Marius Vizante: „Prefer să fiu sărac, dar curat!”

23 martie, 2011

M-a abordat cu o glumiţă de culise („Sărut mâna, Pavel Bartoş!”), dar a lămurit misterul despre „fratele lui geamăn”, implicarea în campania DIVA Universal şi de ce prestaţia lui Mihai Dobrovolschi a fost o reală

M-a abordat cu o glumiţă de culise („Sărut mâna, Pavel Bartoş!”), dar a lămurit misterul despre „fratele lui geamăn”, implicarea în campania DIVA Universal şi de ce prestaţia lui Mihai Dobrovolschi a fost o reală supriză pentru un profesionist într-ale actoriei cum e el, în exclusivitate pentru OKmagazine.ro.

În campania iniţiată de DIVA Universal, „Ştim ce vor femeile”, Vizu e cel care a studiat-o îndeaproape pe Patricia Arquette, protagonista serialului „Mediumul”. Versatil din fire, Vizante a împrumutat câteva din darurile lui Allison DuBois. E la fel de carismatic şi te pune serios pe gânduri. Nemaivorbind despre efectul de transă pe care ţi-l induce pe parcursul unei conversaţii de 20 de minute.

OK! Eşti în relaţii speciale cu Pavel Bartoş? Marius Vizante Ne-am gândit, la un moment dat, să facem un spectacol în care să avem roluri de fraţi gemeni. Şi se pare că am avut dreptate, că foarte multă lume ne încurcă. Sau ne confundă.

Ce crezi tu că aţi reuşit să transmiteţi cu această campanie?

Mugurii încep să apară, e prima zi de primăvară. Eu mă raportez la prietenii mei de pe Facebook, la reacţiile lor şi, sincer, feedbackul este peste aşteptările mele. Eu având un copil mic acasă, de-abia dacă apuc să deschid televizorul pe altceva decât pe canalele de desene animate. Şi-atunci, pentru mine, canalele de televiziune sunt o eternă necunoscută. Eu nu mai ştiu ce emisiuni sunt, care sunt în vogă, cine mai sunt prezentatorii, care mai sunt serialele...

Uite ce se întâmplă, dumneata ai de-a face cu un profesionist! (

)

Asta e o replică din „Restul e tăcere”?

Nu chiar, dar putea intra (

). Ştii, noi ca actori, în momentul în care primim un rol, facem o muncă de documentare. Trebuie să joc un tâmplar? Mă interesez şi eu, cam ce e cu tâmplarul, ce face tâmplarul, ce emoţii are, ce bucurii... E, în cazul de faţă, chiar dacă ne jucăm rolurile, am făcut munca aferentă de documentare. Şi-am căutat canalul DIVA. Şi m-am uitat la un serial, la altul... n-am apucat să văd foarte multe episoade, c-aş fi ipocrit să spun asta.

Dar care dintre cele patru seriale pe care le promovaţi voi ţi-a plăcut cel mai mult?

Care dintre actriţele care joacă în ele?

Să le luăm pe rând.

Nu, să ştii, m-am uitat cu foarte mare interes la „Mediumul” şi la Patricia Arquette, pentru că există nişte similitudini între mine şi ea. Vorbesc foarte serios! Ea ca actriţă nu are o carismă imediată, nu este tipul de actor pe care îl vezi şi pe care-l îndrăgeşti din prima secundă.

Nu. Eu am fost obişnuit tot timpul, în decursul carierei mele, să suplinesc anumite neajunsuri. Bine, dacă stau să mă gândesc care... îmi scapă (

). Serios, cu muncă, prezenţă de spirit, spontaneitate, atenţie exacerbată...

Păi şi din cumulul acestor calităţi nu rezultă carisma?

Rezultă, dar nu e imediată. Sunt anumite personaje care magnetizează publicul de la prima apariţie. Poftim, pot să-ţi dau şi un nume: Florin Piersic. Mă, te uiţi la el ca prostul, nu mai contează ce-ţi spune. Mă, ciocoflendere, te uiţi ca prostul în gura lui. Suntem, totuşi, câţiva care trebuie să muncim, să aspirăm la tipul ăsta de farmec.

Păi şi de ce zici că Patricia Arquette nu are carismă?

Nu ştiu, aşa mi se pare.

La câte episoade din serialul în care joacă te-ai uitat?

La vreo... trei. Dar nu intra prea adânc în intrigă, da?!

Ideea e că tu, Virgil Ianţu, Mihai Dobrovolschi şi Adi Despot încurajaţi bărbaţii să le cunoască pe femei mai bine uitându-se la serialele astea.

Da, pentru că, dacă noi toţi patru am fi contopiţi într-unul singur, am fi bărbatul perfect. Am fi bărbatul-divă. Uite, dacă tot ai pomenit acum de Nae Caranfil şi de „Restul e tăcere”, în timpul filmărilor, Nae tot timpul mă făcea „divă”. Că aveam tot felul de pretenţii, de fandoseli. Şi pe urmă a trebuit să-i explic: „Stai, măi, puţin! Pentru confortul meu ca actor, am nevoie să simt bijuul ăla pe care o să-l port la filmare, să mă obişnuiesc cu el, ca să-mi fac bine rolul!”.

Dar dacă aţi fi fost toţi dive la filmări, s-ar fi lăsat cu multe orgolii.

Întâmplarea (sau poate nu întâmplarea) face ca trei dintre noi să fim apropiaţi în viaţa de zi cu zi, aşa încât n-a fost cazul să avem surprize, pentru că ne ştim. Surpriza cu adevărat plăcută a fost Dobrovolschi, din două puncte de vedere. Pe de o parte, pentru că a fost un actor extrem de disciplinat şi de inspirat. S-au tras foarte multe cadre, cu aceeaşi replică. Asta e o treabă grea, ţi se poate întâmpla să nu mai dai la fel, ca replica să nu mai fie aşa proaspătă de fiecare dată când o spui. Ei, el a fost pentru mine o surpriză foarte plăcută, pentru că a fost temperat, măsurat şi credibil de fiecare dată. N-a ieşit în evidenţă, noi patru ne-am pus cu toţii în slujba rezultatului. Nimeni n-a avut ieşiri de orgolii sau păreri nu ştiu cum.

Eu cred că vor, ca şi bărbaţii, să li se recunoască meritele şi, eventual, să fie şi apreciate. Din punctul ăsta de vedere, nu ne diferenţiem deloc. Acum, dacă e să merg mai departe, o să-ţi dau o replică dintr-unul din filmuleţele noastre: „Freud s-a chinuit 30 de ani să afle ce vor femeile. Mă întrebi pe mine?!”. Întreabă-l pe Dobrovolschi, că măcar el e student la Psihologie, în anul întâi.

Nu e cazul de nu ştiu ce meci, pentru că noi avem televizor în fiecare cameră. Dar gusturile noastre diferă total. În schimb, ne uităm împreună la filme. Orice fel de film care pare interesant după primele 10 secunde (

). Din păcate, nici eu, nici nevastă-mea nu avem un program normat, căci nu lucrăm la un job de la 9 la 5. Avem un copil de patru ani şi jumătate, când ajungem acasă asta contează în primul şi în primul rând.

E arhitect.

De pe 28 noiembrie 2006. Bine, noi „concubinăm” împreună de mai mulţi ani (

).

Şi de ce nu apari mai des în public cu ea?

Aici îi voi intui răspunsul: pentru că nu s-a căsătorit cu profesia mea şi cu imaginea mea publică.

Te vom vedea cât de curând în vreun serial sau în vreo telenovelă?

Atât timp cât este vorba despre producţii care sunt făcute cu respect pentru profesia de actor, regizor, director de imagine, cu siguranţă da. Atâta vreme cât pentru unele producţii TV se filmează şi câte două episoade pe zi, sărmanii actori nu-şi ştiu textele, pentru că nu au când să-l înveţe. Mai vorbim despre actorie?! Actorii din ziua de azi, săracii, nu au când să-şi înveţe textul. Ei aproximează ce-au citit la machiaj. Sau în maşină, în drum spre filmare. Nu doresc să ajung victima unui astfel de sistem. Prefer să fiu foarte prost plătit, dar să joc pe scenă şi să am o altfel de relaţie actor-public. E autentică, e stăpânită, eu ştiu ce spun pe scenă, ştiu ce vreau să transmit. Şi sper din tot sufletul să am un răspuns pe măsură! Atâta vreme cât televiziunea cere foarte mult şi foarte repede, nu poate rezulta decât ceva foarte pripit. Iar eu îmi permit luxul să nu particip la ceva pripit! Prefer să fiu sărac, dar curat!

Serialul

se difuzează în fiecare joi, de la ora 21.00, la Diva Universal.

Foto: Diva UniversalRecente pe Ok! Magazine

ray liotta 0  jpg
ABBA tineri profimedia 0154364384 jpg
Kourtney Kardashian și Travis Barker s au căsătorit (6) jpg
katie5 jpg
Andreea Marin la Lisabona (4) jpg
nicusor5 jpg
ray liotta si logodnica jpg
Kevin Spacey jpg
Jennifer Lopez, mesaj emoționant după decesul lui Ray Liotta jpg
Lucian Mindruta jpg
Andrew Fletcher Depeche Mode jpg
Ray Liotta a murit (1) jpg
reghe2 jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
Andie MacDowell jpg
Mirabela Dauer la Horia Brenciu jpg
plimbare cu barca
Georgina Rodriguez jpg