Simona Pătruleasa: “Ingrid a moștenit perfecționismul meu și mintea tatălui ei”

1 septembrie, 2022

Am reîntâlnit-o pe Simona Pătruleasa și pe frumoasa ei fiică, Ingrid, la o ședință foto pe modelul mini-me, în care toată lumea s-a simțit ca-n vacanță.

DSC 0750 jpg

Are 47 de ani pe care nu-i arată oricum ai privi-o. Iar la această ședință foto în tandem cu fiica sa, Ingrid, o fetiță la fel de cochetă precum mama sa, am descoperit-o, parcă, și mai tânără. Să fie acea siluetă de adolescentă pe care, ce-i drept, Simona și-o întreține cu ceva tratamente corporale complexe sau acel chip cu trăsături aproape perfecte, nealterat de trecerea anilor? Nu, nu vrem să flatăm gratuit: Simona a rămas aceeași femeie frumoasă de la știri, pe care o poți admira și astăzi, după 17 ani de carieră, la pupitrul Jurnalului de la ora  09:00 de la Kanal D, de luni până vineri. Căsătorită cu Sabin Ivanof încă din 2008, Simona nu pretinde c-ar avea rețeta mariajului de succes, și nici pe cel al parentingului fără cusur, dar vedeta de televiziune mărturisește că învață încontinuu să se adapteze noului. Ne-a demonstrat acest lucru și la întâlnirea noastră din cadrul superb al unei terase de pe malul lacului Snagov, acolo unde mama i-a respectat stilul fiicei, deși, de cele mai multe ori, mărturisește că nu-l înțelege. Nu te pui cu generația TikTok…

Simona, tu nu te-ai schimbat deloc în toți anii ăștia. Timpul parc-a stat pe loc în cazul tău. Nu același lucru se poate spune și despre fiica ta, Ingrid. La 11 ani, e o adevărată domnișoară. Cum ai descoperit-o anul acesta?

Simona Pătruleasa

Timpul trece mult prea repede și ne dăm seama de lucrul acesta uitându-ne la copii! Ingrid a crescut și devine o domnișoara cu bucuriile și preocupările specifice vârstei. Este un copil care are o personalitate puternică, este foarte creativă și nu încetează să ne uimească zilnic cu ideile sale despre diferite aspecte ale vieții. Este un copil sensibil, empatic. Ne regăsim și eu și soțul meu, Sabin, în ea, a luat de la fiecare dintre noi câte ceva. Anul acesta, Ingrid trece în clasa a cincea și, cu siguranță, va fi o provocare și pentru noi, și pentru ea. Va avea un nou colectiv de profesori, materii noi, dar așteaptă cu nerăbdare să înceapă anul școlar și să se revadă cu colegii ei.

Chiar și la nivel vestimentar are niște preferințe foarte clare. Nu este genul rochițe și fustițe, așa-i? Tu ai vrea să fie mai feminină sau îi respecți stilul?

În ceea ce privește hainele suntem uneori în contradicție, dar încercăm să păstrăm un echilibru. Ingrid este într-o perioadă în care-i plac hainele mai largi. Cred că trebuie să fim atenți și la alegerile copiilor noştri și să nu le știrbim personalitatea, deși îți recunosc faptul că noi am fost destul de reticenți în fața schimbărilor și alegerilor ei, dar eu mă străduiesc să învăț din greșeli. Încerc să îi dau sfaturi minime în această privinţă, să fie atentă cum iese din casă, lucrurile să fie curate și călcate și să își aleagă ținuta în funcție de locul unde mergem. Sper ca toate sfaturile mele să-i fie de folos.

Dar Ingrid ce părere are despre stilul tău? Citeam undeva că te critică pentru felul în care te îmbraci la televizor, când prezinți știrile.

E adevărat. Îmi spune deseori că sunt prea serioasă, că mă îmbrac prea sobru, deși eu port, la aproape 50 de ani ai mei, jeanși și pantaloni din piele.

Vă mai domină pe tine și pe soțul tău? O mai răsfățați, este șefă-n casă?

Șefă nu este sigur, deși poate ar vrea. Suntem exigenți atunci când este cazul și încercăm să-i explicăm atunci când greșește. Trebuie să înțelegem, noi părinții, că nu toți copiii sunt la fel și, deși mulți se grăbesc să judece și să emită păreri, cred că trebuie să ştim că suntem cu toţii unici, cu personalități diferite.

DSC 0709 jpg

Ce pasiuni are fiica voastră? Către ce o vezi îndreptându-se pe viitor?

Cântă la pian și desenează, joacă tenis și șah, lucruri normale pentru vârsta ei. Ea spune că vrea să fie arhitect, dar afinitățile se mai schimbă până devine majoră. Noi sperăm să facă, în viitor, ceva ce-i aduce bucurie. Asta contează cel mai mult.

Cum este această etapă pentru tine: de mamă de preadolescentă? Reușești să înțelegi această generație, să-i zicem generația TikTok?

Nu este ușor, dar asta presupune “meseria” de mamă care își petrece mult timp cu copilul său. Sunt multe lucruri pe care nu le înțeleg, dar încerc. Eu nu am TikTok și nici nu prea îi văd rostul. Copiii au acum alte preocupări și mai puțin timp pentru ceea ce contează cu adevărat. Trist este că unii realizează acest lucru prea târziu sau niciodată. Mă bucur că Ingrid nu are încă Instagram și nici nu a insistat sa aibă.

Ești căsătorită de 14 ani, dacă nu greșesc. De ce-ți este dor din primii ani de căsnicie și de ce nu? Care sunt avantajele unui mariaj îndelungat?

Nu m-am gândit dacă mi-e dor de ceva din perioada în care nu o aveam pe Ingrid, pentru că amândoi, atât eu cât și Sabin, ne întrebăm uneori cum am putut să stăm atât de mult fără ea. De când s-a născut, de 11 ani, nu am stat despărțiți de ea nici măcar o zi. Mulți poate ne critică și nu înțeleg, dar noi așa am simțit. Altfel, o căsnicie vine la pachet cu bune și cu rele. Important e să știi să gestionezi lucrurile, să-l respecți pe celălalt, să-l asculți și să nu te plictisești.

Ce are Ingrid de la tine și ce a moștenit de la tatăl ei?

A moștenit mai multe de la Sabin: a primit de la el mintea ascuțită și un anumit pragmatism. De la mine a luat perfecționismul. Dar este talentată ca amândoi. (râde)

Ai rămas una dintre cele mai frumoase știriste de la noi. Simți această presiune, de a te ridica mereu la nivelul așteptărilor publicului din punct de vedere estetic?

Pe la 30 de ani, simțeam nevoia să am validarea oamenilor. După 40 de ani, am simțit o schimbare care a venit cumva firesc. Fac lucruri pentru mine și nu pentru a fi în tendințe sau pentru a fi neapărat pe placul cuiva. Asta nu înseamnă că nu mă bucură faptul că oamenii mă percep frumos și-mi arată acest lucru. Nu este o presiune, ci doar respect față de mine și față de publicul care mă urmărește de atâția ani.

Îți aduci aminte de ziua în care ai pășit pentru prima oară în televiziune? Cum era acea Simona din urmă cu 17 ani, dacă nu chiar mai mulți? Simona aflată la debut...

Eram foarte timidă, dar și dornică să învăț și să demonstrez că pot. Am întâlnit oameni extraordinari de la care am învățat meserie, am legat prietenii și m-am bucurat de fiecare moment. Pe atunci nu eram căsătorită și petreceam foarte multe ore în televiziune, dar nu realizam când trece timpul. Atât de mult îmi plăcea ceea ce făceam.

DSC 1000 jpg

Cât de mult te-a ajutat frumusețea în carieră și până unde ești dispusă să mergi pentru a ți-o păstra? Mă refer la intervenții estetice...

Aspectul fizic contează, evident, dar nu este și cel care te menține acolo. Ai nevoie de mai multe lucruri și mai ales de seriozitate și pasiune pentru profesia ta.

Intervenții aș putea să-mi fac zilnic pentru că este la modă să ai colaborări cu oameni care se pricep să ne mențină în formă, dar experiența mi-a arătat că nu oricui i se potrivește acest lucru și că trebuie să fiu foarte atentă, pentru că o mică greșeală poate să facă mai mult rău decât binele sperat. N-am cum să mai arăt ca la 20 de ani. Este imposibil, dar caut mereu să întrețin ceea ce am deja, deși niciodată nu prea am timp pentru asta. Am descoperit Eximia, un tratament corporal extraordinar, și electrostimularea. Îmi este mai ușor să fac mici tratamente acasă când este Ingrid la școală sau când doarme.

Cum te vezi în viitorul apropiat, când fiica ta îți va cere s-o lași la petreceri sau festivaluri? Cum erai tu, în schimb, în adolescență?

O să fie foarte dificil pentru noi când va veni momentul acela... (râde) Eu nu am fost niciodată în adolescență la Vama Veche, de exemplu, de 1 Mai. În discotecă mergeam pentru că mergeau prietenii mei, dar nu mi-a plăcut niciodată pentru că prefer muzica în surdină și într-o altă atmosferă. Sabin va fi cel mai implicat în zona asta și eu, cu siguranță, cea care va “negocia” o ieșire.  Este imposibil, ca mamă, să nu ai temeri și de-abia când ajungi în situația asta realizezi prin ce treceau părinții noștri cu noi. Eu eram cuminte și nu-mi doream să-i supăr, deși cu siguranță s-a mai întâmplat să fac asta.

Ați avut parte de vacanță în familie sau de-abia urmează? Dacă da, ce planuri aveți?

Am fost la noi la mare și urmează o vacanță mai lungă, cu mașina, cu destinațiile Veneția, Milano și Monaco. Vrem doar să ne relaxăm la piscină și să vizităm locuri frumoase. Am mai fost și anul trecut în aceste locuri, dar întotdeauna mai descoperim ceva nou, nu ai cum să te plictisești.

Foto: Sorin Stana, Stilist: Madena Pasăre, Vestimentație: Balizza, Babylon/ Băneasa Shopping City, Laura 8, AvantPremiere Galeriile Marriott, Mulțumim Chefs By The Lake/Snagov



Recente pe Ok! Magazine

Al Di Meola  jpg
Diana Șucu, foto Sorin Stana/Ok Magazine (4) jpg
Victoria, David Beckham  jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png