Olena Zelenska avertizează în cel mai recent interviu: ”Toţi suntem ţinta numărul 1”. Prima doamnă a Ucrainei este separată de soţul său de mai bine de o lună

13 aprilie, 2022
1 profimedia 0672341043 jpg jpeg

Este cel mai recent interviu acordat de Olena Zelenska. Soţia lui Volodimir Zelenski a acceptat să răspundă câtorva întrebări adresate pe mail de jurnalista CNN Christiane Amanpour.

Prima Doamnă a Ucrainei a reiterat pericolul în care populaţia ucraineană se află şi îi roagă pe oamenii de peste tot din lume: ”Nu vă obişnuiţi cu durerea noastră.”

La începutul războiului, pe 24 februarie, cuplul prezidenţial a asigurat o lume întreagă că nu intenţionează să abandoneze ţara. Dimpotrivă, Volodimir Zelenski a continuat comunicarea netăgăduit. În timp ce preşedintele s-a concentrat pe aspectele militare ale situaţiei, Olena Zelenska s-a aplecat înspre acţiunile umanitare, de apărare a copiilor şi de a semnala suferinţele poporului ucrainean în lumea occidentală.

Jurnalista CNN a intervievat-o pe Zelenska pe mail. Răspunsurile sale au fost traduse în engleză şi publicate pe cnn.com.

Stimată Primă Doamnă, cum rezistaţi?

Ca şi cum am merge pe sârmă. Dacă stai prea mult să te gândeşti, pierzi din timp şi echilibru. Ca să rezişti, trebuie să mergi mai departe, să faci ce ai de făcut. Aşa rezistă şi ucrainenii mei.

Mulţi care au scăpat din infern, care au văzut ghearele morţii spun că cel mai bun medicament este să acţionezi, să faci ceva, să fii util cuiva. Mă alină faptul că protejez oameni. Responsabilitatea te disciplinează.

Aţi reuşit să vă vedeţi soţul de la izbucnirea conflictului armat?

Volodimir şi echipa sa stau la biroul prezidenţial. Din cauza pericolului, mie şi copiilor ni s-a interzis să rămânem acolo. De o lună, comunicăm doar telefonic.

Lumea întreagă e inspirată de spiritul brav al soţului dv., a dovedit că este un lider incontestabil. V-aţi căsătorit cu el în 2003 şi vă cunoaşteţi din studenţie. Aţi fost conştientă de această latură a sa?

Am ştiut mereu că va fi un sprijin pentru mine. A devenit apoi un tată incredibil, un sprijin pentru familie. Acum dovedeşte că aceste trăsături sunt native. Nu s-a schimbat. Doar că acum mai mulţi îl văd prin ochii mei.

Aveţi o fiică Sasha, în vârstă de 17 ani, şi un fiu de 9 ani, Kyrylo. Cum le-aţi explicat războiul? Ei stau cu dv.?

Din fericire, copiii sunt cu mine. În această perioadă, s-au maturizat. Vă spuneam că războiul disciplinează. Nu trebuie să le explic nimic. Se simt responsabili pentru ceilalţi şi discutăm despre situaţie aşa cum e. Când urmăresc interviuri cu copiii care au fost martori la atrocităţi, văd că ei, copiii, înţeleg perfect, poate mai bine decât adulţii. Ei privesc la esenţă. Cum spunea un copilaş: ”De ce sunt ruşii aşa de răi cu noi? Oare au fost bătuţi acasă?”.

Olena Zelenska a accentuat nevoia de solidaritate şi speranţa într-un viitor mai bun. Îi roagă pe oameni să nu îi uite şi să nu se obişnuiască cu durerea lor. Prima Doamnă a acordat un interviu extins jurnalistei CNN Christiane Amanpour.



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg