Interviu WRS: “Cred în frumusețea haosului și mă inspir din dezordine”

24 ianuarie, 2023

Am vorbit cu Andrei Ionuț Ursu aka WRS despre cum s-a schimbat viața lui în bine anul trecut, succesul în Spania și unde dorește să se retragă timp de șase luni pe an.

WRS (2) jpg

Este reconfortant să-ți începi anul la o șuetă cu niște oameni recunoscători și optimiști. Oameni care și-au luat rămas bun de la anul trecut cu un bilanț pozitiv și care pretind un 2023 cel puțin pe măsură. Așa se întâmplă cu Andrei Ionuț Ursu, cunoscut profesional ca WRS, pe care cei mai mulți dintre voi l-ați admirat în cel mai recent sezon “Te cunosc de undeva”, acolo unde a câștigat trofeul alături de un alt artist tânăr și cool, Emilian. Cântărețul născut în Buzău a început să-și deschidă, cu adevărat, aripile în muzică odată cu reprezentarea României la Eurovision, tot în 2022, momentul zero al succesului care-a început să se creioneze de-atunci, încet și sigur. Iar dacă urmărești videoclipul celei mai noi piese ale lui, “Tu nu vrei”, vei înțelege de ce spunem că WRS aduce în suflu nou în muzica românească.

WRS, de la Eurovision la "Te cunosc de undeva"

La sfârșitul anului trecut, te vedeam în postura de câștigător al emisiunii Te cunosc de undeva”, de la Antena 1, alături de Emilian. Ce ți-a adus această victorie? Sigur o expunere suplimentară.

WRS

Mă simt foarte norocos că “Te cunosc de undeva” a venit ca o extensie a experienței de la Eurovision. Și, cumva, în 2022, și prin intermediul acestui show, am avut un progres extraordinar ca artist. Anul trecut a fost cel mai frumos an din viața mea de artist. Iar “Te cunosc de undeva” m-a pus în valoare în niște moduri în care nu mă așteptam: de a cânta, de a acționa pe scenă, de a lucra în echipă cu Emilian. Formatul ăsta mi s-a potrivit ca o mănușă. Mi-a plăcut extraordinar de mult și aș mai repeta oricând experiența asta, a fost minunată.

Cum ai ajuns în echipă cu Emilian? Vă știați, ați ales voi să participați împreună sau nu aveați această libertate de alegere?

WRS E adevărat că și noi am venit cu câteva propuneri, însă erau niște variante foarte confortabile pentru noi. Ca să înțelegi, eu propusesem doar fete. Mă gândeam că este bine să fie și o parte feminină în duet. Știam că mai sunt și Emi și Cuza așa ca noi, tinerei, același format de echipă și-o să ne batem cu ei. În plus, nu-l cunoșteam deloc pe Emilian, nu știam cum o să funcționăm ca pereche, dar a fost așa, ca un yin și yang: eu mult mai relaxat, el destul de perfecționist și atent la detalii. Am învățat mult unul de la altul în aceste patru luni.

Și ați legat și o prietenie. Lumea vă vede, deja, ca pe un duet consacrat.

WRS Nu, suntem colegi foarte buni, dar nu știu dacă am funcționa ca prieteni. Suntem atât de diferiți. El este foarte bine organizat, se trezește dimineața, își știe bine agenda zilnică. Eu, în schimb, astăzi aveam ședință foto cu voi la ora 13 și am dormit până la ora 12. (râde) Eu ăsta sunt. Cred în frumusețea haosului și mă inspir, ca artist, din dezordine.

Ce zodie ești, ca sa-nțeleg faza cu haosul?

WRS Sunt Capricorn, n-ar trebui să fiu așa, dar am ascendentul în Rac. Poate de-acolo. Acasă sunt leneș, dar când e vorba de muncă, muncesc foarte mult.

Vorbeam de expunerea câștigată în urma show-ului de la Antena. Se vede asta în online sau, de ce nu, pe stradă? Ești mai recunoscut decât înainte?

WRS Publicul de TV e mai diferit decât cel de online. Într-adevăr, peste tot prin țară, dacă merg la supermarket de exemplu, oamenii mă recunosc mai mult decât o făceau înainte să particip la show-ul Antena 1. M-au felicitat după câștigarea emisiunii. Eu nu am acest ego de artist, nu mi-o iau în cap, dar simt că recunoașterea oamenilor este o altă formă de plată, în afară de cea financiară. Am crescut ca popularitate, dar asta nu s-a văzut, neapărat, în online.

Interesant este că, deși tu ai reprezentat România la Eurovision, ai avut nevoie de o emisiune ca asta pentru a deveni cu adevărat popular în țară.

WRS Da, expunerea la Eurovision a fost mult mai mare, pentru că este un format internațional. Am primit atenție din toată Europa. Însă “Te cunosc de undeva” fiind local, este destul de important pentru a fi relevant în țară. Eu am petrecut mult timp în spatele cortinei, deși activez în industria asta încă de acum 11 ani, de când m-am mutat la București. Am fost dansator și am făcut parte din corpul de balet al unor show-uri puternice, precum Vocea României sau Românii au talent. Apoi, am lucrat la Global Records, pe postul de consilier creativ: cream conținut pentru INNA, Carla's Dreams ș.a.m.d. Cunoșteam deja regulile industriei și mi-am zis că vreau să ies în față de-abia când mă voi simți pregătit. Sunt recunoscător pentru succesul de acum și simt că mă prinde într-un moment potrivit: sunt suficient de matur încât să nu mi-o iau în cap și să muncesc și mai mult.

Nu te oprești aici, deci. Vrei să cucerești Europa?

