INTERVIU Nicoleta Luciu: "Pentru mine, cea mai importantă este familia”

8 martie, 2015

Ne-am convins de un lucru: îi plac nunţile. Ea însăşi a avut parte de-o ceremonie nupţială de vis cu Zsolt Csergo, în urmă cu trei ani, şi cre­dem că ar face faţă cu brio şi unei cariere de naşă. Până atunci, însă,

Face săptămânal naveta între Bucureşti şi Miercurea Ciuc, dar merită atâta vreme cât reuşeşte să împace şi cariera, şi viaţa de familie.

Ne-am convins de un lucru: îi plac nunţile. Ea însăşi a avut parte de-o ceremonie nupţială de vis cu Zsolt Csergo, în urmă cu trei ani, şi cre­dem că ar face faţă cu brio şi unei cariere de naşă. Până atunci, însă, exersează de zor rolul de „zână bună“ în cel mai nou proiect de la Pri­ma TV, Nunţi de Poveste, unde îl are partener pe Denis Ştefan, nimeni altul decât fostul ei coleg din telenovela Regina. Şi, pentru că tot vorbim de întemeierea de noi familii, am vrut să aflăm cum se descurcă Nicoleta în rolul de mamă şi soţie, de vreme ce e mai mereu pe drumuri. Cam la 281 km distanţă de casă.

După cât timp te întorci în televiziune?

Nicoleta Din televiziune nu pot spune că am lipsit, am tot apărut la diverse posturi, însă pe­riodic, la diferite emisiuni. Ideea este că acum, aş putea spune că „am intrat în pâine“, pentru că voi fi o prezenţă constantă la Nunţi de Poves­te, în fiecare marţi, de la 20.30, la Prima TV.

Ce te-a atras la proiectul ăsta?

Ce poate fi mai frumos decât să fii înconjurat de tineri în­drăgostiţi în cea mai importantă zi din viaţa lor, atunci când fac primul pas împreună în viaţa de familie? Până acum, am fost şi mireasă, şi invitată la diverse nunţi, şi maestră de ce­remonii, iar acum am ocazia să fiu şi prezentatoarea unei emisiuni despre nunţi. E emoţionant să vezi doi tineri cum se sorb din priviri, îşi spun „DA“, plâng atunci când îşi iau la revedere de la părinţi şi petrec alături de toţi cei dragi.

Privind acum la Nunţi de poveste, ţi-ai fi dorit să organizezi altfel nunta ta cu Zsolt?

Am descoperit foarte multe tradiţii şi obiceiuri pe care nu le cunoşteam. Acum, uitându-mă în urmă, mi-ar fi plăcut ca Zsolt să mă ia de acasă de la ai mei, iar eu să-mi cer „iertările“ faţă de părinţi. Mi se pare un obicei foarte emoţionant şi e un moment în care toţi cei din familie sunt foarte apropiaţi, sinceri şi-şi arată toată dragostea lor.

Cum e să lucrezi din nou cu Denis Ştefan, pe care l-ai avut partener în telenovele?

Deşi filmăm separat, pentru că fiecare merge la altă nuntă, mă bucur să îl am aproape. Ne cunoaştem de mulţi ani şi întot­deauna ai un plus de confort atunci când lucrezi alături de ci­neva drag. La Nunţi de Poveste suntem, însă, „rivali“, pentru că o singură nuntă poate fi câştigătoare, iar eu sper ca mirii mei să plece în sejurul de vis pus la bătaie ca premiu în emisiune. Prieten, prieten, dar totul până la premiul cel mare. (râde)

Plecarea ta la Miercurea Ciuc ne-a luat pe toţi prin surprindere. Ai vrut un moment de respiro sau Zsolt ţi-a atras atenţia că trebuie să fii mai mult soţie şi mamă?

La Miercurea Ciuc m-am mutat, în primul rând, pentru co­pii, chiar simt că le-am redat copilăria. Aici aveam senzaţia că pierd timp preţios din această perioadă minunată, atât de importantă pentru formarea lor. În timpul pe care îl iroseam în trafic în Bucureşti, acum învaţă o limbă străină, fac sport, se joacă. În plus, e şi un mediu mult mai curat, cresc sănătoşi, puternici, rumeni în obraji, iar pentru o mamă asta e cel mai important. Pentru mine, cea mai importantă este fami­lia. Întotdeauna mi-am dorit o familie mare, ăsta cred că este rostul vieţii. Nu o văd şi n-am văzut-o niciodată ca pe o datorie.

Cum e să faci naveta săptămânal?

Nici nu mai simt atât de puternic distanţa, acum drumul de la Miercurea Ciuc la Bu­cureşti mi se pare ca cel de la Bucureşti la Buftea, unde am lucrat atâţia ani. Cele patru ore trec repede, doar că acum sunt şi mai or­ganizată, pentru că atunci când plec de lângă ai mei, mi-e foarte dor de ei şi încerc să fiu cât mai eficientă, să mă pot întoarce repede şi liniştită acasă.

Cum arată programul tău de mamă full-time?

La 06.30 dăm trezirea, apoi ne îmbrăcăm, ne spă­lăm pe dinţi, pe faţă, luăm micul dejun şi nu ieşim din casă fără să luăm o linguriţă de polen şi una de miere. Apoi mer­gem la grădiniţă şi la şcoală, iar în pauza de masă merg la Zsolt Jr. la şcoală, să mănânce masa de fructe. În pauza de masă are şi ora de engleză, iar înainte de ora lui, am eu lecţia de engleză. După-amiază, soţul meu merge cu Zsolt Jr. la pa­tinoar sau la fotbal, iar eu mă distrez cu cei mici, ne jucăm, facem tumbe, alergăm... La 20.30, toţi copiii sunt în pat, iar eu şi Zsolt avem timp şi pentru noi. Fie ieşim în oraş, la cină sau la un film, ne vedem cu prietenii sau, chiar dacă stăm acasă, avem întotdeauna şi timp pentru noi.

Te-ai simţit vreodată depăşită de situaţie, cu patru copii?

Pentru că suntem mulţi, e nevoie şi de puţină „armată“, însă nu mă simt depăşită de situaţie, pentru că am familia pe care mi-am dorit-o dintotdeauna. Am visat să am o familie ca în filmul Singur acasă şi mi s-a îndeplinit. Totuşi, haosul din film la mine nu există. Fiecare ştie ce şi cum are de făcut, când sunt momente în care cei mici se necăjesc, i-am învăţat cum să se împace, iar situaţiile mai tensionate devin rapid momente plăcute, când îi vezi că se pupă de împăcare.

Te simţi vinovată faţă de copii când pleci spre Bucureşti?

Întotdeauna când plec am o grijă. Atunci când eşti mamă porţi mereu această grijă cu tine. Chiar şi atunci când plec în vacanţă doar cu Zsolt, câte un weekend. Tot timpul mă gândesc la ei: „Oare ce-or face? Or fi mâncat?“. Cele mai fru­moase momente sunt cele petrecute alături de ei.

Eşti regina dietelor-fulger, dar organismul tău a cedat înainte de Revelion. Ai luat-o ca pe un semnal de alarmă?

Da! Într-adevăr, dietele acestea te pun câteodată la pă­mânt. În acele momente, spui „nu o să mai fac niciodată aşa ceva“, dar asta doar până trece răul. După ce trece starea de rău, parcă, ai uitat şi o iei de la capăt. (zâmbeşte)

Ţi-ai mai pune silueta la bătaie pentru o sarcină?

Niciodată să nu spui niciodată. (

)

Ai mai face lucrurile în ordinea asta, întâi copiii şi-apoi căsătoria, sau ţi-ar fi plăcut s-o iei clasic?

Nu aş schimba nimic din tot ceea ce am trăit până acum, familia mea este un dar de la Dumnezeu şi mă bucur de fie­care moment pe care îl petrecem împreună.

Sursa foto: PRIMA TV, Alex RantaRecente pe Ok! Magazine

Anne Heche, Getty jpg
brendan si partenera lui
Kim Cattrall si Darren Star la premiera Emily in Paris   profimedia 0742901557 jpg
Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg
octavia geamanu (5) JPG
liz -hudson
Eva Longoria și Victoria Beckham (2) jpg
theo
afis al bano romina power jpeg
Kirstie Alley, Getty (2) jpg
Monica Anghel FOTO Instagram
cristina spatar a fost ceruta in casatorie in dubai 1 jpg
oana roman jpg
Marc Anthony și Nadia, Getty (2) jpg
1 obama jpg jpeg
Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba   profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg