Audrey Hepburn: adevărul despre cele două mari iubiri ale sale. Mărturisirile bărbatului de care ea s-a îndrăgostit pe când era măritată

23 septembrie, 2020

Două mariaje, mai multe dezamăgiri şi infidelităţi care i-au frânt inima. Actriţa care a rămas un simbol al eleganţei şi feminităţii nu a avut o viaţă sentimentală simplă

Cel dintâi bărbat care i-a marcat viaţa a fost o apariţie surprinzătoare la acea vreme. Se întâmpla în 1953, când ea era noua stea din Vacanţă la Roma şi avea doar 24 de ani. Prima ei mare iubire, Mel Ferrer (foto jos), era cu 12 ani mai mare ca ea, divorţat de două ori şi cu patru copii. Cei din jur îl găseau complet nepotrivit pentru sensibila tânără Audrey. Cei doi s-au cunoscut la o petrecere de lansare a filmului Vacanţă la Roma. Anul următor, îndrăgostiţii au jucat împreună în piesa de pe Broadway Ondine, apoi s-au căsătorit, pe 25 septembrie 1954, într-o ceremonie privată în Elveţia, pentru că Hepburn îşi dorea cât mai multă discreţie. După ce au jucat împreună din nou, de data aceasta în filmul Război şi Pace, Hepburn a rămas însărcinată în 1955, pierzând însă sarcina. Din nefericire, această suferinţă avea să se dubleze în 1959, când a pierdut a două sarcină, după ce a căzut de pe cal la filmările pentru pelicula The Unforgiven.

audrey si mel gettyimages 862249284 jpg jpeg

Anul următor, în 1960, viaţa avea să-i surâdă, Audrey dând naştere unicului ei fiu cu Ferrer, Sean. Ulterior, deşi şi-a mai dorit copii cu Mel, nu a mai avut parte de această bucurie, pierzând alte două sarcini în 1965 şi 1967. Suferinţele provocate de aceste pierderi au fost adâncite de certurile cu soţul ei, care devenise tot mai gelos şi, pe măsură ce ea avea tot mai mult succes, el dorea s-o controleze tot mai mult. "Ferrer a folosit iubirea lui Audrey pentru el că s-o domine cu o mână de fier", comenta, la un moment dat, regizorul Alfred Lunt. Mai mult decât atât, Ferrer nu îi era nici fidel. Măcinat zi de zi de aceste probleme, mariajul lor a sucombat, în cele din urmă, cei doi anunţându-şi divorţul în noiembrie 1968. Deşi ulterior, actriţa a mai avut un mariaj - cu Andrea Dotti, nu el a fost a doua ei mare iubire.

A doua mare iubire, potrivit mărturisirilor ei, a fost omul de afaceri olandez Robert Wolders (foto jos), pe care l-a cunoscut în 1980, pe când era încă măritată cu Andrea Dotti. El este bărbatul care i-a rămas alături până la finalul vieţii. Audrey avea 51 de ani când l-a întâlnit. "Am apărut la momentul potrivit unul în viaţa celuilalt", declara pentru revista People, în 2017, Wolders, cu un an înainte de moartea lui. "Eram pregătiţi unul pentru celălalt. Amândoi facuseram greşeli în trecutul nostru pe care ni le asumam... Dacă ne-am fi întâlnit mai devreme, nu am fi putut să avem în relaţie acele valori care au contat pentru noi la maturitate".

1 robert wolders si audrey hepburn jpg jpeg

Iubirea lor s-a înfiripat deşi Audrey era căsătorită cu Andrea Dotti cu care reuşise, în cele din urmă, să aibă al doilea copil: un fiu pe nume Luca. Totuşi, mai tânăr decât ea, nici Andrea nu a reuşit să-i rămână fidel, escapadele lui remarcate de presă făcând-o pe Audrey să se simtă atât de ruşinată şi umilită. Ştia că momentul despărţirii lor se apropia, iar apariţia lui Robert Wolders n-a făcut decât să grăbească această decizie. Potrivit acestuia, Dotti i-ar fi spus într-o zi lui Hepburn: "Arăţi foarte bine, probabil te-ai îndrăgostit. Ea i-a răspuns: Da, m-am îndrăgostit". Şi acela a fost momentul când i-a spus adevărul lui Andrea - găsise pe altcineva si dorea divorţul. Iar acel altcineva a fost pentru tot restul vieţii sale, până când Audrey a părăsit această lume în 1993. Şi deşi nu s-au căsătorit niciodată, ea simţea ca şi când erau soţ şi soţie şi aşa se şi prezentau.

"Când prietenii o mai întrebau de ce nu se mărită, ea răspundea: De ce să stric un lucru frumos?", a dezvăluit Wolders cu aceeaşi ocazie pentru People. Pesemne că experienţa celor două mariaje eşuate o făcuseră pe Audrey să nu mai creadă în instituţia mariajului. "Anii mei cu el au fost cei mai frumoşi", avea să spună Hepburn. Chiar dacă mai târziu în viaţă, actriţa găsise, în sfârşit, un bărbat care nu i-a înşelat aşteptările şi a preţuit-o aşa cum merita pe deplin.

Foto: Getty Images, InstagramRecente pe Ok! Magazine

Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg