Lorena Sârbu, designerul care a cucerit America, a apelat la o mamă purtătoare: “În State este la modă această practică”

9 iunie, 2022

Creatoarea de modă stabilită în State din 1998 ne-a vorbit despre carieră, familie și cum se vede viața când ți-au reușit toate.

6EBD2EFE 18E1 43B5 ADD1 94EFBE40405F JPG

Regăsindu-și pentru noi obișnuința de a gândi și a se exprima în limba română, după 24 de ani de când trăiește în țara tuturor posibilităților, cel mai cunoscut designer român din America ne-a creionat ce înseamnă o viață plină de privilegii peste Ocean. O casă cu vedere la ocean în Beverly Hills și încă două în cele mai populare stațiuni din California, confortul de a câștiga bani făcând ceea ce-ți place și mândria de-a deveni un cineva în domeniul tău, astfel încât dive ca Jennifer Lopez să întrebe de tine.

Nu toți cei care ajung în acestă țară cu visul lor american reușesc. Dar acei răsfățați ai sorții care o fac, plecând dintr-o țară est-europeană aflată la ani distanță, au tot dreptul să folosească acest cuvânt mare: împlinire. Iar timișoreanca Lorena Sârbu a fost adoptată de Unchiul Sam cu brațele deschise, răspunzându-i, la rândul ei, cu entuziasm și afecțiune.

IMG 3854 (1) JPG

Cum se vede viața de la Hollywood, din lumea vedetelor și a stelelor din showbiz?

Lorena Sârbu Locuiesc în America din anul 1998 și pot să spun că mă simt ca acasă aici. Destinul mi-a oferit oportunități nebănuite și m-am bucurat de fiecare șansă. Încă de pe la 14 ani îmi „ameninţam“ părinţii că voi pleca în America. Ei erau foarte reținuți, dar le spuneam mereu că sunt mult mai multe oportunităţi acolo şi că acolo îmi doresc să trăiesc. Voiam să fac ceva creativ, iar designul mi-a îndeplinit visul. În America, oamenii care muncesc mult sunt foarte generoși, înţelegători şi ştiu că, dacă faci ce îţi place, vei reuşi. Eu am o viaţă împlinită. Aici mi-am întâlnit soţul, aici l-am născut pe fiul meu, aici mi-am descoperit pasiunea şi sunt fericită, mulţumită.

Pe multe dintre marile vedete ale lumii le-ai cunoscut personal. Ți-au purtat ținutele pe covorul roșu. Care este cea mai recentă clientă faimoasă a ta?

Am colaborat cu o agenție de PR din America și cu ajutorul lor am reușit să îmbrac multe vedete, fie ele actrițe, cântărețe sau prezentatoare TV. Printre vedetele de la Hollywood care mi-au purtat creațiile pe covorul roșu sau în cadrul unor evenimente de anvergură se numără Jennifer Lopez, Eva Longoria, Britney Spears, Carmen Electra, Carry Underwood, Minnie Driver, Nicole Ritchie, Blake Lively și multe alte nume cunoscute. Și nu mă opresc aici!

Ai devenit o creatoare de modă apreciată la Los Angeles. Cum ți-ai descrie afacerea? Cât de mult s-a dezvoltat în ultimii ani?

Am muncit foarte mult și toate lucrurile s-au întâmplat în timp și treptat. Nu a fost nimic brusc. În ultimii doi ani dominați de pandemia de COVID-19, mai toată lumea și-a petrecut timpul în izolare. Cum n-au mai fost evenimente care să aibă loc fizic, pe covorul roșu, am pus pe pauză partea cu rochiile elegante. În schimb, mi-am canalizat timpul și energia pe ținute sportive și pe Academia de tenis pe care am deschis-o alături de soțul meu, Toby Crabel. Academia Crabel Tennis sponsorizează tinerele talente din acest sport și lucrează cu numeroși antrenori de marcă din lumea tenisului, precum Brad Gilbert și Taylor Fritz. Partea frumoasă este că, acum, după pandemie, am oportunitatea să fiu implicată în noua noastră companie de tenis, dar să merg în paralel și cu moda, pasiunea mea. Continui să lucrez cu clienții mei ca designer pe fashion, am echipa mea de stiliști care mă solicită des. Fac multe rochii pe comandă, am multe solicitări.

Îți amintești de perioada în care ai început într-ale modei, peste Ocean?

Pe vremea aceea, să ajungi în America era aproape imposibil. Dar când eram studentă, aveam un prieten care lucra peste Ocean și m-a invitat acolo. Destinul a făcut să-mi placă atât de mult încât să aleg să rămân în America. M-am stabilit în Chicago. Am vrut foarte mult să fac Școala de artă și modă, pentru că eram talentată de când eram copil. Ava (fiica mea) îmi amintește de mine în copilărie, pentru că desenează foarte mult. Am mers la școală, apoi m-am stabilit în orașul Chicago și am urmat și cursuri de business. Și așa am început. Tot acolo l-am cunoscut pe Toby, soțul meu, printr-o prietenă de-a mea.

