Povestea impresionantă a Nataliei Gordienko, participanta Moldovei la Eurovision: "Toate experienţele dureroase ne călesc"

21 aprilie, 2021
1 img 6864 jpg jpeg

La 33 de ani, se află la a doua participare la Eurovision, cu o piesă care transmite toată energia şi optimismul de care ea însăşi a dat dovadă până acum, depăşind mai multe momente grele în viaţă, precum pierderea mamei şi divorţul

Natalia, eşţi la a două participare la concursul Eurovision din carieră, după cea din 2006 alături de Arsenium. Cum simţi acum emoţiile concursului şi ce atuuri crezi că ai pentru a câştigă locul întâi?

Participarea la Eurovion ca reprezentanta Moldovei este un vis devenit realitate; sunt mândră că moldovenii m-au trimis la Rotterdam, însă mă simt şi responsabilă să îi reprezint excelent, să fac întreaga Europa să danseze pe ritmul piesei “Sugar”. Emoţiile sunt mari, pentru că îmi doresc ca totul să iasă perfect, exact aşa cum iese la repetiţii! Sunt emoţii constuctive, care ne dau aripi să ne autodepăşim! Exact ca atleţii care merg la Olimpiadă să câştige şi noi ne dorim să obţinem un loc cât mai bun, ar reprezenta încununarea muncii de un an. Oamenii au nevoie de optimism, spirit pozitiv şi iubire, iar piesa “Sugar” asta transmite, deci acestea sunt atuurile noastre. 

Actul artistic prezentat publicului pe scena de la Rotterdam înseamnă 3 minute, durata piesei -  spune-ne însă câte ore şi câtă muncă înseamnă pregătirea acestui concurs, mai ales în aceste zile îngreunate de pandemie.

Show-ul pe care o să îl vedeţi pe scenă de la Rotterdam înseamnă munca unei echipe de câteva zeci de oameni, din ţări diferite (Moldova, Grecia, Rusia, Ucraina) din ultimul an. Totul a început anul trecut, când am decis să schimbăm piesă “Prison” cu care trebuia să particip la finala Eurovion, din cauza mesajului trist în contextul Covid, cu ceva vesel şi optimist - asta a însemnat compus o altă piesă, înregistrat, realizat concept, videoclip, campanie de promovare, lansare. Iar în contextul restricţiilor generale a fost o muncă titanică, pentru că totul a trebuit realizat în condiţii de siguranţă dar şi la un nivel excelent. Sincer, sunt zile când plec de acasă pentru 2-3 zile la Atena pentru repetiţii de dans şi ajung înapoi după 2 săptămâni, pentru că au apărut invitaţii de apariţii la televiziuni din Moscova, Sofia sau Bucureşţi şi nu trebuie ratate. Este un roller coster, obositor, însă plin de satisfacţii.

  

img 4703 jpg jpeg

Anul 2020 a fost un an greu pentru întreagă industrie muzicală, inclusiv concursul Eurovision unde tu trebuia să participi a fost amânat - cum ai resimţit această amânare? Ce lecţie simţi că ai învăţat după această perioada dificilă provocată de pandemia Covid 19?

A fost un an greu, pentru noi toţi, dar pentru artişti a fost şi mai complicat pentru că s-au anulat concertele, apariţiile, practic mijloacele de existenţă. Amânarea de anul trecut a concursului Eurovision a fost dezamăgitoare, mai ales că lucrasem intens cu toată echipa, însă sănătatea este o prioritate. Eu sunt o fire foarte optimistă, aşa că am încercat să văd partea plină a paharului, să mă bucur de timpul pe care l-am avut în plus cu Chistian, fiul meu, să mă concentrez pe piese noi, pe concepte de scenă. Situaţia cu pandemia cred că ne-a arătat tuturor ce repede ni se poate schimbă viaţă peste noapte, că totul e efemer şi că familia este baza. 

La 18 ani ţi-ai pierdut mama - cât de mult crezi că a fost influenţată femeia Natalia de azi de această pierdere grea?

