Mihai Petre, despre participarea la Asia Express All Stars: “Tot aud vehiculându-se ideea asta...”

5 iunie, 2023

Înainte de a fi star TV, Mihai Petre a fost campion la dans sportiv, o viață ce pare undeva, departe, în secundar, și pentru care artistul spune că nu are nostalgii.

MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg

Îl știi ca dansator extraordinar, care face o pereche deosebit de elegantă cu soția lui, Elwira. Îl cunoști, desigur, și din postura de jurat exigent din show-urile de talente de ieri și de azi. Îl admiri în fiecare sâmbătă seară, în juriul emisiunii Te cunosc de undeva!, de la Antena 1, începând cu sezonul 2023. Dar Mihai este un om cu multe talente și abilități, în afara celui demonstrat atâția ani pe scena concursurilor de dans sportiv, și probabil că asta s-a văzut cel mai bine atunci când starul TV și soția lui au participat în aventura vieții lor, Asia Express, emisiune pe care au și câștigat-o detașat. Astăzi, Mihai nu știe dac-ar mai da curs unei astfel de provocări extreme, deși noi bănuim că un sezon All Stars ar fi irezistibil pentru firea lui competitivă. La 44 de ani pe care nu-i arată (și credem că dansul are de-a face serios cu asta), Mihai ne mărturisește că se află într-o fază a vieții în care tihna vieții de familie i se potrivește mai bine decât adrenalina anilor competiționali. Credem și noi: viața pare că s-a așezat frumos pentru talentatul domn Mihai Petre!

De anul acesta, ești figura centrală din show-ul Te cunosc de undeva!, la propriu și la figurat. Cum te provoacă rolul de jurat într-o emisiune în care nu trebuie să notezi doar dansul, ci show-ul în sine: e mai greu, e mai plăcut?

Mihai Petre Eu trebuie să fiu atent la detalii acolo, ceea ce îmi place foarte mult, pentru că și-n viața de zi cu zi fac asta: și-n profesia mea, și la școala de dans. Sunt convins de faptul că detaliile fac diferența. Într-adevăr, e greu uneori să nu mă refer la mișcare, la dans, pentru că, evident, asta-i meseria mea. Însă îmi face o deosebită plăcere să fac parte din juriul TCDU: este un spectacol total al transformărilor. Și mă bucur de fiecare moment, așa cum spui și tu, de pe unul dintre cele mai bune locuri din sală.

Ce numere din emisiune îți aduc mai multă bucurie?

Mihai Petre Toate numerele mă bucură, pentru că echipa face o treabă extraordinară, transformările sunt cu adevărat spectaculoase. Într-adevăr, sunt apariții care te surprind, artiști care primesc piese pe care nu te-aștepți să le interpreteze atât de bine, nu te-aștepți ca transformarea să fie 1 la 1. Și-atunci mă bucur și mă distrez enorm. Bine, uneori se mai întâmplă să mai existe o nepotrivire atât de mare, încât să nu aibă ce să facă săracii. Dar și ăsta este un motiv pentru care îi apreciez enorm, căci depun un efort deosebit. Toți reușesc să facă spectacol.

Ai exemplu concret, din edițiile difuzate până acum, de transformare care te-a impresionat foarte tare?

Mihai Petre Nu vreau să pun degetul pe vreun nume anume, pentru că, de la ediție la ediție se întâmplă ca cineva sau mai multe perechi să primească un contremploi total. Să fii bărbat și să faci un travesti e deja greu, darămite să cânți așa cum o face o femeie, cu o voce din alt registru. Fiecare pereche primește o provocare de genul acesta, pe rând, nu scapă nimeni. Eu am preferații mei de la emisiune la emisiune: într-una dintre edițiile recente, cea mai spectaculoasă transformare a fost cea a lui CRBL și-a lui Radu Țibulcă. Dar roata se întoarce, vor fi și alte perechi care vor surprinde. Fiți pe fază să vedeți ce urmează!

O să fim! Altfel, te-ai vedea și în postura de concurent, eventual împreună cu Elwira?

Mihai Petre Nu, sincer nu mă văd în postura asta.

Ați rupe la capitolul dans, dar nu știu cu vocea cum stați.

Mihai Petre Asta nu știu nici eu și nici nu veți afla prea curând. (râde) Deocamdată e bine emisiunea așa cum e.

Pe o altă scenă, cea a dansului sportiv, sunteți magici împreună. Simți că prin performanțele și apariția voastră frumoasă, ca pereche, ați făcut mai popular acest sport în țară?

Mihai Petre Da, am avut șansa de a fi promotorii dansului sportiv, atât la nivel de performanță, cât și în mass-media, până la urmă. E clar că și contextul ne-a ajutat, dar și noi am contribuit la popularizarea dansului sportiv, ca sport, ca artă, cum vrei să-l vezi. Ca hobby, de ce nu, pentru că ai numai avantaje dacă îl practici.

Înveți multe lucruri de la dans: și despre tine, și despre ceilalți

Care sunt aceste avantaje? Grație, știu eu, o postură mai bună?

Mihai Petre Postură clar. Sunt mai multe categorii de beneficii. Dacă ne referim la cele fizice, clar vorbim de o condiție fizică mai bună. Dar sunt și avantaje de ordin emoțional sau psihologic. Devii o persoană mai puțin inhibată, comunici mai bine, capeți o eleganță aparte, socializezi mai bine. Pentru copii, aceste avantaje sunt extraordinare. Ei prind curaj. Să nu uităm că, de mici, încep să aibă legătură cu scena, cu competițiile, sunt mai puțin temători, mai îndrăzneți. Sunt o grămadă de avantaje, aș putea vorbi despre asta zile în șir. Sau pentru cei care lucrează într-o corporație, dansul este un fel de meditație după serviciu. Chiar avem la școala noastră grupe de persoane care vin și se deconectează total la ora de dans. E muzică, e coordonare pe muzică, e mișcare, e partenerul. Înveți despre muzică. Și fiecare dans provine dintr-o cultură anume. Da, înveți foarte multe lucruri de la dans: și despre tine, și despre ceilalți.

Fiicele voastre sunt atrase de lumea dansului? Sau, cel puțin, se entuziasmează atunci când își văd părinții dansând atât de frumos împreună?

Mihai Petre Da, normal că le place. Cred că din instinct oricărui om îi place dansul. În momentul în care simți că ai învățat să te coordonezi în ritmul muzicii, simți că se întâmplă ceva bun. Fiicele noastre nu fac excepție, mai vin din când în când la dans. Le place să danseze, se mișcă, dar nu fac de performanță. Fiica noastră cea mare, Catinca, iubește și canto-ul, că tot vorbeam despre Te cunosc de undeva. Da, merge la ore de canto și o face cu mare drag.

Pare că nu trec anii peste tine. Ai împlinit recent 44 de ani și nu-i arăți, ce-i drept. Ce te menține tânăr, în afară de dans?

Mihai Petre Sunteți voi drăguți, nu e chiar așa. Încerc să rămân activ și asta cred că este foarte important. Fac mișcare, fac sport aproape în fiecare zi. Dar mai fac și excese, adică nu duc o viață perfectă. La vârsta asta se mai întâmplă și grătare în weekend, care mai distrug din ceea ce construiesc în cursul săptămânii... Dar încerc să stau activ și cred puternic în principiul ăsta. Să rămâi cât poți de activ fizic și intelectual. Asta te ajută să funcționezi cât mai bine.

Și să faci ceea ce-ți place. În ceea ce te privește, viața pare că s-a așezat frumos.

Mihai Petre Da, asta clar, nu prea poți să faci ceea ce nu-ți place decât pentru perioade foarte scurte.

Unii te-au cunoscut la adevărata ta valoare în show-ul Asia Express. Păreai invincibil acolo, împreună cu Elwira. Și v-am descoperit calități de care n-aveam cum să știm: cultura generală, bună orientare, engleză impecabilă. Ești mândru de cum v-ați prezentat?

MIhai Petre IMG 4218 (5) jpg

Mihai Petre Da, ne-a mers foarte bine. Sunt foarte mândru de Elwira și de noi ca pereche. Dar, pe de altă parte, am și un ochi critic. Aș fi putut face unele lucruri mai bine. Dar una peste alta, da. A fost experiența vieții noastre și un parcurs de care amândoi suntem mândri. Și ne bucurăm că am trăit-o. Da, ca să-ți răspund simplu, sunt mândru de noi.

Nu știu ce ați fi putut face mai bine pentru că ați dominat, pur și simplu, acel sezon. Pare că ai competiția în sânge. Îți lipsesc concursurile, adrenalina de-acolo?

Mihai Petre Nu, competițiile de dans chiar nu-mi lipsesc. Sunt într-o etapă a vieții în care n-aș mai vrea să fac asta. Dar sunt o fire competitivă. Și Elwira e la fel. Deși abordăm situațiile un pic diferit, cel mai bine funcționăm împreună. Și acesta este un lucru pe care-l respect și-l apreciez enorm. Forța noastră e undeva la mijloc, în cuplu. Fiecare contribuie la un rezultat bun, așa cum s-a întâmplat și-n perioada noastră sportivă. Ăsta a fost punctul nostru forte: ne-am completat foarte bine.

Ai spune Da participării la Asia Express All Stars?

Mihai Petre Nu știu, tot aud vehiculându-se ideea asta. Nu știu ce să zic acum. Totul depinde de context. A fost o experiență pe care am iubit-o, dar nu știu ce să răspund acum. Trebuie să fac un exercițiu de imaginație. Acum n-aș mai pleca niciunde, aș mai sta pe-acasă. Dar niciodată să nu spui niciodată.

Apropo de adrenalină, văd că tu o cauți și prin pasiunile tale recente: motociclism, snowboarding? Când ai învățat să te dai cu placa, de exemplu?

Mihai Petre Cu placa am început să mă dau acum 4-5 ani. Deci nu de foarte mult timp. Până atunci, mă gândeam la posibilitatea unui accident care m-ar scoate puțin din circuit, ceea ce s-a și întâmplat, de altfel, anul acesta. Am trecut peste și nu regret. E o plăcere de-a mea. Și cu motocicleta e cam același lucru. Îmi place alunecarea. Și-mi plac motocicletele, ce să fac? (râde) E periculos, dar plăcerea e și mai mare, așa că încerc să nu-mi pun prea multe frâne.

Soția ta vorbește o română aproape perfectă. Tu cum stai cu poloneza?

Mihai Petre Mult mai rău. (râde) Nu o vorbesc, practic. Înțeleg, pentru că am petrecut ceva timp în Polonia, dar pentru că nu am exercițiu, nu vorbesc.

Ce te-a impresionat cel mai mult din țara natală a soției? Bănuiesc că ai văzut destul de multe locuri frumoase din Polonia.

Mihai Petre Da, sunt foarte multe. Noi locuiam acolo la mare, în zona Gdansk, de lângă Sopot, care este o zonă foarte frumoasă. Dar orașe precum Cracovia și Varșovia merită vizitate, sigur.

Cum sunt reuniunile voastre cu rudele din Polonia? Cum sunt polonezii?

Mihai Petre Sunt foarte similari nouă din punctul meu de vedere. Mâncare multă și destul de grea, ca și la noi. Nu sunt foarte diferiți de noi. Le place și lor mult să petreacă, exact așa cum ne place și nouă și este o bucurie când ne întâlnim. Chiar acum îi avem musafiri, acasă la noi, pe verișoara Elwirei, împreună cu soțul și copilul lor. Mă bucur tare mult pentru Elwira, căci pentru ea este mai greu, stă departe de casă și reușim să mergem acolo poate o dată pe an. Așadar, este o mare bucurie când ne întâlnim cu familia din Polonia.

Mai ai tendința de la folosi fraza pe care noi am auzit-o atât de des în Asia Express: Ți-am spus eu, Elwira!”?

Mihai Petre Probabil, da. Asta observat și eu asta atunci, în emisiune. Da, se mai întâmplă. Când ești într-un context stresant, te legi de cel care-i cel mai aproape de tine. (râde) Într-un concurs ca ăsta, provocările sunt diferite și cred că cel mai important este să rămâi puternic psihic. Cred că asta face diferența. Și poate că anii de sport ne-au ajutat în sensul ăsta.

Și totuși, o provocare ar fi să fii și concurent la TCDU, de ce nu?

Mihai Petre Lăsați! Îi lăsăm pe alții, mai talentați.

Foto: Antena 1, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg