INTERVIU Paula Seling e mămica unei fetițe de 9 ani: „Mă bucur de tot ceea ce am şi voi primi“

22 decembrie, 2022

Paula Seling e mămică.

Artista a dezvăluit recent cel mai bine păstrat secret al său, chiar în cea mai specială perioadă din an, Crăciunul.

Paula Seling   Ana Dermanschi (1) jpg

După ce ani de zile a fost întrebată când va deveni mămică, acum, după un 2022 foarte agitat, în care s-a scris mult despre divorțul său de Paul Bucura, Paula Seling a dezvăluit că și-a îndeplinit unul dintre cele mai arzătoare vise. În urmă cu 6 ani, Paula Seling a adoptat o fetiță, care are acum vârsta de 9 ani. 

Iată ce spune pentru OK despre această perioadă din an, care e cu atât mai specială pentru ea cu cât, chiar de Crăciun, Paula Seling își serbează ziua de naștere, iar acum și-o aniversează înconjurată de o familie și mai mare decât bănuiam.

OK!: Anul trecut, în perioada asta, ai fost invitată la Washington să cânţi la o gală diplomatică. Recent, te-ai întors din Seattle. De câte ori eşti solicitată în America şi pentru cine ai cântat de data aceasta acolo?
Paula Seling: Da, aşa este, am colindat lumea în lung şi în lat, am parcurs distanţe aproape imposibil de străbătut într-un timp atât de scurt şi asta pentru a onora toate solicitările, chiar dacă a însemnat o oboseală uriaşă ca, de exemplu, ieri să cânt la Seattle, iar azi la Bucureşti și mâine la Iaşi. Am avut trei solicitări în Statele Unite în anul ce se încheie, cam ca și anii trecuți. De data aceasta, am cântat la un eveniment caritabil ce avea ca scop strângerea de fonduri pentru finalizarea unei biserici româneşti din Seattle.

De ce ai stat atât de puţin, de data aceasta? Practic, parcă ai fi cântat în timpul escalei…
Paula Seling: Am stat o singură zi, pentru că întreaga perioadă este extrem de plină. Aveam de filmat trei videoclipuri la Iași şi trebuia să finalizez pregătirile. A fost extrem de greu, mai ales că eu nu prea pot să dorm în avion, dar cumva am reuşit...

Dacă ai avea de ales într-un an, ce ai prefera între un Crăciun petrecut în stil american şi unul tradiţional românesc?
Paula Seling: Fără îndoială, un Crăciun tradițional românesc. Pentru mine, Crăciunul înseamnă acasă, înseamnă timp petrecut cu cei dragi. Îmi e şi aşa destul de dificil să petrec atâta timp departe de ai mei, atunci când am solicitări pe care nu le pot refuza, dar, în general, sărbătoarea Naşterii Domnului o petrec la Baia Mare.

De cum te-ai întors, ai filmat la Bâlea Lac. Cum ai rezistat în rochie la minus 9 grade?
Paula Seling: Foarte greu, pot afirma cu tărie asta! (zâmbeşte) Dar, după cum ştiţi, pentru mine arta nu cere sacrificii, ci implicare 100% a ceea ce sunt eu, atât sufleteşte, cât şi fizic. Așa s-a întâmplat şi la filmările de la Bâlea Lac, unde mi-am dorit să am cadre spectaculoase, cu orice preţ... chiar şi cu preţul de-a sta la minus 9 grade, îmbrăcată în rochie. O să vedeţi că imaginile spun multe. Un nou clip pentru o piesă de iarnă, un cântec vechi, cu parfum „arhaic“, mistic, plin de culori contrastante, pe care-l lansez în această perioadă magică.

Paula Seling   Ana Dermanschi (4) jpg

De aceste Sărbători vei cânta sau vei fi acasă?
Paula Seling: În acest an, am acceptat, după mult timp, să cânt la Băile Felix, după care mă îndrept spre Baia Mare.

Cum e să fi născută chiar pe 25 decembrie, chiar de Crăciun?
Paula Seling: Să fii născută de Crăciun e foarte frumos, te simţi cumva ocrotită şi poate altfel, responsabilă... Ştii că oamenii te privesc cu un fel de aşteptare şi mereu încerci să compari cine eşti cu proiecţia pe care ceilalţi o fac despre tine, să te ridici la nivelul la care lumea se aşteaptă de la tine, să confirmi. E destul de greu...

Ai avut vreodată o petrecere făcută special de ziua ta, care să nu fie legată de Crăciun?
Paula Seling: Nu, nu mi-am dorit să organizez ceva de genul acesta de când sunt adult, pentru că, pentru mine, Crăciunul înseamnă Naşterea Mântuitorului şi mereu am sărbătorit asta. Când eram mică, nu puteam să dau o petrecere, deoarece toţi copiii erau în vacanţă, la bunici, şi făceam ceva înainte sau după ziua mea. Mama încerca mereu să mă facă să simt că e ziua mea, dar cadouri tot cam... un rând primeam.

Ai resimţit cumva trecerea pragului celor 40 de ani?
Paula Seling: Într-un fel, da. Deşi mă simţeam mai puternică şi mai sănătoasă ca niciodată. După vârsta de 40 de ani, începi să vezi lucrurile mult mai obiectiv, scapi de mare parte din teamă, de frica de-a nu dezamăgi şi reuşeşti să găseşti resursele să te apropii mai mult de cine eşti cu adevărat, fără să îţi stea în cale cea care ai fi vrut să fii. E o linişte în asta şi de aici, de la acceptare, porneşte drumul spre cine poţi să devii. Timpul trebuie folosit, nu ars în regrete şi neîmpliniri, pentru că ar fi bine să faci tot ce poţi, cu tot ceea ce eşti, în momentul în care te afli.

