Mihai, Ioana şi Riana Chiţu: Familia noii Voci a României

27 ianuarie, 2014
dsc 9320 jpeg

Cine-a urmărit celebrul con­curs de talente nu se poate să nu-l fi plăcut pe cel la care a ajuns, într-un final, trofeul. Un tânăr care-a cunoscut succesul la 34 de ani, după ce, până anul trecut, viaţa părea că-l duce într-o altă direcţie. Una cu un job de la 9 la 17, cu multe task-uri şi fără aplauze. Şi cu doar două

ştigătorul emisiunii „Vocea României“ ni le prezintă, într-o şedinţă foto exclusivă, pe două dintre cele trei mari iubiri ale lui. Cealaltă este, bineînţeles, muzica.

Cine-a urmărit celebrul con­curs de talente nu se poate să nu-l fi plăcut pe cel la care a ajuns, într-un final, trofeul. Un tânăr care-a cunoscut succesul la 34 de ani, după ce, până anul trecut, viaţa părea că-l duce într-o altă direcţie. Una cu un job de la 9 la 17, cu multe task-uri şi fără aplauze. Şi cu doar două admiratoare, care-l aşteptau în fiecare seară acasă, ca şi acum: soţia, Ioana (29), şi fetiţa lor, Riana (5). Înzestrat cu o voce fermecătoa­re, Mihai a ţinut acest talent ferecat în cuşca unei pasiuni de weekend. Şi când te gândeşti că vorbim chiar de vocea Ro­mâniei!

Mihai, ce-ai mai făcut de la câştigarea concursului şi până acum? Ce-a urmat după „Vocea României“?

Mihai O să te dezamăgesc puţin. N-a urmat nimic legat de muzică, a fost o perioadă de acalmie, de pauză. Am fost şi noi într-o vacanţă. Dar prima mea apariţie oficială după „Voce“ a fost în Piaţa Revoluţiei, de Revelion, unde am cântat o melo­die, hitul Avicii, „Wake Me Up“. Apoi, la câteva ore distanţă, am fost cu Horia Brenciu la trei cân­tări, la petreceri de Revelion. A fost foarte fru­mos, am refăcut momentele din finala „Vocea Ro­mâniei“, lumea a reacţionat cum nu mă aşteptam de bine. Acum, de-abia aştept să înceapă viaţa de după concurs. Pentru mine, munca în studioul de înregistrări este o plăcere, nu o corvoadă. Am mai avut câteva aventuri din astea în viaţa mea, dar la alt nivel, nu aşa.

Şi totuşi, dacă ne uităm la primii doi câştigători ai „Vocii României“, nu putem să spunem că au strălucit după ce s-a terminat show-ul, lăsând deoparte aventurile mondene ale primului dintre ei. Ce vei face tu ca să schimbi lucrurile?

Mihai Când priveam din afară lucrurile astea, ju­decam şi eu foarte uşor: „N-au făcut nimic!“. Însă când am intrat şi am văzut despre ce este vorba, mai ales din postura de câştigător, mi-am dat seama că-i altceva. Acum nu mai judec aşa uşor. Trebuie să se întâmple mai multe chestii înainte să ieşi pe piaţă, într-o anumită ordine, astfel încât să te lansezi cu o piesă bună, să se audă la radio. Mai departe nu ştiu să-ţi spun de ce nu-i atât de simplu.

Apropo de piese, cei de la Universal au pregătit ceva pentru tine?

Sunt nişte piese, nu ştiu numărul lor. Am avut o întâlnire, mai plăcută şi mai calmă decât mă aşteptam eu. Am ascultat piesele. După păre­rea mea, sunt OK.

Sunt pe stilul tău?

Asta e problema, că eu nici nu am un stil acum. Viaţa mea de dinainte nu impunea un stil. Eu am cântat coveruri, ca orice amator, să zicem. N-am avut piese proprii sau vreo colaborare cu cineva. Trebuie să strângem de la mai mulţi ar­tişti din lumea asta pasaje, sunete şi ritmuri care îmi plac mie şi să vedem unde mă încadrez. Orice cântăreţ are un drum al lui. Trebuie să mi-l des­copăr şi eu pe-al meu.

Apropo de drum, mulţi te-au catalogat ca fiind un cântăreţ de balade şi nu te văd cântând ceva mai animat. E corect?

image

Eu am vrut să câştig un concurs şi se pare că l-am câştigat. Vom vedea mai departe ce ştiu să cânt.

Asta-i replica pentru juraţii care te-au criticat?