WRS Ce-i drept, după Eurovision, am avut destul de mult succes în Spania. Oamenii mă recunosc acolo pe stradă, este foarte drăguț. Nu cu mult timp în urmă, am fost în Madrid, am intrat într-un magazin ca să-mi iau o bere și cineva m-a salutat și m-a întrebat dacă vreau să facem o poză. Nu-mi venea să cred. Am avut multe interviuri în Spania după Eurovision, piesa mea Llámame a avut succes mare acolo. Am fost invitat și la multe emisiuni TV. Îmi doresc să activez din ce în ce mai mult acolo. Pe lângă Madrid, am avut concerte și în Insulele Canare, Oslo, Tel Aviv, am ajuns în locuri în care nici nu-mi imaginam.

Financiar, ești bine, ai intrat în anul 2023 mai bine decât în 2022?

WRS Da, deși am învățat o vorbă de la spanioli: bogat este cel care se mulțumește cu puțin. Am început să câștig mult mai bine, însă nu mi s-a schimbat stilul de viață. Trăiesc mai confortabil, recunosc asta. Și mă bucur că fac bani din ceea ce-mi place. E o binecuvântare.

Și dacă ar fi să-ți schimbi și stilul de viață? Ce investiție majoră ai face?

WRS Mi-aș cumpăra un teren și mi-aș ridica o casă cu grădină. Aș sta acolo în solar și aș cultiva roșii. Aș picta și m-aș rupe de lume, cumva. Eu am crescut la țară și simt, așa, chemarea pământului. Industria asta te și scurge de energie, cu agitație, zboruri, concerte, interviuri. Stilul meu de viață ideal ar fi așa: să muncesc intensiv 6 luni pe an și restul de 6 să stau în grădina mea, să cultiv roșii.

WRS Și casa asta cu grădină unde să fie?

Undeva între București și Ploiești sau chiar mai încolo, înspre Urlați sau Valea Călugărească, spre Buzău, că eu sunt de-acolo.

WRS Există și o persoană specială cu care să-ți petreci, când o fi, vacanțele la țară?

Da, sunt bine și pe partea personală. Anul 2022 chiar a fost special, pe toate domeniile. Am fost mult timp singur, de vreo șapte ani n-am mai avut o relație. Nu puteam face nimic pe plan personal, dacă nu mă simțeam realizat și profesional. Și da, acum pot să spun că sunt destul de fericit.

Cu Emilian, partenerul din show-ul "Te cunosc de undeva"
Cu Emilian, partenerul din show-ul "Te cunosc de undeva"

WRS Revenind la muzică, cum am putea să te catalogăm? În ce stil să te includem: pop, latino?

Muzica mea este dance-house cu influențe etnice, precum stilul flamenco. Tot ce înseamnă sudul Europei, zona asta de cald și soare. Sunt și influențe balcanice în piesele mele. Mă descriu perfect, și ca om, și ca artist. Sunt destul de bătrân în spirit, dar, în același timp, îmi place să mă păstrez și modern.

WRS Văd că influența iberica apare și în imaginea ta, în stilul tău vestimentar.

Mă inspir foarte mult din rădăcinile familiei mele. Partea mamei se trage din sudul Bulgariei, o zonă cu etnici turci, mi-am făcut și testul genealogic și mi-a ieșit un procent de 10% de gene arăbești. Din partea tatălui, am o bunică de etnie romă. Și în voce îmi simt foarte multe inflexiuni de genul ăsta. Și vreau să fiu original și în ținută. Îmi iau, așadar, inspirația din trecutul meu, din zona asta caldă, sudică. Sunt și brunet și bronzat, par de-acolo. Mă pasionează foarte mult istoria, implicit cea a muzicii, și-mi dau seama că-n România este un mix cultural atât de puternic, încât trebuie să fii mândru de orice rădăcină pe care o ai. Cred că reprezint frumos acest amestec cultural.

WRS Unde ai fost cel mai plăcut surprins să-ți auzi o piesă?

N-am auzit-o eu, de fapt. Aveam o piesă, Tsunami, și m-a sunat vărul meu care lucrează în Norvegia. Și el avea un coleg lituanian, care asculta un post de radio din Lituania și, la un moment dat, a început piesa mea. Vorbim de un lituanian care asculta piesa mea în Norvegia. Și era înnebunit după piesa asta. Și lângă el era văru-meu. A filmat tot momentul.

Unde vrei să te ducă anul 2023? Unde vrei să se mai audă muzica ta?

WRS În America Latină. Îmi doresc foarte mult să ajung acolo. Și o să fac cumva să ajung.

Foto: Sorin Stana, Antena 1



Recente pe Ok! Magazine

andra jpg
FotoJet Ana Violeta sărut jpg
FotoJetKardashian Kate jpg
Elizabeth Hurley și fiul său Damian Hurley, GettyImages (4) jpg
Bradley Cooper si Gigi Hadid   profimedia 0851507160 jpg
Ricky Martin și fiii săi gemeni, Profimedia (2) jpg
Anca Serea și fiica ei Sarah foto Ok Magazine DSC 7786 (3) jpg
FotoJetChicago jpg
FotoJetKS jpg
Miki ex K Pital jpg
Julia Roberts la lansarea colecției sale de bijuterii cu Chopard, la Chateau Marmont, Los Angeles, Getty Images (2) jpg
Olivia Munn, GettyImages jpg
FotoJetLenny și Zoe Kravitz jpg
FotoJetSofiaV jpg
Printul Frederik si presupusa amanta Genoveva Casanova   Casa Regala daneza, Instagram jpg
Jennifer Aniston  sursa   Shutterstock jpg
Nadia Ferreira și Marc Anthony, Instagram (2) (1) jpg
Charlize Theron  foto   Shutterstock jpg