Cât din prospeţimea pe care o afişezi se datorează veganismului?
Paula Seling: Nu ştiu... Cert este că, în familia mea, oamenii sunt longevivi, au o sănătate bună şi sunt destul de pozitivi şi puternici. Bunica, de exemplu, a fost cu noi mulţi ani şi ninsoarea a fost blândă cu tâmplele ei până foarte aproape de momentul plecării la Domnul.

Ce te-a convins şi când să renunţi definitiv la carne?
Paula Seling: M-a convins să renunţ la carne conştientizarea modului prin care fermele de animale, abatoarele, supraproducţia de carne, industria alimentară în general tratează animalele. Decizia nu a avut scopuri personale, de sănătate, cel puţin nu în momentul luării acesteia, ci am descoperit, mai târziu, beneficiile veganismului şi a felului în care acest stil de viaţă resetează anumite moşteniri legate de bolile de nutriţie.

Mai sunt ocazii când „păcătuieşti“, când mai guşti carne?
Paula Seling: Nu am mai mâncat carne de 11 ani. Nu mănânc niciun fel de produs de provenienţă animală.

Cu sportul eşti la fel de disciplinată?
Paula Seling: Din păcate, anul acesta a fost foarte greu. Am făcut tot posibilul să găsesc săli de sport în oraşele unde am fost invitată să cânt, însă, din lipsă de timp, nu am reuşit să acopăr toate antrenamentele de care am nevoie. Aştept să recuperez din ianuarie.

Paula Seling   Ana Dermanschi (3) jpg

În ultima vreme, ai tot făcut naveta la Chişinău. Te simţi ca acasă acolo?
Paula Seling: Mă simt apreciată la Chişinău. Am descoperit acolo echipe atât pe partea de video, cât şi audio, de orchestraţie, producţie, mixaj şi master, care sunt extrem de apropiate de felul meu de-a simţi muzica. Am început să colaborez cu acestea pentru că eu consider că talentele din Moldova merită să fie promovate, prin forţa cu care îşi respectă munca, prin profesionalism şi seriozitate.

Ai o întreagă echipă din Republica Moldova: instrumentişti, fotografi, stilişti. Ar fi posibilă o relocare a ta la Chişinău?
Paula Seling: Nu mi-am pus problema să mă mut la Chişinău, nici nu e nevoie. Drumul nu e atât de lung, iar proiectele sunt lucrate eficient, aşa că mă descurc stând la Bucureşti şi vizitând Republica Moldova cu ocazia fiecărui proiect în parte.

Ţi-ai schimbat un pic şi stilul vestimentar, ai nişte ţinute de scenă fabuloase. Cine se ocupă de imaginea ta acum?
Paula Seling: Lucrez cu oameni talentaţi, Felicia Aron de la Iaşi, cu grupul său de la Felis Atelier Studio, dar şi cu Mihaela Pangulescu, iar de styling, pe proiecte, se ocupă Corina Koko, o foarte dragă artistă din Chişinău.

Mulţi ani, soţul tău s-a ocupat de managementul şi de imaginea ta. În ce punct nu v-aţi mai înţeles?
Paula Seling: Ne-am înţeles foarte bine, în multe privinţe.

Cum ai reacţionat când ai citit despre divorţul vostru în presă?
Paula Seling: M-am întrebat de ce situaţii din viața cuiva ar trebui să intereseze pe cineva şi de ce trebuie să dea cineva explicaţii. Dumnezeu ştie ce e mai bine pentru noi, iar eu cred că mă ghidez după acest considerent, dar, mai ales, după buna creştere pe care ai mei părinţi mi-au oferit-o. Şi pentru că mereu am transmis prin muzica mea activităţile artistice, atâţia ani de zile am stat departe de speculaţiile din presă şi, în continuare, o voi face. Sunt un om integru, un om care vrea – şi cred că reuşeşte – să fie într-o altă sferă a ceea ce, în ziua de azi, se numeşte showbiz. Tot ce contează este că publicul mă apreciază pentru ceea ce ofer muzical, nu pentru drepturile la replică ale unor publicaţii, nu mă interesează să intru în vreo polemică. Oricine doreşte să afle informaţii despre ceea ce fac trebuie să ştie că, în prezent, sunt în plin turneu naţional, numit „Colindăm, colindăm“, care ţine până pe 23 decembrie inclusiv, unde mă puteţi vedea şi auzi colindând şi aducând spiritul frumos al Crăciunului.

Paula Seling   Ana Dermanschi (2) jpg

Ce ai vrea să ştie lumea despre trăirile tale din acest moment?
Paula Seling: Trăirile mele, din acest moment, sunt de şi pentru a creşte spiritual. Sunt o persoană care ştie să-şi aducă linişte, bucurie şi pace în orice situaţie şi întâmplare a vieţii. Mă bucur de tot ceea ce am şi voi primi, dar mai ales de ceea ce ofer publicului meu drag.

Eşti un om orgolios sau împăciuitor?
Paula Seling: Cum credeţi, văzând reacţiile mele la toate atacurile pe care le-am suferit, la neadevărurile scrise, la cantitatea de inexactităţi (ca să nu le spun altfel), pe care mi le-au oferit unii oameni, de-a lungul timpului?

Eşti genul care acordă a doua şansă sau nu-şi pierde timpul cu aşa ceva?
Paula Seling: Nu cred că sunt eu în măsură să judec acţiunile nimănui.

Cât de senin e cerul tău acum?
Paula Seling: Exact atât de senin ca al oricărui alt om.

În afară de sănătate şi proiecte frumoase, ce-ţi doreşti de la 2023?
Paula Seling: Bucurie şi putere să creez visuri şi să le realizez.

FOTO: Ana Dermanschi.



Recente pe Ok! Magazine

Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG