Julia Roberts: ”N-am mai fost aşa de fericită de mult timp”

11 decembrie, 2015
julia roberts gettyimages 462299612 jpg jpeg

Frumuşica anilor ’90 revine cu un rol intens, într-un proiect la care-a lucrat chiar cu soţul ei. Însă nici pe departe la fel de provocator precum cel de „regizor“ în filmul propriei familii.

O forţă artistică de neoprit. Talentul actriţei are ocazia de-a fi din nou aplaudat cu noua peliculă ce rulează din 4 decembrie.

Am putea spune că noul rol este un comeback pe marile ecrane, dar am uita de prestaţia emoţio­nală din August: Osage County. Însă există ceva special la acest proiect, Secret in Their Eyes, în re­gia lui Billy Ray – o adaptare după câştigătorul de Oscar El Secreto de Sus Ojos. O regăsim pe Julia în pielea unui detectiv FBI, a cărei fiică adolescentă este ucisă şi care porneşte pe urmele criminalului acesteia. Pe lângă faptul că joacă alături de actori nominalizaţi la Oscar precum Nicole Kidman şi Chiwetel Ejiofor, actriţa de 48 de ani a lucrat şi cu soţul ei, Daniel Moder, operator de imagine şi tatăl copiilor lor, gemenii Hazel şi Phinnaeus (10) şi Henry (8). Ce a atras-o la acest rol emoţional şi apăsător, cum jonglează cariera cu familia şi dacă are de gând să devină regizor, marele trend à la Hollywood, în rândurile care urmează.

Te-ai transformat uluitor, fizic şi psihic, în pielea lui Jess Cooper.

Julia Roberts Mersi, am simţit că acest personaj a fost definit foarte clar în scenariu şi, cumva, treaba mea a fost să intuiesc cum arăta acum 13 ani şi apoi în prezent, să-mi construiesc interpre­tarea în funcţie de evoluţia sa în poveste. A fost o abordare unică, n-am mai experimentat un astfel de personaj. Abia aştept să văd filmul, sincer.

Nu l-ai văzut?

Nu încă.

Jess e, practic, melanjul celor două personaje masculine din originalul argentinian. Interesant...

Ei, vezi? E nevoie de doi bărbaţi... pentru a face una ca mine! (râde)

Au mai existat roluri pe care le-ai jucat care să fi fost scrise pentru bărbaţi?

Dintre cele oferite, niciunul nu mi-a stârnit in­teresul, dar nu din cauză că era scris pentru un bărbat – asta nu e important.

„A fost ca un puzzle descoperit treptat. Un du-te-vino între Jess de acum 13 ani şi cea din prezent.“ Julia Roberts

Cum te-ai implicat în definirea personajului tău?

Chiar i-am întrebat: în scenariul original, bărba­tul îşi pierde nevasta, iar Billy (n.r. regizorul) mi-a trimis un memo în care mi-a zis că va fi vorba des­pre o femeie care... îşi pierde iubita. Am zis OK, e e cool, e modern, dar vom avea nevoie de oameni deschişi care să se implice în povestea pe care o dezvăluie treptat. Aşa că i-am propus ca mai bine să fie vorba de copilul ei, pentru că mulţi rezonea­ză. Toţi îi înţeleg durerea într-un fel sau altul.

Scenele jucate cu Zoe Graham, fiica ta în film, sunt foarte sincere.

Nu-i aşa că e uimitoare? Când am aflat că a fost aleasă, am luat micul dejun împreună şi m-am li­pit de ea. E atât de isteaţă şi de directă, are atâtea pasiuni; e persoana care aş vrea să devin dacă m-aş trezi c-aş avea iar 17 ani! (

)

O familie cu zâmbet! Daniel, Julia şi cei trei copii, alături de Kelly Slater.

Cum ţi-ai construit personajul, cu diferenţa asta de 13 ani în film?

Eu şi soţul meu, care a fost operator de imagine al filmului, am discutat mult pe tema asta. A fost ca un puzzle descoperit treptat, un du-te-vino între cele două laturi ale lui Jess – cea de-acum 13 ani şi cea din prezent, aşadar a fost dificil, dar interesant. Cel mai important a fost că m-a aten­ţionat să existe o linie foarte clară între ce s-a în­tâmplat cu ea în trecut, în prima scenă de film, din parcare, şi cine e cea care intră în biroul FBI. Mi-a cam tăiat din elanul tipic actorilor de-a propune diverse prostii! (

)

Cum e când soţul tău lucrează cu tine la un proiect comun?

Ah, incredibil! E persoana cea mai dragă pen­tru mine, ador să petrec timp cu el şi iubesc etica sa profesională. E foarte important punctul lui de vedere pentru mine. În plus, când au fost sce­ne unde m-am expus într-un fel în care mi-ar fi incomod cu străini, a stat cu mine, m-am simţit în siguranţă. M-a făcut să mă dedic şi mai mult.

Nu te apuci şi tu de regie?

Nu! Ascultaţi-mă, acasă, îi scot pe toţi pe uşă ca să ajungă la timp la şcoală, îi spăl, le dau de mâncare, îi fac fericiţi. Practic, am parte de o în­treagă regie acolo! (

)

Simţi că trece timpul?

Tocmai mi-am serbat ziua de naştere şi nici c-am mai fost aşa de fericită de ziua mea de mult timp. Cred că e datorită faptului că sunt mulţumită cu locul meu în această lume, încon­jurată de familie, de prieteni – cu care am jucat mah-jong toată ziua! (

) Şi, de asemenea, în­cepi să te gândeşti: de ce să nu fii fericit pentru tot? Nu merită să mă gândesc: vai, am împlinit 48 de ani!

Ai o carieră superbă, o familie pe măsură. Ce sfat i-ai da versiunii tale mai tinere, dacă ai putea?

Nu accepta sfaturi de la nimeni, chiar dacă arată exact ca tine! (

)

foto: guliver/getty images, www.cinemagia.roRecente pe Ok! Magazine

victoria20 jpg
Ricky Martin sexy la plajă jpg
Sharon Stone în D&G (2) jpg
sm8 jpg
Bennifer out of Nerano jpg
Kristen Stewart si Lea Seydoux Cannes (1) jpg
Catalin Scarlatescu si Doina Teodoru America Express jpg
sim11 jpg
Sharon Stone la Cannes (9) jpg
irina17 jpg
profimedia 0693762063 jpg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham OK Magazine jpg
profimedia 0693865712 jpg
Carla Bruni Sarkozy la Cannes (2) jpg
Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg