Irina Nicolae: “N-aș fi renunțat la viața mea din România dacă nu era vorba de iubire”

20 mai, 2023

Nimic nu se clădește fără iubire. Este o frază mereu adevărată pe care Irina Nicolae o repetă în diferite moduri pe parcursul acestui interviu via București-Budapesta.

Irina Nicolae IMG 7358p (2) jpg

Și când spune asta, fosta solistă ASIA nu atinge doar viața personală sau împlinirea familială, ci tot ceea ce face parte din ființa ei. Muzica inclusiv. Am vorbit cu Irina după ce s-au stins ecourile articolelor apărute în presă despre ping-pong-ul declarativ dintre ea și fostele ei colege, ca urmare a unei reuniuni de la care Irina s-a văzut exclusă. Chiar și-așa, vedeta stabilită de circa 17 ani în capitala Ungariei, alături de soțul Marius Vizer și de fiica lor, Scarlett-Maria, are numai cuvinte fair-play despre tot ce înseamnă formația care a făcut-o celebră. Până la urmă, un episod tragic din trecut i-a arătat Irinei cât de norocoasă e cu prezentul ei la Budapesta. Și este recunoscătoare pentru asta.

Irina, te vedem pe social media și trebuie să recunosc că arăți la fel de bine ca-ntotdeauna. Meseria de mamă nu s-a lăsat cu urme vizibile de oboseală. Să-nțeleg că te descurci de minune cu fetița ta, acum în vârstă de cinci ani?

Irina Nicolae Mulțumesc pentru compliment. Meseria de mamă e probabil cea mai frumoasă, dar și cea mai solicitantă pentru orice femeie care și-a dorit copii. În cazul meu, venirea pe lume a fetiței mele a fost cel mai frumos dar primit de la viață, de la Dumnezeu și de la soțul meu, așa că încerc să învăț în fiecare zi alături de ea cum să fiu o mamă bună, învăț să fiu persoana care să o ghideze și să îi fie alături în viață, persoana care să o facă să se simtă în siguranță chiar și atunci când greșește, persoana care să o învețe să iubească necondiționat și să ofere necondiționat. Vreau că ea să fie un om fericit și să știe că noi, părinții ei, vom fi întotdeauna acolo pentru ea, să nu îi fie teamă să viseze, să nu ii fie teamă de “înălțimi” sau de “căderi” pentru că viața e o călătorie superbă și merită fiecare pas, fiecare vis, fiecare efort sau sacrificiu. Avem o relație frumoasă, care știu că este abia la început, și sunt convinsă că mai și greșim, dar ne iubim mult și ne-am promis să nu uităm asta niciodată. Cred că iubirea este răspunsul pentru tot. Nimic nu se clădește fără iubire… 

Am citit că i-ai organizat o petrecere aniversară superbă micuței Scarlett Maria. Cum au decurs... ostilitățile?

Irina Nicolae Anul acesta, ziua ei ne-a prins la Paris. Soțul meu avea un campionat de judo acolo și era firesc să fim împreună. Am organizat  o cină alături de câteva persoane dragi nouă, iar ziua am petrecut-o la Louvre. Asta a fost dorința ei, să o vadă pe Monalisa! 

Chiar, cum este copilăria ei la Budapesta? Merge la grădiniță? Știe cuvinte în limba maghiară?

Irina Nicolae Are o copilărie normală și, sper eu, fericită! Merge la grădiniță, se joacă, face sport, călătorește, face lucrurile pe care le face orice copil de vârstă ei. Vorbește trei limbi. A început cu română și engleză concomitent, cumva le asimilează pe amândouă ca limbi materne, după care a urmat maghiara. Nu aș putea să îți spun nivelul, pentru că eu nu vorbesc limba maghiară, dar ea vorbește atunci când este nevoie. Vedem pe viitor ce va mai învăța, probabil germană și italiană, că mă tot întreabă cuvinte în italiană, are această curiozitate. Își dorește mult să vorbească cu nașul ei, Al Bano, în italiană.

Nu știam că nașul fetiței tale este faimosul Al Bano. De unde până unde?

Irina Nicolae Al Bano este unul dintre nașii de botez ai fetiței mele. Ne leagă o prietenie frumoasă, de ani de zile, și suntem onorați că este părintele spiritual al fiicei noastre. Eu l-am cunoscut personal în anul 2012, prin intermediul soțului meu, atunci când am cântat prima dată pe aceeași scenă și împreună la Opera Garnier din Paris. Este un artist și un om extraordinar.

"A trebuit să pierd totul ca să înțeleg cine sunt"

Tu ai pierdut o sarcină înainte să vină pe lume Scarlett, tot o fetiță, un lucru despre care ai vorbit prima dată anul acesta. Cum îți revii după o asemenea traumă? Ce le sfătuiești pe femeile care trec prin ce ai trecut tu?

Irina Nicolae Durerea nu trece niciodată și mă feresc să dau sfaturi, dar îți pot spune care a fost alegerea mea: să lupt cu toată ființa, să merg înainte ca să îmi pot împlini acest vis, acela de a fi mamă. Nu uita că indiferent cât de mult te iubesc oamenii, nimeni nu se simte confortabil sau fericit în prezența unui om trist, deprimat sau distrus, așa că eu am ales să nu cedez întunericului și să văd întotdeauna lumina de la capătul tunelului. Știu că după noapte vine ziua, după ploaia rece, soarele încălzește, după iarnă grea, primăvară superbă apare, după o pierdere, Dumnezeu îți trimite ceea ce nici nu sperai… Așa sunt eu format ca om și asta m-a ajutat să rămân întreagă la minte și știu că o prietenă m-a întrebat atunci “Realizezi cât de puternică ești?”. Nu cred că realizasem sau că măcar îmi pusesem vreodată această întrebare, a trebuit să pierd totul ca să înțeleg cine și cum sunt cu adevărat și pentru asta sunt recunoscătoare. Am învățat multe… și încă învăț.

Ce te-a făcut să te deschizi acum, la atâția ani după pierderea ta?

Irina Nicolae Niciodată nu am crezut că voi vorbi public despre asta. Sunt lucruri pe care nu le explici, ele se întâmplă. Nu pui întrebări, lași viața să își urmeze cursul. Nimic nu se întâmplă fără un motiv, chiar dacă atunci nu îl vezi sau nu îl înțelegi. Poate că așa am alinat alte inimi care au înțeles că nu sunt singure în suferință, că suntem mulți. Uneori oamenii au falsa impresie că ție, ca persoană publică, nu ți se poate întâmpla nimic, dar în fața vieții și a bolii suntem toți la fel, suntem oameni, toți iubim, suferim, câștigăm sau pierdem.                 

Ai rămas cu o teamă după acest episod, o frică exagerată atunci când fetița ta se îmbolnăvește sau nu se simte bine?

Irina Nicolae Nu sunt panicată din fire și am înțeles că liniștea și încrederea mea îi vor oferi siguranță copilului meu. Încerc să fiu calmă și să acționez rapid și eficient în situații “de criză”.   

Cum este Scarlett, ce descoperi din tine în ea? Dar din soțul tău?

Irina Nicolae Fiecare zi vine cu ceva nou! Descopăr și învăț atât de multe de la ea și lângă ea. Are din fiecare câte ceva, îi seamănă fizic soțului meu, este blondină, deși și eu în copilărie aveam o culoare asemănătoare a părului. Ochii, nasul și zâmbetul sunt de la mine și, cu siguranță, și temperamentul dinamic și bucuria de viață. E ca orice copil la vârsta asta: veselă, dinamică, comunicativă, prietenoasă, dar și selectivă, foarte muzicală, hotărâtă, dar și încăpățânată uneori, dornică să exploreze lumea și atrasă de... Egiptul Antic.

De ce nu postezi nicio fotografie cu ea pe social media?

Irina Nicolae Este alegerea noastră să nu o expunem public pentru că este un copil și va avea timp suficient mai târziu, dacă va dori să fie prezentă în viața publică sau pe rețelele sociale. Nu o ascundem, dar nu văd rostul expunerii unui copil. Copilăria nu se trăiește în online, ci în offline, în viața reală.

