Clark Gable, plătit de studiourile cinematografice să divorţeze de soţie şi să se însoare cu amanta. Dar a trăit apoi fericit alături de femeia vieţii lui?

11 iulie, 2020
1 1 jpg jpeg

O situaţie mai mult decât ilară şi, evident, fără precedent în industria cinematografică americană. Unul dintre cele mai mari staruri hollywoodiene a fost plătit de MGM să-şi părăsească soţia, pentru a se însura cu amanta. Cum a fost posibil acest lucru şi cât de fericiţi au fost cei doi amorezi împreună?

4 jpg jpeg

Totul s-a întâmplat în 1939, anul în care Clark Gable a primit o sumă colosală de bani de la studiourile MGM pentru a divorţa de soţia sa şi-a o lua de nevastă pe amanta Carole Lombard. Actotul îşi făcea griji, la acea vreme, că odată ce a început lucrul la un film de mare anvergură, precum Pe aripile vântului, publicul şi presa îşi vor îndrepta atenţia şi asupra vieţii sale private, care nu era deloc nepătată... Starul hollywoodian avea o relaţie extraconjugală, lucru care, odată descoperit, îi putea afecta serios imaginea. Atât lui, cât şi studiourilor cinematografice cu care colabora. Iar acest lucru nu era de tolarat.

Insistenţe asupra divorţului...

De teama unui scandal-monstru, directorii de la MGM s-au pus de acord să-i plătească vedetei o sumă consitentă de bani ca să... intre în legalitate cu amanta sa. Din totalul informaţiilor avute despre viaţa amoroasă a actorului la acea vreme, e limpede că Gable era fericit cu soţia până în momentul în care a întâlnit-o pe cea care i-a devenit amantă.

2 jpg jpeg

Clark şi Carole s-au întâlnit pe platoul de filmare de la No Man of Her Own (1932). El avea 31 de ani şi era căsătorit cu Maria Langham, iar ea avea 24 de ani şi era nefericită alături de soţul William Powell.

„Filmam tot felul de scene amoroase, dar nu am simţit nicio tresărire din partea lui”, avea Lombard să-i spună, în primă instanţă, regizorului Garson Kanin. Dar lucrurile aveau să se schimbe destul de repede între cei doi actori.

5 jpg jpeg

Patru ani mai târziu, cele două staruri hollywoodiene aveau să se întâlnească la un eveniment monden, unde au flirtat unul cu altul pe durata întregii seri. Carole era divorţată la acea vreme şi însoţită la eveniment de Cesar Romaro, iar Gable era încă însurat, dar separat de soţie. După ce au dansat împreună şi au flirtat fără obrăzare, actorul a invitat-o pe Carole în camera lui de hotel, iar ea i-a dat o replică plină de semnificaţie: „Dar cine te crezi, Clark Gable?”

Începutul aventurii

Au devenit de nedespărţit imediat după acea seară fierbinte. S-au iubit în secret până în 1938, când, la insistenţele MGM, dirvorţul actorului a fost, în sfârşit, finalizat. Mai mult, pe 29 martie 1939, relaţia lor devenea oficială. Gable şi-a luat o pauză de la filmările pentru Pe aripile vântului şi a fugit cu iubita sa la altar, în Arizona.

6 jpg jpeg

Cei doi soţi au avut parte de o viaţă idilică pe proprietatea lor din Encino, California. Amorezii adorau să-şi petreacă timpul în natură, să meargă cu cortul, să facă numeroase căţărări şi să vâneze, iar ferma lor era plină cu cai, vaci şi găini. Nimic nu le lipsea celor doi soţi decât... un copil.

profimedia 0366030562 jpg jpeg

Lombard îşi dorea nespus să devină mamă, însă problemele ei de infertilitate n-au putut fi rezolvate de specialiştii din spitalul central din Baltimore, pe care îi vizita regulat. Mai mult, doamna Gable a început să aibă de-a face şi cu infidelitatea soţului. Există destui care susţin că Clark şi-a înşelat soţia cu partenera lui de platou, Lana Turner, o altă frumuseţe a marelui ecran din Vechiul Hollywood, care nu avea mai mult de 21 de ani atunci.

Preţul infidelităţii

La 75 de ani de la nunta celor două staruri hollywoodiene a ieşit la iveală supoziţia că aventura celui mai mare actor de la acea vreme a cauzat şi moartea soţiei lui. Se pare că cei doi soţi s-au certat aprig din cauza infidelităţii lui chiar în seara de dinaintea morţii ei. Carole era hotărâtă să ajungă acasă pentru a încerca să-şi salveze mariajul, motiv pentru care a străbătut întreaga ţară pentru a ajunge să ia avionul spre marea iubire a vieţii ei. Din păcate, a fost ultimul ei drum...

aaaaaaaaaaaaaa jpg jpeg

Avionul în care se afla actriţa s-a prăbuşit în munţii Potosi din Nevada. La aflarea veştii, Gable a căzut la podea ca străfulgerat. Durerea pierderii femeii iubite l-a distrus, nereuşind să-şi revină niciodată. Îndurerat peste măsură, a zburat spre locul accidentului cerând să ajungă, pentru ultima dată, lângă jumătatea sa.

3 jpg jpeg

Însoţit de ghizi montani, actorul a urcat pe munte până la locul accidentului, unde a găsit o agrafă de-a soţiei lui, pe care el i-o făcuse cadou, ataşată de la şuviţă din părul ei. Gable nu şi-a mai revenit niciodată de-atunci.

Ultima dorinţă

„Mergea pe motocicletă fără să-şi asigure minima siguranţă, bea şi fuma enorm. A păstrat dormitorul lui Lombard neschimbat şi s-a înrolat în armată în 1942, spunându-le prietenilor că nu-i păsa dacă trăieşte sau moare”, a declarat o sursă pentru presa americană.

bbbbbbbbbbbbbbb jpg jpeg

Cu toate că s-a însurat încă de două ori după pierderea lui Carole, dragostea pentru ea nu l-a părăsit niciodată. Când a murit în 1960, la 59 de ani, Clark Gable a fost înmormântat lângă mult iubita lui Carole Lombard, în cimitirul Forest Lawn din Glendale, California. A fost ultima lui dorinţă să-şi petreacă eternitatea cu femeia pe care a iubit-o cel mai mult.

foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Pamela Anderson, Profimedia jpg
Smiley   Culoarea ta (3) jpg
8 dicaprio profimedia 0497558825 jpg jpeg
Brigitte Macron jpg
la premiera filmului Hai, Romania (1) jpg
HELLO CHEF   SEZONUL 7   Diana Munteanu 5 jpg
Bradley Cooper (3) jpg
Naomi Campbell și Mohammed Al Turki GettyImages 1358842872 jpg
Ilinca Vandici si Teo Trandafir Follow us! Kanal D2 jpg
Iuliana Tudor foto Marius Baragan 88264c jpg
Diana Șucu a creat  mărțișoare origami cu copii 2
Miranda Kerr a nascut (2) jpg
Shogun 1 jpg
Ella Blue, fiica lui John Travolta  profimedia 0848785430 jpg
Rishi Sunak GettyImages 1242176390 jpg
Margot Robbie și Brie Larson la SAG Awards GettyImages jpg
Barbra Streisand   GettyImages 2036602579 jpg
image png