Cum ai reușit să-ți deschizi primul butic în State? În ce an se întâmpla asta?

În urmă cu 15 ani. Eram pasionată de modă, de trenduri și am mers la foarte multe show-uri de fashion la Paris. Aduceam rochii de acolo în America. La început, aduceam doar pentru anumite persoane, apoi am trecut la un alt nivel. Mi-am făcut conexiuni în această zonă, am reușit să-mi fac relații, să înțeleg cum funcționează piața și businessul, și cu ajutorul soțului meu mi-am deschis primul butic. Cu pași mici și cu răbdare am ajuns să am magazin în Beverly Hills. La primul butic, aveam doar o angajată. Eram doar noi două și ne-am descurcat foarte bine, apoi am mai deschis încă unul și tot așa…

În Los Angeles, am citit că tu și familia ta locuiți într-o vilă luxoasă, cu vedere la Oceanul Pacific. Am putea spune că ai o viață ca-n filme?

Da, locuim în Beverly Hills, și mai avem o casă la Laguna Beach și încă una în Palm Spring. Casa din Beverly Hills este foarte spațioasă, cu multe camere, cu teren de tenis, cu piscină. Și avem acolo foarte multe tablouri pictate de artiști cunoscuți. Deși avem trei case până acum, vrem să ne cumpărăm o proprietate și în Florida.

Apropo de familia ta: cum v-ați întâlnit tu și soțul tău, fostul tenismen Toby Crabel, actualmente om de afaceri? Tu vii din lumea modei, el din a tenisului…

Toby m-a curtat foarte mult timp până când am ieșit împreună. Era mai în vârstă decât mine, era divorțat, cu copii și lucrurile astea mă făceau să nu mă grăbesc în această relație. Dar am ieșit cu el, ne-am cunoscut și am rezonat foarte bine. Eu sunt mai impulsivă, el este foarte echilibrat și totul s-a așezat treptat între noi.

Cum a fost ziua nunții voastre, ce te-a impresionat cel mai tare atunci?

Nunta a avut loc în casa noastră din Laguna Beach, dar am făcut încă o nuntă și în România, în satul în care am copilărit din județul Timiș, unde erau bunicii mei, cu preot și slujbă creștină. Acea nuntă a avut cea mai mare valoare emoțională pentru mine, având familia mea aproape.

Messages Image(650129769) JPEG

Am aflat că Andrei, fiul vostru cel mare, îi calcă pe urme tatălui său și practică tenis de performanță…

Andrei are 18 ani și este în plină ascensiune sportivă. Este foarte serios și se antrenează zilnic cu antrenori foarte buni și își dorește să fie ca Toby. Andrei a participat la marele turneu de tenis Paribas Open și la multe altele, de juniori, în Florida. A avut, însă, și multe probleme de sănătate, la umăr, și a trebui să facă multe ore de recuperare medicală. Este foarte pasionat de tenis, muncește foarte mult pentru a călca pe urmele lui Toby, iar noi îl susținem în toate necondiționat.

Cu copkilele jpg

Pentru venirea pe lume a gemenelor voastre, Ella Ivy şi Ava Eleonora Ann, ai apelat la o mamă surogat, o practică frecventă în America și despre care se știe mai puțin în România. Cum a fost procesul, cum ai găsit mama?

Pe mama purtătoare a fetelor am cunoscut-o la o agenție specializată în așa ceva. În America este la modă această practică. Eu am încercat aproape doi ani să mai rămân însărcinată, după Andrei, și nu am reușit. Așa că eu și Toby am decis să apelăm la o mamă purtătoare. Iar în urmă cu aproape 7 ani au venit pe lume cele două fetițe ale noastre. Ava e pasionată de modă, îi place foarte mult să deseneze, iar sora ei, Ella, este deja foarte bună la tenis, probabil îl moștenește pe tatăl ei.

Se vorbește ceva română în familia voastră? Copiii cunosc cât de cât limba ta natală?

Andrei vorbește românește, are chiar un accent funny. Mama, care stă și ea în State, vorbește cu mine românește și prietenele mele care sunt românce și locuiesc în America, tot în română. De aici a prins și Andrei. Fetițele, în schimb, nu prea vorbesc limba română.

Trăiești într-un oraș în care femeile au la dispoziție mulți specialiști în chirurgie estetică. Tu ai apelat sau ai apela la intervenții estetice pentru a ține timpul pe loc?

Operațiile estetice sunt foarte la modă în Beverly Hills, dar eu nu am apelat încă la chirurgia plastică. Îmi place să arăt cât mai natural, așa că aleg mai mult creme și tratamente non invazive, precum injecțiile cu botox. Prefer să folosesc creme hidratante și antirid, în general.

Foto: arhiva personală



Recente pe Ok! Magazine

Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG