Keith Richards, secretele unui star rock

27 august, 2017
keith Richards png

Nu degeaba se spune că sexul, drogurile şi rock’n’roll-ul merg mână-n mână! Însă la chitaristul trupei Rolling Stones mai adăugăm şi exilul, electrocutarea, otrăvirea, încarcerarea şi prizarea oricărui praf existent pe lume, până şi stricnină sau cenuşa tatălui. Adrenalina e cea mai tare chestie din lume!“, spunea Keith Richards (73), un bad boy autentic, care le-a testat pe toate pe pielea lui. La propriu! De la toate drogurile la care ne putem gândi, la stricnină sau cenuşa propriului tată pe care le-a tras pe nas într-un mix halucinant cu cocaină. Şi, culmea, din toate aceste experienţe care frizează nebunia, a ieşit întotdeauna nevătămat!

Rockerul şi-a trăit viaţa la cote maxime, scăpând ca prin urechile acului de pericolele la care s-a expus constant.

Prima dată când era cât pe ce să-şi piardă viaţa a fost în copilărie, în timpul bombardării Londrei în 1944. Noroc că a fost evacuat, împreună cu mama lui, deoarece casa le-a fost distrusă din temelii! „Hitler a aruncat o bombă fix în patul meu!“, s-a plâns faimosul rocker în autobiografia sa, Life. Şi tot în memoriile lui găsim şi restul experienţelor la limita absurdului. Păi, cum e posibil să te droghezi cu cenuşa unui incinerat?! Ei bine, legendarul chitarist a bifat-o şi pe-asta. „Lui tata nu i-ar fi păsat, vă spun sincer. Şi-atunci n-am rezistat să nu-l amestec cu puţină cocaină…“, încearcă să găsească Keith o explicaţie. „Oricum tata a fost cel mai ciudat lucru pe care l-am tras pe nas“, promite el. Dar cum rămâne cu stricnina? „Am păţit-o în Elveţia. Cineva mi-a pus pesticid de-ăsta în doză şi am intrat în comă. Nu mă puteam mişca, dar îi auzeam pe toţi cum spuneau că am murit“, povesteşte Richards despre cea mai terifiantă experienţă din viaţa lui de dependent de droguri. Se întâmpla prin anii ’70, ca multe alte aventuri incredibile trăite la cote maxime.

Membrii trupei Rolling Stones l-au acompaniat - sau măcar sprijinit - pe Keith în nebuniile săvârşite.

În ’73, şi-a făcut un transfer complet de sânge în încercarea de a-şi curăţa trupul de droguri, iar, prin ’78, a comis-o din nou – n-a dormit timp de nouă zile, înregistrând albumul Some Girls, după care a adormit în picioare şi s-a trezit ulterior într-o baltă de sânge. Dar a supravieţuit. Şi de data asta! La fel ca-n 1965, când a fost electrocutat pe scenă şi a căzut lat în faţa a 5.000 de fani. Chitara lui electrică a atins microfonul, iar scânteia declanşată l-a aruncat pe Richards prin aer şi l-a izbit apoi de podea, lăsându-l inconştient. Efecte speciale? Nici vorbă! Concertul s-a încheiat brusc, iar chitaristul a fost dus pe sus, cu masca de oxigen, la spital. Şi-a revenit cât să facă iar o nefăcută.

În ’89, era cât pe ce să-l înjunghie pe actualul preşedinte american. Enervat la culme că managerul de turneu nu găsise altă sală de concert decât pe cea a lui Donald Trump, Keith a pus mâna pe cuţit şi s-a îndreptat, fumegând de nervi, spre acesta. A fost oprit de cei din jur înainte de-a deveni subiectul întregii prese internaţionale. N-a reuşit, totuşi, să evite prima pagină a tabloidelor când a fost exilat din Anglia din cauza neplăţii impozitelor, atunci când a fost condamnat pentru posesie şi trafic de droguri sau când a sărit pe fereastră aproape gol dintr-o clădire în flăcări. La fel de bine a făcut deliciul presei de scandal când a căzut din copac şi şi-a cauzat o sângerare intracraniană operată de urgenţă. Dacă vă întrebaţi cum de-a ajuns în asemenea situaţii, daţi vina pe droguri şi faimă. Şi gândiţi-vă, totuşi, care or fi întâmplările care n-au ajuns şi nici nu vor ajunge vreodată la urechile noastre!

Foto: Guliver/Getty Images/ Rex FeaturesRecente pe Ok! Magazine

Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg