Monica Iagăr: „Singurătatea e greu de dus“

11 martie, 2010

Dubla campioană europeană la săritura în înălţime Monica Iagăr şi omul de televiziune Cosmin Cernat au pus punct unei relaţii de zece ani. Monica ne-a vorbit în premieră despre viaţa după adulterul partenerului ei. Povestea de dragoste dintre Monica şi Cosmin s-a încheiat, oficial, în urmă cu trei luni. În cei zece ani de convieţuire au făcut doi copii, pe Maya (1) şi pe Ayana (7), au construit o casă, au pus bazele unui eveniment sportiv anual, Grand Prix-ul „Monica Iagăr“, dar au evitat să ajungă la altar. În ultimul timp, s-a tot vorbit despre infidelităţile lui Cosmin, peste care Monica a trecut cu destulă bunăvoinţă. Până acum! Însă apariţia Mădălinei Moroşanu, prezentatoarea ştirilor sportive de la Kanal D şi colega de televiziune a lui Cosmin, a dus la destrămarea cuplului. Monica a pus piciorul în prag şi vrea să-şi trăiască viaţa departe de partenerul ei aventurier. Acum, importante sunt fetele ei! Cosmin? Absenţa lui nu poate fi trecută uşor cu vederea. Căci, în mansarda vilei ei din Bucureşti, Monica nu păstrază doar medaliile primite pentru performanţele ei în atletism, ci şi o grămadă de amintiri ce o leagă indestructibil de Cosmin Cernat.

Dubla campioană europeană la săritura în înălţime Monica Iagăr şi omul de televiziune Cosmin Cernat au pus punct unei relaţii de zece ani. Monica ne-a vorbit în premieră despre viaţa după adulterul partenerului ei.

Povestea de dragoste dintre Monica şi Cosmin s-a încheiat, oficial, în urmă cu trei luni. În cei zece ani de convieţuire au făcut doi copii, pe Maya (1) şi pe Ayana (7), au construit o casă, au pus bazele unui eveniment sportiv anual, Grand Prix-ul „Monica Iagăr“, dar au evitat să ajungă la altar. În ultimul timp, s-a tot vorbit despre infidelităţile lui Cosmin, peste care Monica a trecut cu destulă bunăvoinţă. Până acum! Însă apariţia Mădălinei Moroşanu, prezentatoarea ştirilor sportive de la Kanal D şi colega de televiziune a lui Cosmin, a dus la destrămarea cuplului. Monica a pus piciorul în prag şi vrea să-şi trăiască viaţa departe de partenerul ei aventurier. Acum, importante sunt fetele ei! Cosmin? Absenţa lui nu poate fi trecută uşor cu vederea. Căci, în mansarda vilei ei din Bucureşti, Monica nu păstrază doar medaliile primite pentru performanţele ei în atletism, ci şi o grămadă de amintiri ce o leagă indestructibil de Cosmin Cernat.

: Am înţeles că ţi-ai dori să revii în activitatea competiţională. De ce anume crezi că ai avea nevoie ca să faci asta?

Monica Iagăr: De linişte. (râde) De Cosmin aveam nevoie.

Crezi că va veni înapoi?

Nu.

Nu mai e nimic de spus între voi?

Nu cred. E prea târziu.

Dar a încercat măcar să se împace cu tine?

Au fost încercări doar de-o singură parte şi atunci când numai o parte face eforturi să reabiliteze ceea ce s-a stricat, atunci e normal ca fiecare să-şi urmeze cursul vieţii. Ăsta e punctul meu de vedere. Poate că punctul lui de vedere este altul. Fetele rămân fete. Până la urmă, sunt fetele noastre.

Ayana a reuşit să perceapă faptul că el a plecat din casă?

Ayana ştie despre ce e vorba. A plecat şi „La revedere!”. I-am spus adevărul.

Te întreabă de el?

Nu, niciodată.

Nici nu vine să-ţi spună că-i lipseşte?

Nu, pentru că el întotdeauna a lucrat în televiziune şi venea seara, târziu. Ea acum ştie că el e acolo. Că nu vine noaptea...

Dar poate te va întreba de ce nu rămâne acasă.

Ştie de-acuma. Ce să mai întrebe? Ştie că l-am dat şi dat afară, ştie şi pentru ce... A văzut şi pozele din ziare. Ştie şi de iubită, de Mădălina... tot! Pas cu pas! Mie mi-e greu acum să fiu doar prietenă cu el. Nu pot. Nu acum! Am casa plină cu copii, căţei... Tot timpul a fost plină. Dar acum nu e tot atât de plină. Că, totuşi, îmi lipseşte... Singurătatea e greu de dus.

Au mai rămas lucruri de-ale lui aici, în mansardă?

Nu s-a mişcat nimic. Decât hainele s-au dus.

Şi dacă vine la uşă, să-ţi spună că vrea înapoi acasă, îl primeşti?

Nu.

Şi dacă insistă?

Nu ştiu. E greu de spus. Ştii cum se spune: „Niciodată să nu spui nu”. Dar aşa...

Zece ani nu se uită atât de uşor.

Din punctul meu de vedere, nu. Nu ştiu cum e şi din punctul lui de vedere.

Dar ce te-a făcut pe tine să nu te căsătoreşti?

Nu. Nu vroiam nicio nuntă. Nu m-am căsătorit, pentru că am mai fost odată căsătorită. Pentru ce să mă mai căsătoresc? M-a întrebat Ayana de ce avem nume diferite, dar dup-aia a înţeles că eu sunt Monica Iagăr şi că el e Cosmin Cernat. Ne era greu să facem un copil să înţeleagă de ce e aşa. În timp, a început să spună şi ea că e fata Monicăi Iagăr şi a lui Cosmin Cernat.

Ayana înţelege multe pentru vârsta ei, dar şi tu eşti răbdătoare cu ea.

Am încercat să n-o constrâng cu nimic, să am o deschidere mare către orice. Crede-mă, e cel mai rău pe care l-am putut face. A mers o perioadă, dar... de două luni nu prea merge. Când venea taică-su la opt acasă, puteam să-i spun: „Fii cuminte, că te spun lui taică-tu!”. Avea o altă conotaţie pentru ea, conta! Eh, acum pot să-i spun că vine taică-su, că îi intră pe-o ureche şi îi iese pe alta.

Dar cât ai fost tu plecată, de curând, în Kuweit, ele au stat cu el.

Fără doar şi poate, oricând poate sta.

Cu ce frecvenţă îşi vede acum fetele?

Zilnic, dacă vrea, când are timp...

Îi faci program?

Nu. Când are timp, în limita înţelegerii... Deocamdată. Ştii cum e şi cu venitul ăsta în casă? Eu nu prea sunt adepta. Nu că aş vrea să-i fac program, să nu-l las să vină la fete. Dar asta se va vedea în educaţia lor, pe viitor. Pentru că pe partea aia va fi veriga slabă, iar pe partea asta eu voi fi tartorul. Acolo e cardul şi plăcerile mall-ului, iar aicea este locul în care va trebui să studieze, să citească...

De câte ori vorbeşti cu Cosmin acum?

În fiecare zi, de multe ori. Pe diverse teme, doar avem doi copii.

Ce apreciezi la Cosmin, ca părinte?

Totul. Eu eram cea care stătea acasă. El era de partea cealaltă: n-a certat-o niciodată, în schimb, o dojenea în aşa fel încât ea să înţeleagă unde-a greşit. Eu, chiar dacă o certam, o luam imediat în braţe sau n-o lăsam deloc să sufere. El aplica altfel de metode sau avea o mai mare largheţe în a discuta cu ea. Avea el o vorbă: toată lumea îl vrea de soţ, dar niciuna de amant. Da, el este omul care poate să vină acasă, să ofere ceea ce nu pot da eu, ceea ce-mi lipseşte mie. Nici comunicarea între noi n-a fost, probabil, cea mai bună şi de-asta s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

Ce defect de-al tău ai vrea să nu-l fi moştenit fetele tale?

Să nu fie impulsive. Ayana are deja porniri impulsive, dar se pot corecta cu timpul.

Dar de la Cosmin?

Nu ştiu dacă are părţi negative. Eu nu l-am perceput niciodată negativ. Comoditatea poate, dar şi asta se poate educa.

Cum crezi că va reacţiona Ayana, dacă o să vină Cosmin să i-o prezinte pe noua lui parteneră de viaţă?

Nu se duce ea. Am întrebat-o.

Dar le-ai lăsa s-o cunoască?

Nu ştiu acum. Dacă ele vor vrea... nu mă pot pune eu contra.

Dar dacă ai cunoaşte tu pe altcineva, l-ai lăsa să preia din atribuţiile de părinte?

Nu şiu ce să-ţi spun. Nu mă văd încă în postura asta. Eu nu pot juca teatru. N-o să-mi iau niciodată o garsonieră, unde să mă duc la o întâlnire cu un bărbat. Deci, dacă va veni vreodată altcineva, va veni aici. Şi, atunci când va veni momentul, va veni în casă. Dar niciodată n-o să-mi fac un cuib de dragoste şi pe fete să le ţin deoparte...

Deci le vei spune totul.

Da. Dar nu se va întâmpla acum, pentru că sunt încă mici şi nu vreau să mai vin şi eu cu un şoc... Nu e momentul şi nici nu am pe nimeni. Cine ştie când va veni? Mâine, poimâine, anul viitor...

Te-am auzit de mai multe ori folosind sintagma „suntem trei”.

Da. E-adevărat că mama mea e aici, cu mine. A stat în permanenţă, de când am născut-o pe Maya. Dar momentan, da, suntem trei.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}