Oana Tache: „Am devenit mamă în plină pandemie şi asta mi-a schimbat complet perspectiva asupra vieţii”

21 decembrie, 2021
1 img 6185 1 jpg jpeg

DJ şi VJ cu o îndelungată experienţă, dar şi actriţă în producţii precum „Pariu cu viaţa” şi co-prezentatoare a show-ului „Vocea României”, Oana Tache a fost de neoprit şi în pandemie, atât pe plan profesional, cât şi personal. Despre cum s-a schimbat viaţa ei în pandemie ne-a vorbit în cele ce urmează.

Care sunt 3 lucruri importante şi benefice pe care ţi le-a adus perioada ultimilor 2 ani pandemici?

O să râdeţi, dar mie ultimii 2 ani mi-au adus cele mai frumoase momente, amintiri, emoţii. Ştiu, situaţia generală e...cum e, dar cumva pentru mine planetele s-au aliniat altfel. Am devenit mama lui Petru Lucas în plină pandemie şi asta mi-a schimbat complet perspectiva asupra vieţii. Apoi, am reuşit să mă repliez profesional şi să revin foarte repede la treabă după naştere. De la colaborarea cu Virgin Radio România unde realizez matinalul de weekend până la zecile de proiecte frumoase pe care le desfăşurăm pentru clienţi locali şi internaţionali la compania mea de producţie de conţinut digital. Sau colaborarea cu Biroul Parlamentului European în România şi ocazia de a fi faţă în faţă cu cei mai importanţi lideri europeni. Sunt extrem de recunoscătoare pentru toate şi mai ales pentru că suntem în continuare aici, sănătoşi.  

stanga
dreapta
2 6265d6a8 8fce 4f10 b254 d9b45c728016 jpg jpeg
3 241758908 393908925634269 4512009117374717721 n jpg jpeg
12 oana eye jpg jpeg
13 ursula 2 jpg jpeg
14 ursula 3 jpg jpeg
1 img 6185 1 jpg jpeg
5 img 6268 jpg jpeg
6 img 6285 jpg jpeg
7 img 6345 jpg jpeg
8 img 6437 jpg jpeg
9 img 6459 jpg jpeg
10 img 6473 jpg jpeg
11 img 6489 jpg jpeg

Care sunt cele pe care nu le-ai făcut din cauza acestei perioade?

Aşa cum spuneam, nu am de ce să mă plâng. Inclusiv în ceea ce priveşte călătoriile, am reuşit să mergem în vară în Bulgaria şi am fost de două ori la Paris şi Strasbourg. O dată chiar şi cu bebe. Consider că dacă urmăm regulile şi ne adaptăm noii realităţi nu avem de ce să ne simţim în niciun fel îngrădiţi sau mai puţin privilegiaţi. Cu sau fără pandemie, viaţa merge înainte. 

Vin sărbătorile, vin... Ce colinde îl învăţaţi pe Petru Lucas?

Colinde rock! (râde) E prea mic să cânte colinde, dar iubeşte muzica la fel de mult ca noi. Eu cred sincer că va ajunge muzician! M-a vizitat deja la radio şi pare că e pasionat de instrumentele muzicale pe care le avem acasă şi pe care le tot primeşte de la prietenii noştri de familie. Avem deja cât să facem de-o orchestră completă. (Râde) De la chitară clasică sau electrică până la xilofon, tamburină, pian sau chiar şi tobe. Playere de DJ ne mai lipsesc, dar va avea mama lui grijă şi de partea asta. (Râde)

6 img 6285 jpg jpeg

Ce îşi doreşte de la Moş Crăciun şi cum îl aşteaptă?

Sincer, a primit deja atâtea cadouri că nu ştiu ce am mai putea să ne dorim pentru el. Ne dorim să îl învăţăm să dăruiască la rându-i. Şi pare că prinde. Împarte deja jucăriile cu copiii în parc şi asta nu poate decât să mă bucure. Eu cred foarte tare în voluntariat, implicare civică, joc de echipă şi fiind om de comunicare îmi doresc să fie deschis şi comunicativ ca părinţii lui. Cât despre întâlnirea cu Moş Crăciun abia aşteptăm şi noi să vedem cum reacţionează la prima lor interacţiune directă.  Am pus pariuri că îl trage de barbă să vadă dacă e pe bune. (râde)

Este, mai mult ca oricând, perioada poveştilor. Care este povestea ta preferată de Crăciun şi cea pe care i-o spui şi lui Petru?

Povestea mea preferată se scrie în fiecare zi şi îl are pe EL în prim plan, copilul meu. În ceea ce priveşte poveştile, Filip şi cu mine suntem foarte diferiţi din punct de vedere profesional. El inginer geo-fizician, eu om de media. Avem domenii de activitate atât de diferite încât aşa cum e şi normal şi poveştile pe care le spunem copilului sunt din sfere diferite. De curând, Filip i-a cumpărat Fizica Cuantică pentru copii, iar eu i-am luat Poveste fără Sfârşit. Suntem nebuni?! Siguri că da! Îndrăgostiţi nebuneşte de Petru Lucas pe care-l iubim la infinit şi a cărui poveste aici ne dorim să o facem cât de frumoasă posibil.

Cum veţi petrece sărbătorile, cu ce activităţi?

E primul an în care rămânem acasă. Noi trei. Am vizitat deja bunicii şi străbunicii şi nu ne rămâne decât să ne bucurăm de noi, ca o familie. O să ne relaxăm, o să ne plimbăm, o să gătim şi o să ne... gâdilăm! Lucas e mare fan gâdilat, iar noi adorăm să îl auzim râzând din tot sufletul aşa că asta va fi coloana sonoră a sărbătorilor pentru noi – bucuria lui! 

Acum, la final de an, dacă ar fi să faci o listă cu lucrurile pentru care ai fi recunoscătoare – care ar fi acelea?

Sunt recunoscătoare pentru tot. De la fiecare zi petrecută cu bebe Lucas care a crescut văzând cu ochii, până la fiecare proiect nou profesional, fiecare persoană pe care am cunoscut-o sau cu care m-am intersectat şi fiecare etapă prin care am trecut şi m-am redescoperit. Mai mult ca oricând mi-am demonstrat mie că nu există „nu pot” şi că pot să fiu şi mamă, şi soţie şi îmi pot reîncepe şi activitatea profesională. Sunt un om împlinit şi fericit şi mă bucur că toţi ai mei sunt sănătoşi.

8 img 6437 jpg jpeg

Ce aştepti de la 2022?

Să înceapă distracţia! (Râde) Nu prea sunt genul care aşteaptă să se întâmple lucrurile. Mai degrabă le declanşez! Nu cred în noroc, cred în contexte şi în profesionişti la locul potrivit. Îmi place să construiesc şi să mă bucur de munca mea de care sunt extrem de pasionată. Deci, mă aştept să am şi mai multă treabă în 2022.

Ce proiecte noi ai tu pentru anul ce vine?

Conferinţa privind Viitorul Europei este în plină desfăşurare aşa că voi continua să informez despre proiectele şi iniţiativele instituţiilor europene. De altfel, 2021 a fost un an în care am fost implicată în foarte multe proiecte ale Biroului de Legătură al Parlamentului European în România- de la podcast-urile „Întreabă un Europarlamentar”, al cărui moderator am fost, până la invitaţia de a sta de vorbă faţă în faţă cu Ursula von der Leyen în cadrul State of The Union, la Strasbourg, în 2021. Plus onoarea de a fi primul jurnalist român care modereză o dezbatere NEXT GENERATION EU în cadrul European Youth Event, toate aceste proiecte m-au provocat să îmi canalizez energia şi în direcţia politicii europene. Vom continua cu serii de materiale care să informeze corect cetăţenii în ceea ce priveşte activitatea de la Bruxelles şi Strasbourg. Totodată, voi continua ceea ce am început la Virgin Radio România – matinalul de weekend care adună cele mai tari vedete din România şi cu siguranţă nu vor lipsi nici alte proiecte în online sau TV. Tot ce trebuie să faceţi e să staţi cu ochii pe mine pentru că va fi un an spectaculos! La mulţi ani!Recente pe Ok! Magazine

Andy Fletcher, co fondatorul Depeche Mode jpg
Ronaldo și Georgina Rodriguez Ibiza jpg
lisa marie presley profimedia 0701669220 jpg
Regina Letizia și Jill Biden jpg
Carmen Iohannis balul de absolvire (1) jpg
Radu Valcan Insula iubirii (2) jpg
Maia Morgenstern
rafael nadal sora profimedia 0697387969 jpg
fiica lui Razvan Simion Ianca Simion (1) jpg
Pink mesaj pentru sustinatorii anti avort  (4) jpg
sharon stone profimedia 0481253175 jpg
Lelut Vasilescu a murit trupa Compact in doliu jpg
Femeile Presley jpg
Lopez în vizită (6) jpg
DeniseRichards PNG
Papa Francisc ingenuncheat de problemele de sanatate (1) jpg
Teo Show Kanal D Teo Trandafir, Mihai Mitoseru, Bella Santiago (8) jpg
Laura Cosoi a nascuta treia fetita (1) jpg