Jojo: “Cel mai greu mi-a fost să aud cuvântul război pe buzele copiilor mei. Urmează o altă periodă confuză şi dificilă pentru noi toţi”

25 februarie, 2022
5 jojo94 jpg jpeg

Jojo nu poate înţelege cum după liniştea de acum două zile a venit Iadul pe pământ, un război fără o miză clară, dar care adună tot mai multe victime. Actriţa recunoaşte că a încercat să le vorbească şi copiilor despre vremurile pe care le trăim, asta după ce, timp de doi, a încercat să îi obişnuiască cu pandemia.

“Când armele vorbesc muzele tac…” Asta mi-a spus aseară unul dintre cei mai apropiaţi prieteni şi sfătuitori. Urmează o altă periodă confuză şi dificilă pentru noi toţi.

Când a venit Achim ieri de la şcoală i-am spus că a început războiul în Ucraina. I-am spus-o direct, calm, fără să încerc să îndulcesc lucrurile pentru că ştiam că va afla oricum de la colegi sub o formă sau altă. Aşa că am vrut să afle de la mine. M-a întrebat de ce, apoi s-a uitat împreună cu mine la câteva ştiri. A tăcut mult Achim, mai mult decât de obicei. E un copil extrem de empatic şi a înţeles că e serioasă treaba asta cu războiul. Apoi a trecut la programul lui normal de copil.

Zora a intrat direct pe uşa venind de la bunica ei şi mi-a spus că a început războiul. Cred că cel mai greu printre altele mi-a fost ieri să aud cuvântul “război” pe buzele copiilor mei. Asta după alte cuvinte pe care sper să le uităm cât mai repede, că “pandemie”, “virus”, “izolare” şi aşa mai departe.

Nu ştim ce va fi în acest moment. Sunt multe supoziţii. Cert este însă că eu am doi copii, unul de 10 ani şi unul de 5 ani şi deja au prins a doua perioadă de o importanţă istorică majoră din vieţile lor.

Nu îmi vine să cred că doar acum câteva zile o trăgeam pe Zora cu săniuţa la munte. Un copil ca toţi ceilalţi, pe o săniuţă, în linişte, pace şi plin de bucuria şi veselia lui. Cum se poate schimba totul în câteva zile sau ore, nu?

Ieri am aprins o candelă pentru cei care trăiesc acum iadul pe pământ de o parte şi de altă a războiului, dar şi pentru noi, ceilalţi, care coexistăm pe planeta asta. Nu fac asta foarte des. Azi mai aprind una”, povesteşte Jojo.Recente pe Ok! Magazine

garko4 jpg
2 bennifer profimedia 0673023283 jpg jpeg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham vacanță Spania jpg
site DSC 8843 fl jpg
maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg
Andra si Catalin Maruta in vacanta declaratie de dragoste (4) jpg
angelina jolie brad pitt jpeg
Premieră Amazon jpg
Jennifer Aniston pentru Hollywood Reporter jpg
demi9 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
laura cosoi
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg