Raluka: "Am crescut într-o familie modestă şi am muncit din greu". Artista ne-a povestit despre provocările drumului ei spre afirmare

4 august, 2021
1 image00001 jpg jpeg

Traversează o vară incendiară. Nu doar că a revenit pe scenă, dar este jurat la emisiunea SuperStar, o experienţă nouă pentru ea. Însă cu munca şi cu provocările s-a obişnuit de mult, croindu-şi drum către faimă fără niciun ajutor

După o lungă perioadă de pauză, din cauza pandemiei, Raluka are parte acum de o vară aglomerată, jonglând între concerte şi noua emisiune SuperStar de la Pro TV, unde este jurat alături de Smiley, Marius Moga şi Carla’s Dreams. Artista ne-a povestit despre inedita experienţă, care a purtat-o prin tot felul de emoţii, dar şi despre propriul drum spre celebritate, unul deloc uşor.

Ce faci, Raluka? Pare că vara asta ai ales să nu ai prea mult timp liber. Cum se prezintă provocarea SuperStar România până acum? Raluka Am ales foarte bine, am avut destul timp liber în pandemie, era cazul să mai fiu şi ocupată (râde). E chiar o provocare, pentru că nu am mai făcut asta până acum, nu am mai făcut parte dintr-un juriu, mai ales că am intrat din prima la cel mai înalt nivel. Dacă la început eram mai panicată, deoarece nu ştiam cum se va desfăşura totul… acum, după ce am filmat o parte, sunt incredibil de mulţumită şi fericită de ce se întâmplă acolo!

Care e atmosfera la filmări, cum arată programul tău zilnic în perioada asta? La filmări sunt etape (râde). În mare parte ne distrăm, râdem împreună cu concurenţii sau suntem foarte emoţionaţi. La un moment dat intervine şi oboseala, dar ne descurcăm şi cu asta pentru că s-a creat o chimie incredibilă între noi, ceea ce e minunat. Nu pot spune, încă, despre program că este plin, mai ales că eu sunt o persoană foarte muncitoare şi activă. Cât filmez pentru SuperStar sunt pe platou de dimineaţa până seara, iar în rest mă împart între studio şi repetiţii (pentru că au început concertele), mult sport şi familie!

Smiley este „împăciuitorul“, Marius este „psihologul“, iar Carla’s este „exigentul amuzant“.

Cât eşti mic şi ai impresia că le ştii pe toate, da, crezi că eşti nedreptăţit cam tot timpul când nu câştigi. Am avut mai multe momente în care am crezut că trebuie să câştig primul loc şi nu s-a întâmplat, dar la un moment dat am înţeles că trebuie să muncesc şi să mă pregătesc mai mult. Am făcut asta şi am reuşit să câştig ceea ce nu câştigasem iniţial.

2 image raluka jpg jpeg

Carisma, energia, nebunia, caracterul, personalitatea, şansa… Sunt extrem de multe lucruri care pot face diferenţa.

Cea mai bună decizie pe care am luat-o a fost să cred în visul meu, indiferent de piedici, şi să muncesc pentru el. Referitor la cel mai mare risc, nu cred că pot defini unul singur. Merg pe premisa: „Nu rişti, nu câştigi!“.

Cât timp aveţi la dispoziţie? (râde) Drumul meu a început pe la 10 ani, în scara unui bloc din Deva. Cântam pe casa scării alături de câţiva copii, m-a auzit iubitul surorii mele şi i-a spus mamei mele că ştiu să cânt frumos - cred că mă ajuta şi acustica atunci - şi că ar trebui să mă dea la o şcoală de muzică. După aceea au urmat festivaluri, concursuri şi chiar concerte. Primul a fost la 12 ani, am cântat la o nuntă. După ce am terminat şcoala, am venit la Bucureşti, am participat la o emisiune-concurs pe care nu am câştigat-o şi da, am fost în faţa unui juriu. Dar asta nu m-a demoralizat, din contră, m-a motivat. La scurtă vreme după asta, am început colaborarea cu DJ Sava. Restul poveştii îl ştiţi. (zâmbeşte)

Suntem oameni şi trecem cu toţii prin asta. Da, am avut şi momente bune şi momente mai puţin bune. Am crescut într-o familie modestă, am muncit din greu şi cred că asta m-a ajutat, deoarece sunt capabilă să mă descurc în orice situaţie. Nu este confortabil, dar trebuie să fii puternic şi răbdător. În timp, apar şi rezultatele, mai ales cele financiare.

Suntem o familie unită, ne susţinem şi ne ajutăm între noi. Da, sunt alături de părinţii mei, de sora şi nepoţeii mei, care sunt minunaţi. Nu am momente de angoasă, mi se pare un cuvânt mult prea dur. Dar mă gândesc deseori că trebuie să fie totul bine, iar dacă sunt într-un impas încerc să iau decizia cea mai bună atât pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu.

Slava Domnului, suntem cu toţii sănătoşi. A fost o perioadă grea pentru toată lumea, nu doar pentru noi, artiştii. Cel mai greu de suportat a fost această întrerupere bruscă a cotidianului şi stilului de viaţă şi, evident, teama de necunoscut. Important este că suntem bine şi că ne putem continua activităţile.

Ţinând cont că toată viaţă mi-am dedicat-o muzicii, nu s-a pus problema asta. Dar sportul face parte din viaţa mea de când mă ştiu. Îmi place tare să fac orice fel de sport, încă din copilărie, de la banalul mers pe bicicletă până la sporturile extreme, zborul cu paraşuta, de exemplu. Sportul este o pasiune care mă ţine vie.

Simplu: cântăreaţă.

Din momentul în care mi-am început cariera muzicală, nu a existat vreun an care să nu fi fost plin de apariţii media. Mă bucur că oamenii care mă ascultă şi care mă urmăresc sunt mereu atenţi la mine. Dar tot ei ştiu să facă diferenţa dintre un fake news şi o ştire adevărată.

4 image00007 jpg jpeg

Sincer, nu mai ştiu care a fost prima, sunt destul de multe. Pot doar să vă spun că mă deranjează ştirile neadevărate. Atâta timp cât informaţia este corectă şi adevărată, nu mă deranjează să se afle. Sunt un om asumat şi transparent. Deci, dacă ştirea a fost adevărată, nu cred că m-a deranjat, dacă nu, sigur m-a enervat. (râde)

Liniştea mea şi a partenerului. Eu am ales viaţa asta pentru mine, nu şi pentru cei care sunt lângă mine. Da, sunt deschisă, îmi place să ţin legătura cu fanii mei prin intermediul canalelor de comunicare, să fiu lângă ei, dar asta îmi place mie şi nu le poţi impune oamenilor de lângă tine să fie la fel ca tine.

Mereu îndrăgostită de muzică şi da, multă muncă.

Cred că orice om are aşa ceva pe listă, mai devreme sau mai târziu. Nu mi-am impus un deadline şi nici nu e un must să se întâmple mâine. Când trebuie să fie, atunci se va întâmpla.

Nu am trecut niciodată prin această experienţă. (zâmbeşte)

Noi ne-am cunoscut în studio şi ne-am legat prietenia în cadrul emisiunii la care am participat împreună. Dacă eşti om, eşti sincer şi ştii să iubeşti şi să te faci iubit, este uşor să păstrezi o prietenie atât în showbiz, cât şi în orice altă industrie.

Da, am fost mai mult obligată să ţin pauză vocală, atunci când m-am operat. A fost o experienţă groaznică pentru mine, un om care vorbeşte incredibil de mult. Să nu mai spun de cântat… Important este că a trecut şi că acum sunt OK.

A fost un moment în cariera mea în care aveam concerte de luni până luni. Da, este dificil, dar să ştii că noi, artiştii, ne hrănim din asta. Este greu să locuieşti, practic, în dubă, dar când te urci pe scenă şi vezi atâţia oameni în faţa ta care cântă alături de tine, nu te mai interesează nimic, eşti acolo cu şi pentru ei. Încerc să mă menţin cât se poate de bine, fac mult sport şi cred că mă ajută tare pe partea de fizic.

Hmm, cred că perioada în care colaboram cu Dj Sava. Ţin minte că nu aveam timp să ajung acasă să îmi spăl hainele, mă opream prin oraşe să îmi cumpăr haine ca să am cu ce să mă îmbrac la fiecare concert.

Am renunţat la carne, iubesc mult prea tare animalele. Încerc să mănânc echilibrat, sănătos, atât pentru interior, cât şi pentru exterior. Pielea arată altfel când mănânci ce trebuie, eşti mult mai energic. Dar trebuie să recunosc şi faptul că nu mă abţin de la ciocolată. Este plăcerea mea vinovată...

Ciocolata, tocăniţa de cartofi a mamei şi buratta cu reducţie de oţet balsamic.

Am zis-o şi o mai zic. Nu aş numi-o nesiguranţă, dar da, aş prefera să nu am umerii atât de laţi, să am un aspect mult mai finuţ şi feminin în partea aceea a corpului. 



Recente pe Ok! Magazine

Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG