Cum a început povestea de dragoste dintre Liam Neeson şi Helen Mirren şi ce vedetă a încercat să îi despartă

11 septembrie, 2020
liam 0 jpeg

Deşi nu mulţi ştiu, cei doi actori au trăit o pasională poveste de dragoste în anii ’80, iar mulţi spun că o mare parte din succesul lui Liam i se datorează talentatei actriţe. La fel şi despărţirea...

Liam şi Helen s-au întâlnit în 1980 pe platourile producţiei Excalibur şi a fost dragoste la prima vedere, după cum povesteşte chiar actorul: “M-am îndrăgostit, atunci, de Helen. Vă puteţi imagina cum e să călăreşti îmbrăcat într-o armură strălucitoare, să te lupţi cu săbiile şi, în acelaşi timp, să încerci să cucereşti pe cineva?”. Era primul lui rol adevărat, iar Helen era ca un fruct oprit, căci diferenţa dintre ei este de 7 ani. Pe atunci Liam era un tânăr de 28 de ani, iar ea avea 35. „Era atât de sexy şi îmi spuneam mereu – Dumnezeule, asta e Helen Mirren? Era frumoasă, foarte umană, iar eu eram îndrăgostit de această fiinţă minunată”, declara el într-un interviu. Însă diferenţa de vârstă nu a contat pentru cei doi îndrăgostiţi aflaţi la început de drum, iar Liam a plecat de acasă şi s-a mutat împreună cu ea la Londra.

O iubire fulgerătoare şi o despărţire dureroasă
O iubire fulgerătoare şi o despărţire dureroasă

Însă ce a putut distruge o dragoste atât de mare? Se pare că a fost alegerea actriţei să sacrifice această iubire, dându-şi seama că Liam ducea o luptă în umbra ei. Ea avea un succes enorm, iar el abia dacă obţinea câte un rol mic la acea vreme. „Era greu pentru el să fie în umbra mea. Nu era un secret pentru nimeni că eu eram cea care câştiga mai mult”, avea să declare, ani mai târziu, Mirren.

Liam şi Helen au rămas prieteni până în ziua de azi.
Liam şi Helen au rămas prieteni până în ziua de azi.

Ea îl luase sub aripa ei şi, în 1985, a simţit că îl va distruge dacă nu se despart: „Am simţit că e momentul să-l eliberez, însă despărţirea nu a fost uşoară, amândoi am plecat cu inimile frânte. El a gestionat această situaţie cu eleganţă şi graţie. Ne iubeam, a fost greu să renunţăm unul la celălalt...” Însă în cei cinci ani de relaţie a existat un moment care a rămas în memoria colectivă şi a ridicat, la acea vreme, semne de întrebare: flirtul dintre Helen şi pugilistul Muhamad Ali, petrecut la un eveniment la care actriţa venise însoţită de Liam.

Muhamad Ali şi-ar fi dorit o relaţie cu celebra actriţă.
Muhamad Ali şi-ar fi dorit o relaţie cu celebra actriţă.

Faptul că Liam a fost, la un moment dat, boxeur, iar Ali era unul dintre idolii lui, l-a făcut să reacţioneze total atipic la acea situaţie care, pentru mulţi, ar putea părea penibilă: „Mi se părea atât de cool că Muhamad flirta cu iubita mea. I-am spus atunci că îl iubesc, îmi tremurau, efectiv, genunchii”, a povestit Liam ani mai târziu.Recente pe Ok! Magazine

Brigitte Macron jpg
la premiera filmului Hai, Romania (1) jpg
HELLO CHEF   SEZONUL 7   Diana Munteanu 5 jpg
Bradley Cooper (3) jpg
Naomi Campbell și Mohammed Al Turki GettyImages 1358842872 jpg
Ilinca Vandici si Teo Trandafir Follow us! Kanal D2 jpg
Iuliana Tudor foto Marius Baragan 88264c jpg
Diana Șucu a creat  mărțișoare origami cu copii 2
Miranda Kerr a nascut (2) jpg
Shogun 1 jpg
Ella Blue, fiica lui John Travolta  profimedia 0848785430 jpg
Rishi Sunak GettyImages 1242176390 jpg
Margot Robbie și Brie Larson la SAG Awards GettyImages jpg
Barbra Streisand   GettyImages 2036602579 jpg
image png
Natalie Portman   GettyImages  2038890958 jpg
Jennifer Aniston la SAG Awards GettyImages 2036605826 jpg
Elizabeth Debicki jpg