Este un subiect foarte dificil pentru mine, cel mai greu moment prin care am trecut. Pierderea mamei a fost momentul care m-a maturizat: deşi era o pierdere incredibilă, a trebuit să mă ocup de toate detaliile. Dispariţia mamei m-a făcut să văd lumea cu alţi ochi, să devin mai puternică, dar şi cu o mai mare nevoie de a-mi face propria familie. 

img 4622 jpg jpeg

Pe social media, am văzut că fiul tău Christian, în vârstă de 3 ani, este fanul tău numărul 1. Cum este Christian şi cât de mult îţi seamănă?

Christian este o sfârlează de copil. Are 3 ani şi toată lumea este a lui. Iubeşte dinozaurii şi roboţii iar plăcerea lui dimineaţa este să vină în patul meu să mă trezească, ca să ne jucăm “de-a cortul”. E un copil tare bun, energic, optimist şi pozitiv, ambiţios, nu se lasă până nu obţine ce îşi doreşte. Îmi seamănă mult şi mă bucur că este aşa. 

Ai 33 de ani, o carieră frumoasă, un fiu minunat de 3 ani - ce simţi că îţi lipseşte?

Îmi doresc să întâlnesc bărbatul alături de care să îmi întemeiez o familie mare şi fericită.  Sunt convinsă că ce este pentru mine, o să vină la momentul oportun! 

img 6880 jpg jpeg

Divorţul prin care ai trecut este o piatră de încercare pentru om, lasă loc la întrebări şi îndoieli - mai crezi în iubire şi în noi începuturi?

Sunt un Săgetător optimist care crede în iubire şi familie cu tot sufletul, pentru că acestea sunt valori cu care am fost crescută. Toate experienţele prin care trecem, chiar dacă sunt dureroase, ne călesc şi ne fac să ne descoperim mai bine, să ne găsim mai bine drumul. 

Ai spus că bunica îţi este stâlpul existenţei, că ea te-a îndrumat către muzică, dar şi că este cel mai mare critic al tău - povesteşte-ne puţin despre ea.

Bunica este extraordinară! Pe mine m-a crescut bunica, ea m-a dus la lecţii de dans şi canto de mică, ea m-a stimulat să dau tot ce e mai bun din mine pe scenă. Este o femeie modestă, care a muncit pentru tot ce are, dârză, foarte bine înfiptă cu picioarele pe pământ, însă cu o inimă plină de iubire şi compasiune, care ar ajuta pe toată lumea dacă ar putea. Foarte corectă, cere aceeaşi corectitudine şi de la ceilalţi. 

img 5032 jpg jpeg

Ce planuri ai după participarea la concursul Eurovision?

Dacă lucrurile merg aşa cum ne dorim, eu şi echipa mea, sper că după concurs să mergem într-un tour promo în Europa. Îmi doresc ca după Rotterdam să stau câteva zile cu familia mea, Christian şi bunica. 

Ultima întrebare: trei argumente pentru care ar trebui să votăm piesă “Sugar” la Eurovion?

Săptămâna aceasta am avut un tour promo în Bucureşţi, în 48 de ore am avut peste 10 apariţii (emisiuni tv, radio, tv, interviuri online) iar simpatia şi deschiderea cu care m-au întâmpinat românii a fost extraordinară, m-au făcut să mă simt acasă! Iar piesa “Sugar” este pentru voi toţi, pentru că îmi doresc să aveţi vieţi colorate, dulci, pline de iubire şi optimism. Şi va mulţumesc pentru gândurile bune şi pentru încurajări! Recente pe Ok! Magazine

ray liotta 0  jpg
ABBA tineri profimedia 0154364384 jpg
Kourtney Kardashian și Travis Barker s au căsătorit (6) jpg
katie5 jpg
Andreea Marin la Lisabona (4) jpg
nicusor5 jpg
ray liotta si logodnica jpg
Kevin Spacey jpg
Jennifer Lopez, mesaj emoționant după decesul lui Ray Liotta jpg
Lucian Mindruta jpg
Andrew Fletcher Depeche Mode jpg
Ray Liotta a murit (1) jpg
reghe2 jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
Andie MacDowell jpg
Mirabela Dauer la Horia Brenciu jpg
plimbare cu barca
Georgina Rodriguez jpg