Interviu Naomi Watts: "Povestea Dianei trebuie spusă mai departe"

9 august, 2013

Actriţa care va juca rolul uneia dintre cele mai îndrăgite prinţese ale Angliei ne mărturiseşte cum este să interpretezi o legendă, cum se descurcă în rolul de mamă şi despre

Actriţa care va juca rolul uneia dintre cele mai îndrăgite prinţese ale Angliei ne mărturiseşte cum este să interpretezi o legendă, cum se descurcă în rolul de mamă şi despre visul ei de-a avea şi-o fetiţă

Poate că multe actriţe au avut şansa de-a juca roluri ale unor regretate personalităţi în filme biografice, dar la momentul actual, cel mai intens mediatizată portretizare cinematografică este a Prinţesei de Wales, Lady Di. Şi nimeni nu simte această presiune pe umeri mai tare decât însăşi starul care o interpretează, Naomi Watts. „E intimidant să o joci pe Prinţesa Diana. E multă tensiune pentru că toată lumea a fost puternic influenţată de ea – dar asta m-a şi convins să accept provocarea. Nu puteam să nu o fac. E o figură iconică, e parte din istorie, iar povestea ei trebuie spusă mai departe“, a explicat actriţa.

„Diana“ ne trece prin povestea ultimilor ani din viaţa „Prinţesei oamenilor“ – de la protestul împotriva folosirii minelor antipersonal şi aventura secretă cu chirurgul Hasnat Khan, la moartea ei. „Nu încercăm să distrugem nicio amintire a ei“, a mai spus Naomi. „Încercăm să o punem în cea mai bună lumină ca fiinţă umană, dar în mai multe ipostaze ale sale.“

În acest interviu, starul de 44 de ani, care este şi mama a doi băieţi făcuţi cu actorul Liev Schreiber, vorbeşte despre rolul vieţii sale, despre alesul inimii şi despre dorinţa de-a naşte o fată...

Nu te-a îngrijorat faptul că orice portretizare a Dianei are menirea de-a stârni controverse?

Ba da, cum să nu! M-am temut de reacţia publicului, când s-a aflat că eu o interpretez. Ştii, mulţi se plâng ba că nu semăn destul de mult cu ea, ba că nu sunt la fel de înaltă şi tot aşa. E foarte dificil să joci rolul cuiva care a avut un asemenea impact şi care dăinuie de atâta timp în inimile oamenilor. Amintirea ei este încă proaspătă şi trebuie să respectăm asta. În plus, e mult mai complicat şi mai sensibil subiectul, când sunt şi cei doi băieţi ai săi la mijloc. Dar eu vreau să îi facem dreptate şi să spunem povestea ei reală.

Mai ţii minte ce făceai în momentul în care ai aflat de moartea Dianei?

Filmam în Canada când am aflat vestea. S-a nimerit să mă aflu într-o cameră plină de oameni care urmăreau ştirile şi toţi plângeau, eram supăraţi. E unul dintre acele evenimente pe care nu le uiţi niciodată.

Şi cum e viaţa ca mamă şi star care munceşte din greu, în ziua de azi?

E agitată! (râde) Doi băieţi pot fi o pacoste uneori şi ai crede că dacă ai avea două fetiţe ar fi mai uşor, că s-ar juca cu păpuşi şi seturi de ceai. Dar Liev adoră faptul că avem doi băieţi şi cred că aş mai face un copil, dacă mi-ar putea garanta cineva că va fi fată!

A fost o schimbare majoră să creşti doi copii şi să-ţi reiei cariera?

Cea mai grea parte a fost să-mi recapăt formele după ce am născut prima oară. Luasem în greutate cam 20 de kilograme şi m-am chinuit să revin la greutatea iniţială. Am făcut Pilates foarte mult şi alte exerciţii care să mă repună în formă, dar acum joc tenis. Totul e mai uşor acum, pentru că dorm mai bine şi am energie pe parcursul zilei. Nici nu mai am nevoie de prea mult machiaj dimineaţa!

În trecut, te temeai că nu vei fi niciodată mamă, chiar dacă-ţi doreai asta…

E ceva care începe să te preocupe, când ştii că ai muncit mult şi că ai luat decizia de-a te concentra pe carieră şi de-a amâna venirea pe lume a copiilor. Dar te trezeşti brusc, aproape de 40 de ani, şi înţelegi situaţia clar. Eu l-am întâlnit pe Liev la o petrecere pretenţioasă din New York şi totul a mers bine de-atunci.

Ai amintiri plăcute de la acea primă întâlnire?

Ne-am cunoscut la Muzeul Metropolitan de Artă, la Gala anuală MET. Eu purtam o rochie Calvin Klein foarte feminină şi sexy şi ne-am plăcut din prima. Am făcut schimb de numere de telefon şi ne-am sunat după ce am plecat spre casa din L.A., unde locuiam atunci. Eram foarte curioasă şi intrigată de el, aşa că imediat ce-am putut, am zburat spre New York. Apoi am lucrat la un film împreună, în China, şi imediat ce-a plecat, mi-am dat seama cât de mult îi duc dorul şi cât de mult voiam să fim împreună din nou.

Crezi c-a fost cumva predestinat să ai copii mai târziu în viaţă?

Mereu mi-am dorit să fac copii pe la 20 de ani. Dar, după ce m-am mutat în L.A. şi problema era să supravieţuiesc în acest business. Nu aveam cum să mă gândesc la familie. Probabil sunt un părinte mai bun acum, decât aş fi fost în tinereţe.

Simţi că ai ajuns acum în punctul în care te simţi împlinită?

Aşa cred. Bine, am rămas la fel de ambiţioasă şi mereu mă gândesc la următorul proiect de succes. Dar e o senzaţie total diferită acum, faţă de zilele în care mă chinuiam să capăt roluri mari. Acum am un soţ minunat lângă mine şi copii la care să ajung acasă, iar faptul că mă pot trezi dimineaţa cu familia mea e una dintre cele mai mari bucurii pe care poţi să le ai vreodată în viaţă.

FOTO: Getty Images, SplashRecente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg