Iman & David Bowie: una dintre cele mai frumoase poveşti de iubire. Ce spune Iman la şase ani de la decesul lui: "Aşa am putut să plâng nestingherită"

3 februarie, 2022
1 profimedia 0194871836 jpg jpeg

La şase ani de la moartea lui David Bowie, soţia sa, Iman, a rămas cu amintirea a 26 de ani spectaculoşi de iubire. Starul rock şi supermodelul au format unul dintre cele mai frumoase cupluri din showbiz, iar povestea lor e una de basm!

„Poate aveţi impresia că a fi un star rock însurat cu un supermodel e unul dintre cele mai tari lucruri din lume. Da, fix aşa este,“ spunea cândva David Bowie despre norocul de a-şi fi întâlnit aleasa. La şase ani de la moartea legendarului artist, soţia sa încă nu şi-a revenit cu adevărat. Recent, în ziua în care acesta ar fi împlinit 75 de ani, fostul manechin a postat pe Instagram o imagine de cuplu. Una din miile cu care ne-au răsfăţat de-a lungul relaţiei ce a durat 26 de ani. O dragoste pe care au încercat să o ţină departe de ochii curioşilor, dar care răzbătea din orice apariţie publică, de unde gesturile de afecţiune nu lipseau. Se spune că povestea lor de iubire e una dintre cele mai mari din toate timpurile. Lucru deloc exagerat, dacă priveşti în jur. Câte cupluri se pot lăuda cu performanţa de a petrece împreună peste 20 de ani perfecţi, lipsiţi de crize conjugale, dar plini de ataşament şi de atracţie fizică? Nu e de mirare că Iman nici nu vrea să audă de un nou mariaj. „El a fost cu adevărat dragostea vieţii mele şi abia aştept să ne reîntâlnim cândva“, declara frumoasa somaleză într-un interviu. După dispariţia cântăreţului, căutându-şi o alinare, aceasta a început să se dea cu parfumul lui, pentru ca într-un final să creeze ea un parfum dedicat iubirii lor, numit Love Memoir. Multă vreme după decesul soţului răpus de cancer la ficat în 2016, Iman a evitat casa lor de vacanţă din nordul statului New York. Pandemia, însă, a forţat-o să petreacă majoritatea timpului acolo şi, prin urmare, să înfrunte amintirile dureroase şi apusurile pe care Bowie le iubea atât de mult. „Pentru mine lockdown-ul a fost exact ce-mi trebuia. În Manhattan nu-mi puteam consuma durerea în voie. Oamenii mă opreau pe stradă să mă consoleze, dar apoi insistau să facem un selfie. În pădure am putut să plâng nestingherită şi să mă eliberez“, a declarat Iman pentru publicaţia The Irish Times.

3 profimedia 0227665099 jpg jpeg

Iman cea care-şi plânge durerea acum la conacul familiei ar fi avut cu totul alt destin dacă în urmă cu peste 30 de ani unui prieten nu i-ar fi venit o idee strălucită. Dăm timpul înapoi într-o seară din 1990, care nu promitea nimic mai mult decât un pahar, două de şampanie. O Iman în vârstă de 35 de ani, proaspăt ieşită din cariera de model, este invitată de un bun amic la petrecerea aniversară a acestuia. Ce nu ştie ea e că amicul organizase, de fapt, un blind date, cu scopul de a i-l prezenta pe David Bowie. „David a venit cu un Mustang alb, îmbrăcat în denim alb. Iman şi-a făcut apariţia într-un Mercedes negru, purtând haine negre din piele din cap până-n picioare. Perfecţiune! Pur şi simplu nu se putea mai bine de atât“, a povestit amicul comun, hairstylistul Teddy Antolin, pentru The Sunday Times. În vreme ce Iman nu s-a îndrăgostit pe loc, David Bowie a fost de-a dreptul fermecat. „M-am simţit atras de ea instantaneu, era ilegal de sexy. În noaptea dinaintea primei întâlniri, nu am putut să dorm de entuziasmat ce eram. În mintea mea, era cert că-mi va deveni soţie. Nu mi-am dorit niciodată în viaţa mea un lucru cu atâta ardoare“, povestea Bowie în Hello!, în anul 2000. „Dacă eşti liberă mâine, n-ai vrea să bem un ceai împreună? Doamne, ce emoţii avea! Şi nici măcar nu obişnuia să bea ceai. L-am dus la o cafenea când am realizat asta“, a dezvăluit Iman într-un interviu emoţionant în People, acordat în 2020.

4 profimedia 0271039505 jpg jpeg

În acelaşi interviu a povestit cum şi-a dat seama că artistul este The One. „La câteva zile după ce ne-am cunoscut, am călătorit la Paris pentru un show de modă al prietenului meu Thierry Mugler. Când am ajuns la hotel, toată camera era plină cu gardenii. Când am aterizat înapoi în L.A., în aeroport era mare tevatură, toată lumea poza pe cineva. Era el, care mă aştepta cu un buchet de flori, fără gărzi de corp, impasibil la toată agitaţia din jur. Aşa am ştiut că el e“, a rememorat supermodelul. În doar câteva luni erau logodiţi, Bowie oferindu-i iubitei sale un inel din secolul al XVIII-lea, cu safire şi diamante, pe care aceasta îl remarcase cu un an înainte, într-o magazin de antichităţi din Florenţa. Nunta a venit în 1992, în cadrul a două ceremonii: una foarte restrânsă, în Elveţia, urmată de una cu multe staruri, în Toscana. Iman şi-aminteşte că a plouat cu găleata în ziua aceea şi toată lumea îi spunea: „Bucură-te, ploaia înseamnă noroc şi căsnicie lungă“. Şi aşa a fost! Ba chiar, cei doi, fiecare cu câte un copil din căsniciile anterioare, au făcut împreună o fetiţă, Alexandria, venită pe lume în 2000, pe când Iman avea 45 de ani, prin fertilizare in vitro. După ce a devenit tată a doua oară, David s-a lăsat de fumat. La scurt timp după ce o cunoscuse pe Iman, se lăsase deja de alcool, punând punct unor decenii întregi de dependenţă. De fapt, autorul hitului

a devenit băiat de casă cu timpul, evitând inclusiv petrecerile de la care altădată era nelipsit. În fiecare duminică, Iman îi gătea mâncărurile lui preferate, mic-dejun englezesc şi pui prăjit. Ar fi putut să se stabilească în Marea Britanie, dar au preferat să trăiască în Manhattan, pentru că aici, conform spuselor frumoasei somaleze, „paparazzii sunt mai leneşi decât la Londra“. Bowie, care în 2004 a renunţat să mai plece în turnee, a declarat cândva pentru

: „Pe primul loc e mariajul, pe locul doi cariera. Dacă ar trebui să aleg între cele două, n-aş ezita o clipă.“ O declaraţie la ani lumină faţă de perioada primului său mariaj, cu Angie Bowie, mama primului său copil, Duncan Jones, căreia i-a spus din noaptea nunţii că nu o iubeşte. David Bowie va rămâne un mister din punct de vedere al orientării sexuale: mai întâi a declarat că e gay, apoi că e bisexual, după care s-a căsătorit cu două femei. Însă unul din mesajele sale ca artist a fost tocmai acesta: că nu contează nici orientarea sexuală, nici culoarea pielii. Iman, la rândul ei, a mai fost căsătorită de două ori: prima dată cu un bărbat pe nume Hassan, despre care nu se cunosc multe detalii, iar a doua oară cu baschetbalistul Spencer Haywood. Cert este că, de la frumoasa care nu era pregătită pentru o relaţie – se pare că a şi refuzat prima cerere în căsătorie a lui Bowie  – Iman a ajuns la o căsnicie de peste două decenii, căreia doar moartea partenerului i-a pus capăt. Dar dragostea e mai puternică decât moartea, iar Iman o ştie cel mai bine. Când cineva s-a referit la Bowie drept „soţul tău decedat“, aceasta l-a corectat:„Nu, nu e soţul meu decedat. E soţul meu!“.    

Foto: Getty Images, Profimedia 

image


Recente pe Ok! Magazine

Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG