Maria Bata: ”Am fost colegă de platou cu Steven Seagal!”

18 iulie, 2017
maria bata1 jpeg

Este frumoasă, tânără şi cu aspiraţii! Însă, să nu vă închipuiţi că aşteaptă ca visele ei să se îndeplinească de la sine! Maria este, mai presus de orice, o tânără ambiţioasă, care luptă pentru ceea ce-şi doreşte. Haideţi s-o cunoaştem mai bine!

image

Bună! Spune-ne cine-i Măria Bată şi cum a început pasiunea ta pentru actorie?

M-am născut la Târgu-Mureş, dar mi-am petrecut majoritatea copilăriei la bunici, la ţară, sat ardelenesc idilic, liniştit şi parcă prea liniştit pentru un copil plin de idei năzdrăvane. Cum majoritatea jucăriilor se aflau acasă, trebuia să inventez mereu jocuri că să nu mă plictisesc. Ba eram vecină din deal care mereu ne certă că îi furăm cireşele sau floarea soarelui din grădină, ba eram doamnă de la prăvălie care vindea pachete (goale) de ţigări sau reprezentanta României, la gimnastică, care, plină cu făină pe palme îşi efectuă riguros exerciţiul la paralele. Bineînţeles, cu toţii am fost mici actori în jocurile copilăriei, însă posibil că toată experienţă de pe meleagurile bunicilor a contribuit, poate în mod inconştient, la drumul pe care l-am ales mai târziu în carieră. Am practicat 5 ani atletism de performanţă, activitate care mi-a dezvoltat ambiţia, o anumită disciplină şi o conştiinţă profesională. Liceul l-am terminat la secţia Matematică-Informatică şi chiar dacă în clasă a-11-a mi-am trecut pe lista de admitere la facultate şi actoria, acest lucru s-a concretizat câţiva ani mai târziu, devenind mai întâi studentă la ASE, Facultatea De Management, pentru că era "mai de viitor", vorba mamei. Cum în timpul liber am început să merg la castinguri şi să filmez reclame, mi-am dat seamă că îmi place să "îmbrac" diverse roluri şi că mă simţ bine în faţă camerei. Primind şi aprecierea celor din jur, am devenit în 2012, absolventă Facultăţi de Teatru, Spiru Haret.

Ai făcut cursuri de actorie în Bucureşti, Madrid, Mexico City şi LA. Ce ai avut de învăţat de la fiecare curs şi cât de mult te-au ajutat în carieră?

Actorul, că şi un sportiv de performanţă, chiar dacă nu e implicat propriu-zis într-un proiect, trebuie să stea tot timpul antrenat, e într-un continuu studiu. După terminarea facultăţii şi până în prezent am urmat mai multe cursuri de actorie atât în ţara, cât şi în străinătate. De la fiecare curs în parte, am ajuns să mă descopăr mai mult că actor, ce roluri mi se potrivesc şi sunt în stare să le contruiesc în mometul de faţă, am învăţat modalităţi noi de abordare a artei actorului, am întâlnit oameni minunaţi, care prin personalitatea şi experienţele personale mi-au îmbogăţit sufletul, unii dintre ei devenind-mi chiar foarte buni prieteni. Pentru cei interesaţi, aş putea să recomand, în Bucureşti, Şcoală de Actorie a lui Florin Şerban şi cursurile celor de la Mandragoră Movies organizate impreună cu studioul de actorie din Los Angeles, Ivana Chubbuck Studios, o metodă specială care a contribuit decisiv la carieră unor actori de prestigiu precum Halle Berry, Brad Pitt, Kate Hudson, James Franco sau Charlize Theron.

Cum se deosebeşte modelul românesc de studiu al actoriei de cel american? Cum pot fi ele îmbinate?

 Cred că ar fi extraordinar să se introducă în şcoala de actorie românească, şi aici mă refer la formă de învăţământ cu durată de 3 ani, ore de curs unde tânărul actor să aibă posibilitatea să înveţe ce înseamnă să fii pe un platou de filmare şi ce presupune actoria de film, jocul în faţă camerei. Şi cum la facultate, se studiază artă actorului doar după metodă Stanislavski, consider că ar fi de folos să existe o diversitate de metode de lucru, astfel încât acestea să ajute studentul să creeze un personaj cât mai complex şi chiar să-şi descopere propria tehnică.

image

Cu ce actori/regizori americani ai colaborat şi cum a fost interacţiunea cu ei?

Am colaborat pe film doar cu un regizor american, Keoni Waxman, pentru producţia Mercenary: Absolution. Mi s-au părut relaxat, foarte receptiv la sugestiile actorului şi atent la necesităţile actorului pe set. Ca actori, aş putea să-i menţionez pe Steven Seagal, Byron Mann (Mr. Chau în The Big Short), Josh Barnett (fost campion mondial MMA şi cunoscut pentru apariţiile lui în filme de acţiune), Howard Dell, David Lipper, toţi cu mult bun simţ, deschişi să-ţi împărtăşească din experienţă lor şi chiar dacă au un renume internaţional, interacţiunea cu ei s-a desfăşurat la un nivel ridicat de colegialitate.