Nu, Doamne fereşte! Cui să-i dau replica, Loredanei? Sunt oameni foarte grei în muzică, ce replică să le dau eu?! Doar că eu, în acest concurs, am mers pe un anumit segment, nu avea rost să schimb la sfârşit ce construisem până atunci. Ve­neam cu o melodie ritmată, care probabil că nu dădea bine acolo, stricam ce construisem până atunci. Împreună cu Horia, am ales nişte piese cu care să putem să ne încadrăm în imaginea aia. Dar, ca idee, n-o să cânt doar balade. (

)

Ai menţionat-o pe Loredana. Să înţeleg că te-au afectat în special criticile ei? A fost o tensiune reală acolo?

Nu, între mine şi Loredana, Doamne fe­reşte, nu. Ideea e că acolo fiecare îşi protejează până la sfârşitul concursului elevul. Acolo fie­care îşi aruncă o înţepătură, mai ales la final, în ultimul act. Iar eu consider că o critică este mai constructivă decât o sută de laude.

Ai câştigat şi o sumă frumuşică de bani, 100.000 de euro, iar asta ţi-a schimbat un pic viaţa. Ai renunţat la job. Nu e riscant, totuşi?

Mihai Riscant pentru mine, nu. Lucram în vân­zări, nu câştigam nici foarte mult înainte, nici foarte puţin. Era OK, mă puteam întreţine. Dar am aşteptat viaţa asta de muzician de foarte mult timp. Aş fi renunţat la orice tip de job. Chiar şi dacă eram director de bancă şi dacă, din muzi­că, câştigam mai puţin bani. (râde) Eu am renunţat la foarte multe lucruri pentru pasiunea asta, indiferent cât de mici au fost intervenţiile mele în muzi­că. Am mai cochetat aşa, cu câteva formaţii, mai puţin cunoscute, ale unor prieteni. Şi Direcţia 5. Uit mereu ches­tiile importante! Cu Direcţia 5 a fost o experienţă foarte frumoasă, dar pentru o scurtă perioadă de timp. Asta deoare­ce, cred eu, la 30 şi ceva de ani trebuie să fii acolo pe scenă, ac­tiv, nu neapărat solist, că solist era Cristi Enache. Am înţeles care este situaţia şi am mers mai departe. A fost un an de pauză între Direcţia 5 şi „Voce“, unde am evoluat mult, din punct de vedere al spectacolului şi-al scenei.

Câştigai ceva din cântările astea sau o făceai doar aşa, din pasiune?

Nu, mai mult de distracţie, în procent de 90%. Cântam în anumite locaţii doar de dragul de-a cânta cu o trupă, de-a ne aplauda lumea, fără bani, fără nimic.

Să revenim la bani. 100.000 de euro îţi pot lua minţile. N-ai fost tentat să-i cheltuieşti pe o maşină scumpă sau pe o vacanţă exotică?

Deocamdată nu i-am primit şi când îi voi primi, aş vrea să-i ţin pentru viitorul meu în muzică. Noi ne-am mai făcut şi până acum cadou o vacanţă, am mai fost plecaţi pe ici, pe colo. Nu o să ne ia chiar de tot minţile aceşti bani. În muzică îţi trebuie anumite lucruri, sunt de cumpărat piese, colaborări, deplasări şi poa­te n-o să-mi meargă chiar atât de bine. Să-i am acolo. Sunt atât de nou în lumea asta, încât ha­bar n-am ce şi cât îmi trebuie. Eu mereu întreb ceva, îl sun pe Horia... Ne-am împrietenit foarte mult datorită concursului, iar lucrurile pe care mi le-a spus şi sfaturile pe care mi le-a dat chiar au fost întemeiate. Pentru mine este un ajutor foarte mare.

Legat de Horia, ai fost în echipa care a trebuit? Că se spune că Marius Moga este cel care-ţi garantează succesul.

Am fost în echipa care a trebuit, iar asta nu înseamnă că am ceva cu Marius. Nici nu-l cunoşteam până la „Voce“. Dar nu înseamnă că el te duce direct la radio. Moga nu este egal cu radioul. Şi nu ştii niciodată ce se putea întâmpla. Dacă aş fi fost în echipa Moga, cine ştie, poate că nu câştigam concursul. O singură piesă dacă o alegi greşit, s-a terminat. Aşa s-a întâmplat cu Andi Grasu, care, după părerea mea, are o voce foarte bună. Şi a plecat. O voce bună se pare că nu este de ajuns.

Mai e nevoie şi de un fizic plăcut, căci vorbim, până la urmă, despre un concurs urmărit predominant de femei. Eşti conştient că a contat şi asta: numărul admiratoarelor tale? Sau ale lui Horia Brenciu, mentorul tău?

Mihai După ce am cântat colindul „La Viflaim colo-n jos“, cele mai multe telefoane de felicita­re au fost din partea bărbaţilor. Am rămas şi eu uimit de cât de mare a fost impactul colindului asupra tuturor, bărbaţi sau femei. Dar da, într-adevăr, publicul feminin a fost, în proporţie de 80%, cel votant. Asta-i viaţa. Nu mi s-a întâm­plat doar mie.

