căm nicăieri şi că eu voi fi întotdeauna cu el.

Din afară, oficializarea unei relaţii începute relativ recent, în septembrie anul trecut, poate părea un act de curaj. Sau o relaţie matură se desfăşoară mai repede?

Eu peste o lună împlinesc 40 de ani…

Eu fac tot peste o lună 37 de ani, pe care-i arăt, spre deosebire de Magda.

Iar la vârsta asta cam ştii ce vrei şi ce nu vrei şi ţi-e mult mai uşor să-i spui celuilalt. La 20 de ani, când eşti într-o relaţie, şi este ceva ce nu-ţi convine, preferi să taci şi să laşi de la tine. Dar la 40 de ani nu-ţi mai permiţi treaba asta. Ori în momentul în care totul se desfăşoară mult mai deschis şi pe faţă şi-n cunoştinţă de cauză, to­tul merge mult mai simplu. Nu-i un act de curaj, ci am simţit amândoi că este bine să facem asta. Nu cred că un act condiţionează sentimentele mele faţă de Cosmin, dar eu sunt genul care a preferat să fie în legalitate, să-i port numele. Cine ştie, poate să apară şi un bebeluş, sper eu băiat, el fetiţă... Prefer să fie totul reglementat.

Ok, este o relaţie matură, care se desfăşoară mai repede decât la 20 de ani. Dar fluturaşii îndrăgostelii i-aţi mai simţit?

La mine, cel puţin, a fost o pajişte întreagă. A fost şi este...

La mine, apariţia fluturaşilor a fost foarte sur­prinzătoare nu atât pentru cei din jur, cât pentru mine. Nu eram în starea în care aş fi putut să spun că-mi aşteptiubirea vieţii. Nu, eu am crezut că viaţa mea s-a înche­iat în momentul în care m-am despărţit de fostul soţ şi că tot ce-mi rămâne este să-mi cresc copilul. Eram cumva decepţionată şi încrâncenată împotriva tutu­ror bărbaţilor. Apoi, a apărut Cosmin. Noi ne ştiam cumva, în măsura în care te cunoşti pe Facebook. Iar în momentul în care am început să vorbim, am văzut că pot comunica cu el cum n-am comunicat cu nimeni pe lumea asta. Şi a mai fost un lucru care m-a frapat şi care acum poate suna un pic penibil: scria extrem de corect în limba română, ceea ce azi contează foarte mult. Şi am tot vorbit, iar la un moment dat mă între­bam de ce nu dă un telefon, să mă invite la o cafea...

Ai avut reţineri s-o inviţi deoarece era o persoană publică?

Nu, nu era vorba despre asta. Era o situaţie oarecum delicată, deoarece eu, neintrând în foarte multe amănunte, nu ştiam foarte bine care este statutul ei personal.

Magda, după ce ai anunţat logodna cu Cosmin, n-au existat şi reticenţe din partea apropiaţilor tăi?

Nu, nimeni nu şi-a permis să spună nimic răutăcios, dar au fost voci care au întrebat dacă nu e prea repede.

Dar eu vin şi întreb altceva: care este termenul corect pentru a face un astfel de pas? După cât: după un an, după trei ani şi şapte luni? Şi până la urmă, cum e mai bine: mai re­pede, mai târziu sau niciodată?

Probabil făceau referire la divorţul tău.

Da, pentru că mulţi nu şti­au foarte bine situaţia mea: eu eram despărţită de tatăl lui Vlad de un an, un an şi ceva, dar nu am vorbit despre asta, pentru că viaţa mea personală nu privea pe nimeni. Doar familia şi prietenii mei apropiaţi au ştiut care este situaţia mea de-acasă, aşa că cei care judecă o fac în necunoştinţă de cauză. Iar apropiaţii au fost de acord, pentru că mă văd fericită.

Cosmin, am stabilit că tu vii din altă lume decât a Magdei, mass-media. În ce domeniu profesezi?

Sunt, într-adevăr, foarte departe de lumea ei. Dar eu cred că este o chestiune strict personală, iar eu când sesisez o curiozitate prea mare, din partea pre­sei, în general, cu atât mai mult nu spun nimic.

Atunci, întrebarea ar fi putut fi: lucrezi în acelaşi domeniu cu Magda?

Nu, răspunsul ar fi „Nu“. Am lucrat în dome­niul Magdei acum 17 ani, în speţă în ProTV. Au fost tangenţe ca şi noţiune generală, deci cunosc oarecum lumea Magdei şi cu atât mai mult mi se întăreşte ideea că sunt oameni absolut normali.

Şi cred că este irelevant pentru relaţia noas­tră. Este destul că se ştie unde, când şi la ce ore lucrez eu, la mine totul este atât de transparent. (

)

Foto: sorin stana. Stilist: Madena Pasăre. Vestimentaţie asigurată de magazinul ICON. Mulţumim Le boutique hotel moxa, str. mihail moxa 4, bucureştiRecente pe Ok! Magazine

Sylvester Stallone and The Pope, Profimedia (2) jpg
Anna Nicole Smith, Getty (2) jpg
britney spears
 nunta lui Conrad Mericoffer cu Ana Odagiu   Instagram (2) jpg
Bruce Willis și Emma Heming în 2019, GettyImages 1083172626 jpg
nunta lui Edy Kovacs cu Ana Baniciu   Grabazei Photography (2) jpg
Sophia Loren, deschidere restaurant jpg
banner cristina cioran png
Simona Urzica si Marius Urzica, impreuna cu fiica lor, Yasmin   arhiva personala (1) jpg
Miley în Vogue, Instagram PNG
Ioana Ginghină s a căsătorit jpg
Madalina Ghenea si Philipp Plein impreuna la Milano   Instagram (1) jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
FotoJetCuplunou jpg
Carmen Iohannis și Jill Biden în SUA, 2022, Profimedia (2) jpg
FotoJetWitches jpg
Jada Pinkett Smith are o noua podoaba capilara   Facebook jpg
emmanuel macron brigitte macron jpg