Dar din România?

În România, am avut bucuria de a lucra cu Dragoş Buliga ("Laş Fierbinţi"), Iură Luncaşu ("Minte-mă frumos în Centru Vechi"), Bobby Păunescu ("Palatul Pionierilor"), Florin Piersic Jr. ("Nimic despre dragoste"), toţi nişte regizori foarte dedicaţi, plini de profesionalism, care ştiu ce să ceară actorului şi să-l pună în valoare. Am "furat" meserie de la foarte talentaţii actori şi oameni cu suflet frumos: Flroin Piersic Jr., Paul Ipate, Cătălina Gramă, Adina Stetcu, Catinca Nistor, George Remes, Ioachim Ciobanu.

Spune-mi câteva nume de personalităti din lumea filmului, de oriunde, alături de care ţi-ar plăcea să lucrezi şi de ce.

Martin Scorsese, Inarritu, Leonardo Dicaprio, Julianne Moore. De ce? Pentru că sunt unii dintre cei mai talentaţi oameni din industria filmului şi e normal să vreau să învăţ de la cei mai buni.:)

image

Care este cel mai drag proiect al tău, de pană acum? Ai putea spune că ai unul de suflet, care te-a trecut prin toate stările şi ţi-a testat limitele?

Toate colaborarile pe care le-am avut până acum îmi sunt dragi pentru că fiecare oră petrecută şi fiecare persoană întâlnită pe platoul de filmare, m-au ajutat să devin mai bună, că actriţă dar şi că om. Şi da, pot spune că am un proiect care m-a solicitat foarte mult; e vorba de rolul meu din viitorul lungmetraj "Nimic despre dragoste", film scris şi regizat de Florin Piersic Jr.

Ce faci când nu lucrezi? Te poţi deconectă vreodată cu adevărat de la activitatea ta principală şi când o faci, cu ce o înlocuieşti, ce pasiuni mai ai?

Cred că e foarte important să reuşeşti să te deconectezi de gândurile şi activitatea ce ţin de carieră şi să te bucuri de prezent şi de lucrurile simple ce ţi le oferă viaţă. Îmi place mult să-mi petrec timpul în natură, să stau minute în şir la telefon (mai ales dacă sunt plecată din ţara) cu familia şi prietenii, să dansez,  încerc să meditez cât mai mult, de câteva luni am terminat un curs de iniţiere în terapia alternativă reiki şi aş vrea să continui că să devin practicant, şi călătoresc cât de mult pot.

 Pe lângă actorie, cochetezi cu modelingul. Cum reuşeşti să îmbini cele două meserii?

Actoria şi modeling-ul chiar dacă aparţin unor industrii diferite, se completează foarte bine. Ambele presupun jocul în faţă camerei, nu contează atât de mult să ai un look perfect, cât să ai atitudine, să reuşeşti să transmiţi o emoţie, un întreg concept într-o singură poză sau un clip de 1 minut. Brandurile caută naturalul şi versatilitatea şi cred că e esenţial că actor, să ştii să şi pozezi iar că model să reuşeşti să aduci adevăratul "eu" în obiectivul camerei de filmat.

image

 Povesteşte-mi despre proiectele în care eşti implicată în prezent.

Momentan sunt în Mexico City, unde lucrez că model pentru diverse campanii publicitare şi că actor în reclame tv. În august am să vin acasă, pentru o mică vacanţă de două săptămâni. Iar ca proiecte viitoare de film aş vrea să dau câteva mici detalii. În câteva luni voi începe filmările pentru pilotul unui serial online despre organizaţiile mafiote din Estul Europei, "No Truth", în  regia lui Sebastian Tudores şi pentru lungmetrajul “Connection”, o producţie americană, scrisă şi regizată de către Jacques Thelemaque, unde este vorba despre un cuplu Mellissa Hughes (Maria Bata) şi Benjamin (Jason Patric) care, dorind să-şi "revigoreze” relaţia de căsnicie, acceptă să ia  într-o seară, la o petrecere mai puţin obişnuită, eveniment în urma căruia vieţile şi  percepţia asupra dragostei, mai ales a Mellissei, se vor schimba total. Sunt în  discuţii şi pentru o comedie romano-franceză, în regia lui Iulian Furtuna, turnajul fiind prevăzut   în vara anului 2018 şi ar mai fi câteva proiecte de menţionat, însă  din motive de confidenţialitate, nu  pot să vă  spun despre ce este vorba.

image

 Un mesaj pentru cititorii Ok! Magazine!

 Urmaţi-vă visurile!Recente pe Ok! Magazine

Familia Addams profimedia 0476066110 (1) jpg
Jennifer Lopez profimedia 0752672909 (1) jpg
FotoJet (29) (1) jpg
Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}