Şi, apropo de fane: ca să nu-şi facă iluzii, în viaţa ta există oficial o femeie, soţia ta, Ioana. De câţi ani sunteţi împreună?

Suntem împreună de 11 ani şi căsătoriţi de şapte. Iar în 2009, a venit pe lume şi fetiţa noas­tră, Riana.

S-a schimbat ceva între voi de când ai devenit cunoscut, de când ţi se dă această atenţie?

Cred că lucrul ăsta se schimbă doar dacă vrei tu. Eu sunt familist. Eu nu am luat contact cu viaţa asta de câştigător al „Vocii României“, nu ies în club, la petreceri. Da, mă duc la Auchan şi mă ştie lumea. Am fost ieri la cumpărături, în două, trei malluri, da, mă recunoaşte lumea, face poze cu mine. Dar, deocamdată, nu este o schimbare wow...

Ţie, Ioana, cum ţi se pare ca, dintr-o dată, să-l vezi aşa asaltat de lume, pe unde vă duceţi?

Ioana Nu-s obişnuită, mi-e un pic greu, recu­nosc. Dar am încredere în el şi sper să nu mă dezamăgească. Eu cred că totul depinde de el. Mulţi mi-au spus că, de-acum, o să se schimbe, dar eu cred că la vârsta lui, n-o să se întâmple asta.

image

În ce sens să se schimbe?

Lumea e rea. Mulţi scriu şi pe net, şi peste tot, multe lucruri urâte. Pe mine mă afectează, sunt o fire care pune la suflet imediat. Şi m-aş certa cu toţi pentru el, l-aş apăra peste tot. Ci­tesc multe răutăţi. Cineva a scris că-n doi ani o să mă părăsească. Dacă este să fie aşa, nu-nţeleg de ce neapărat în doi ani. (

)

Mihai, ce replică dai tu, cel vizat?

Ştie, că am discutat lucrul ăsta, şi eu nu merg atât de departe. E normal să gândească aşa, când, dintr-o dată, apare chestia asta în via­ţa noastră.

Cu toate acestea, Ioana, tu rămâi cea mai mare fană a lui...

Da, cea mai mare fană, dar şi cel mai mare critic. Vorba aia: în spatele unui bărbat de suc­ces stă o femeie puternică.

Eşti pregătită pentru ce va urma, chiar şi pe partea asta de mondenităţi negative?

Trebuie să fiu pregătită. Trebuie să mă obişnuiesc şi sper să fac faţă. Sunt un pic geloa­să, ca orice femeie. Dar totul depinde de com­portamentul lui.

Mihai, tu eşti pregătit să intri în vizorul presei?

Nu sunt pregătit. Şi pe mine mă afectează anumite răutăţi, dar nu le mai citesc. Nu ai cum, timp de 30 şi ceva de ani să nu fii obişnuit cu asta şi, dintr-o dată, să te uiţi în spate, să vezi dacă te urmăreşte cineva. Reţeta câştigătoare este să fii tu însuţi, să nu faci prostii, căci, până la urmă, lumea asta caută. Eu vreau să am un al­bum în mână, să mă mândresc cu acel produs, să mă aud la radio şi să zică lumea: „Uite, mă, băiatul ăsta chiar a făcut ceva după «Vocea Ro­mâniei»!“ Aşa văd eu viitorul.

Noi îţi dorim succes, să auzim de tine şi să nu te pierzi şi tu, aşa cum au făcut mulţi câştigători de concursuri de talente.

Aş vrea să nu se întâmple lucrul acesta cu mine. Şi ceea ce va depinde de mine voi face, din punctul ăsta de vedere.

Spune-ne şi tu, Riana, tu ştii cine e tatăl tău?

Riana Mihai!

Mihai, Mihai, dar ce-a câştigat el?

„Vocea României“!

Foto: sorin stana; make-up: marina chiorean; mulţumiri: le boutique hotel moxa, calea victoriei, nr. 129, bucureştiRecente pe Ok! Magazine

victoria20 jpg
Ricky Martin sexy la plajă jpg
Sharon Stone în D&G (2) jpg
sm8 jpg
Bennifer out of Nerano jpg
Kristen Stewart si Lea Seydoux Cannes (1) jpg
Catalin Scarlatescu si Doina Teodoru America Express jpg
sim11 jpg
Sharon Stone la Cannes (9) jpg
irina17 jpg
profimedia 0693762063 jpg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham OK Magazine jpg
profimedia 0693865712 jpg
Carla Bruni Sarkozy la Cannes (2) jpg
Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg