William şi Kate: Totul despre nunta lor

4 septembrie, 2010
42 17679925 jpeg

Majordomul Prinţesei Diana, Paul Burrell, a dezvăluit pentru revista OK! detalii neştiute despre planurile de nuntă ale Prinţului William şi-ale lui Kate Middleton. Paul Burrell a petrecut mai mult de două decenii la curtea regală, în serviciul Reginei Elisabeta a II-a şi, mai ales, ca valet personal al Prinţesei Diana, până la moartea acesteia, în 1997. Astăzi, Paul locuieşte la doar câţiva kilometri de casa Prinţului William (28) şi-a lui Kate Middleton (28), din North Wales. El a dezvăluit în premieră pentru revista OK! informaţii despre Diana, William, protocolul regal şi toate detaliile legate de viitoarea nuntă de la Palatul Buckingham.

Majordomul Prinţesei Diana, Paul Burrell, a dezvăluit pentru revista OK! detalii neştiute despre planurile de nuntă ale Prinţului William şi-ale lui Kate Middleton.

Paul Burrell (foto) a petrecut mai mult de două decenii la curtea regală, în serviciul Reginei Elisabeta a II-a şi, mai ales, ca valet personal al Prinţesei Diana, până la moartea acesteia, în 1997. Astăzi, Paul locuieşte la doar câţiva kilometri de casa Prinţului William (28) şi-a lui Kate Middleton (28), din North Wales. El a dezvăluit în premieră pentru revista OK! informaţii despre Diana, William, protocolul regal şi toate detaliile legate de viitoarea nuntă de la Palatul Buckingham.

image

OK! Ai fost în serviciul familiei regale în timpul mariajului dintre Charles şi Diana şi ştii lucruri despre care publicul n-a auzit. Crezi că William şi Kate formează o pereche potrivită?

Da, cred că da. Nu este uşor pentru o tânără fată să intre în cea mai cunoscută familie din lume. Este atâta presiune pe umerii ei! Am putut observa că primirea ei în familia regală a avut loc treptat. Este o schimbare foarte importantă pentru ea.

Ce sfat crezi că i-ar fi dat Diana viitoarei sale nurori?

Sunt cuvintele pe care le-am auzit de atâtea ori: „Dacă oamenii vin spre tine nervoşi, nu le răspunde cu furie. «Omoară-i» cu tandreţe“. Şi i-ar mai spune: „Să dăruieşti este mai important decât să primeşti. Nu există limite în a fi generos, dar există unele în a primi“. Acestea ar putea fi vorbele ei pline de înţelepciune, de dincolo de mormânt.

Când se vor căsători William şi Kate?

Uitaţi-vă în calendarul regal: este totul ca un mozaic! În 2012 va avea loc Olimpiada de la Londra şi aniversarea a 60 de ani de domnie a Reginei. Nu cred că va mai fi timp pentru o nuntă atât de importantă. Dar în 2011, singurul eveniment de anvergură este aniversarea Prinţului Philip, care va împlini în iunie 90 de ani. În lunile august, septembrie şi octombrie nu se poate organiza nunta deoarece Regina va fi în vacanţă la Castelul Balmoral, în Scoţia. Ar putea aştepta până în noiembrie, dar cred că Kate şi-ar dori să facă nunta vara, aşa că, după părerea mea, se vor căsători în iulie 2011.

Toată lumea aşteaptă anunţarea logodnei. Când crezi că va avea loc?

Conform protocolului, aceasta trebuie anunţată cu patru sau cinci luni înainte de nuntă. În acel moment, nunta este stabilită în proporţie aproape completă. Nu este ca în cazul cuplurilor normale, care anunţă că se vor căsători peste doi ani, de pildă. Probabil că vor anunţa data nunţii în aceeaşi zi în care anunţă logodna.

Va purta Kate inelul de logodnă al Dianei?

Nu este datoria lui William să i-l dăruiască, ci a lui Harry. Când a murit prinţesa, William şi Harry au venit la Palatul Kensington pentru a lua câteva lucruri care au aparţinut mamei lor. William a ales ceasul prinţesei. A spus: „I l-a dat bunicul meu, contele Spencer, de ziua ei. Îmi voi aminti întotdeauna de acest ceas“. M-am uitat la Harry şi i-am spus: „Tu ce-ţi aminteşti?“. A răspuns: „Îmi voi aminti întotdeauna de inelul de logodnă al mamei (un safir înconjurat de diamante)“. Aşa că Harry a luat inelul.

Cum credeţi că va fi inelul de logodnă a lui Kate?

Simplu şi elegant. William s-ar putea să-i cumpere un diamant de un carat. Inelul Reginei are trei carate, îl poartă în fiecare zi, dar nimeni nu-l observă.

Au început deja pregătirile pentru nuntă?

Un transport enorm cu şampanie Krug a fost deja livrat la Palatul Buckingham, ceea ce mi se pare neobişnuit. Palatul nu cumpără de obicei cantităţi atât de mari. Şi-am mai aflat că tavanul sălii de bal este cam şubred, aşa că trebuie să-l repare. Regina se ocupă şi de treburile administrative, deoarece este o persoană foarte modestă. Chiar eu am avut ocazia, când o însoţeam în jurul palatului, s-o văd cum stinge luminile. Când vor veni pictorii şi decoratorii, atunci este sigur că s-a stabilit nunta.

Se vor căsători la Catedrala Sfântul Paul, ca Charles şi Diana?

Personalitatea Dianei era copleşitoare. Cred că vor face ceremonia la Westminster Abbey. El va fi încoronat într-o bună zi rege la Westminster Abbey. Şi-ar pregăti terenul. William ar putea opta pentru Capela Sfântul George din Windsor, deoarece este mai mică şi mai intimă, dar lumea ar spune: „Vrem ceva grandios deoarece el va fi viitorul nostru rege“.

Cât de mare va fi ceremonia?

Ceremonia respectă un şablon. În Catedrala Westminster Abbey pot intra 2.000 de oameni. Lista invitaţilor a fost alcătuită de membrii familiei regale. Mireasa ar trebui să se grăbească să-i adauge şi pe-ai ei, deoarece ar putea să nu mai fie loc. Are dreptul să invite doar 100 de persoane. Diana atâta a avut. Toţi vor primi câte un bilet, iar scaunele vor fi numerotate.

Dar recepţia?

Palatul Buckingham are 200 de angajaţi şi mai poate cere încă 100 din afară. Cuplul regal se va întoarce la palat pentru masa de prânz, după ceremonie, un prânz intim la care vor lua parte 120 de membri ai familiei. Alt sfat pe care Diana i l-ar fi dat lui Kate: „Bucură-te de acest moment, deoarece va trece atât de repede“. Prinţesa Diana n-a prea apucat să trăiască la cote maxime ziua nunţii. Îmi amintesc cum stătea nemişcată la micul dejun, fără să mănânce prea mult.

Crezi că William şi Kate se vor gândi şi la un omagiu pentru Diana?

Sunt sigur că William nu s-ar supăra dacă aş dezvălui că mama lui este mereu în gândurile lui. A avut o influenţă enormă asupra vieţii lui. Veţi vedea semne ale unui astfel de omagiu: trandafiri, liliac sau chiar panseluţe, pe care Diana le cultiva în grădină.

Regina pare intimidantă: o va ajuta pe Kate să se acomodeze cu noua viaţă?

Aş dori ca oamenii s-o cunoască pe Regină aşa cum se comportă ea în viaţa de zi cu zi. Are simţul umorului şi-i place să râdă. Din ce-am auzit, Kate se înţelege foarte bine cu familia regală.

Cum îşi va petrece timpul Kate, ca Prinţesă de Wales?

Se va ocupa cu acţiunile umanitare. Nu va mai avea însă libertatea pe care o are acum, oricât de mult ar încerca ea.

Vor fi presaţi să aibă copii?

Dacă nunta va avea loc anul viitor, William va avea 29 de ani, o vârstă potrivită. Ceasul biologic ticăie.

Va fi diferit mariajul lor de celelalte căsnicii regale?

William şi Kate sunt norocoşi. Au fost mai întâi prieteni, apoi s-au îndrăgostit. Diana n-a avut atâta timp la dispoziţie pentru a-l cunoaşte pe Charles.

Interviu preluat din OK! America; Foto: Guliver/Rex Features; Photoland/Corbis Images