Într-un interviu anterior, ne povesteai despre noua ta carieră de designer de interior. Cum merge treaba? Îți place, ești solicitată, ai satisfacții?

Irina Nicolae Nu este o carieră, este o muncă pe care o fac cu plăcere, este dacă vrei o alegere  inspirată.  Mă perfecționez și învăț cu fiecare proiect început, cu fiecare greșeală sau lucrare finalizată. Am făcut cursuri de design la Ateliere Ilbah sub îndrumarea arhitectului Miruna Ardelean, care îmi este și prietenă, și știu că asta e doar începutul, e un proces continuu care nu se sfârșește niciodată. Dar când văd lumina de pe chipul oamenilor ce pășesc în casele aranjate de mine, îmi dau seama că sunt pe drumul cel bun și trebuie să merg mai departe. O casă e ca sufletul, te acaparează total sau te lasă pradă nepăsării. Îmi place ceea ce fac și, chiar dacă volumul de muncă e uneori foarte mare și solicitant, nu dau înapoi, sunt fericită cu ceea ce fac și cu ceea ce reușesc să creez, un vis tangibil.                  

Ți-ai pus talentul în practică și-n casa voastră din Budapesta? Ai făcut ceva schimbări, renovări în propria locuință?

Irina Nicolae Nu am făcut o renovare totală a casei noastre, dar e în proiect.     

Povestea ta de iubire cu soțul tău, Marius Vizer, rezistă în ciuda șanselor pe care vi le dădeau clevetitorii. Care-i rețeta succesului?

Irina Nicolae Nimic nu există fără dragoste. Nu aș fi renunțat niciodată la viața mea de dinainte dacă nu era vorba de suflet. Nu mi-am întrebat niciodată soțul câți bani are în cont, ce afaceri face sau ce mașină conduce! Pare poate greu de crezut pentru mulți, dar cei care mă cunosc știu că nu m-au interesat banii niciodată. Câștigam și eu acasă, bani aveam. Am ales să plec când formația ASIA era sus. Eu sunt ok oriunde m-ar duce viața. Probabil una dintre cele mai frumoase vacanțe de-ale mele a fost în plină sălbăticie, fără telefon, televizor sau confort, doar cu omul iubit. Și a fost de ajuns! 

Irina Nicolae IMG 7358p (3) jpg

Te-a durut că nu ai putut fi prezentă la reuniunea ASIA de pe 6 martie? Ai vorbit cu vreuna dintre fete după sau înainte de concert?

Irina Nicolae Când pierzi ceva ce nu ai, nu cred că poate fi vorba de durere. Da, poți fi dezamăgit de situații, de oameni, de trăiri, dar durerea o simți atunci când pierzi persoane dragi ție, când îți pierzi un copil sau un părinte, când suferi un accident sau îți petreci zilele pe patul unui spital așteptându-ți neputincios sfârșitul… Durerea poate îmbrăca multe forme, dar nu a fost vorba de asta în cazul de față. Nu am vorbit cu niciuna dintre fete, doar Anca Neacșu a fost cea care mi-a scris la scurt timp după ce îmi anunțasem public venirea la concert, în calitate de spectator și după ce se “înfierbântase” internetul. Adi Ordean m-a sunat și el și a fost singurul cu care am avut o discuție, atât.  

Ai fi răspuns afirmativ dacă ți s-ar fi propus să faci parte din trupa relansată?

Irina Nicolae Este o întrebare la care aș fi răspuns dacă venea la momentul potrivit.                 

Există sau nu ASIA fără Irina Nicolae, “fata cu codițe”?

Irina Nicolae Sigur că există! Viața nu a început și nu se va termina odată cu mine!  

Foto CORINA OLARU/DANA MAITEC, Make-up MIKY PURAN



Recente pe Ok! Magazine

Shakira, GettyImages (4) jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Jennifer Lopez, Met Gala, GettyImages (2) jpg
FotoJet Met 2024 jpg
George Ivașcu    FOTO PRO TV (1) jpg
Vedete care sărbătoresc Paștele ortodox jpg
FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg