Jamie Lee Curtis & Christopher Guest: cum au ajuns să formeze un cuplu

2 august, 2020
1 curtis jpg jpeg

Poveştile cu dragoste la prima vedere par posibile doar în filme, iar scepticii nu cred că cineva poate trăi aşa ceva în realitate. Cu atât mai mult nişte staruri de la Hollywood, atât de obişnuite cu clişeele din peliculele romantice.

Fiica legendarului bad-boy Tony Cur­tis a ştiut că se va căsători cu cel ca­re-i este partener de 36 de ani din prima clipă în care l-a văzut. Ajunsă azi la 61 de ani, actriţa Jamie Lee Curtis a trăit un „love at first sight“ mai degrabă unic.

O Jamie de 25 de ani l-a remarcat pe ac­torul şi comediantul Christopher Guest (72) în anul 1984, într-o ediţie a revistei Rolling Stone: „L-am văzut pe acest bărbat îmbră­cat într-o cămaşă de tartan, afişând un rân­jet mucalit. Nu-l mai văzusem până atunci. Pentru o lungă perioadă de timp, nici eu nu mi-am afişat zâmbetul larg în public. Ştiam că am nişte dinţi urâţi, cu o formă ciudată. Preferam, în schimb, un fel de rânjet, iar când l-am văzut şi pe Chris cu aceeaşi expresie, în acea poză, mi s-a părut că mă văd pe mine. Am văzut un spirit asemănător“.

Din fericire, în Cetatea Filmului toată lumea cunoaşte pe toată lumea, iar o ami­că producător a lui Jamie îl ştia pe agentul actorului admirat de Curtis în acea revistă. Jamie Lee n-a stat pe gânduri şi, chiar a doua zi, l-a sunat pe impresarul lui Guest şi i-a lă­sat numărul ei de telefon, în caz că cel pe care pusese ochii vrea s-o cunoască, la rândul lui. Cel care deţine un titlul nobil de baron, moştenit de la tatăl lui englez, Peter Haden-Guest, n-a fost interesat.

Destinul şi-a vârât, însă, coa­da, iar cei doi s-au întâlnit în­tâmplător, peste ceva timp, la un restaurant. Jamie lua cina cu un grup de prieteni. La fel şi Chris.

„M-a salutat ca şi cum ar fi vrut să zică «Eu sunt tipul pe care l-ai sunat». I-am răspuns la salut, confirmându-i că eu sunt femeia care l-a sunat. A doua zi, pe 28 iunie, a sunat telefonul. Pe 2 iulie 1984, eu şi Chris aveam prima întâlnire la restaurantul Chianti din Melrose. Până pe 8 august, când el a mers să înregistreze pentru show-ul Saturday Night Live în New York, eram deja îndrăgostiţi“, îşi aminteşte actriţa din filmul True Lies. Distanţa, el lucrând în New York, ea, în Los Angeles, i-a făcut să-şi dea seama că nu pot trăi unul fără altul, iar Chris a cerut-o pe actriţă de nevastă la telefon.

Ei bine, la doar şase luni de la episodul cu fotografia din revistă, când Jamie Lee i-a spus amicei sale „El este viitorul meu soţ!“, premoniţia a devenit realitate. Pe 18 decem­brie 1984, Jamie şi Chris se căsătoreau, iar acea fotografie care le-a legat vieţile există şi astăzi, înrămată, în domiciliul lor conju­gal. Timp de doi ani după ce au devenit soţ şi soţie, actorii au încercat fără succes să devi­nă şi părinţi pe cale naturală, luptându-se în zadar cu infertilitatea.

Cu toate acestea, cei doi au fost cât se poate de hotărâţi să-şi măreas­că familia, măcar pe calea adopţiei. În 1986, Jamie şi Chris au înfiat o fiică, Annie, iar zece ani mai târziu, în 1996, au adus în căminul lor şi un băiat, pe Thomas. Faptul că vedeta n-a putut avea pro­priii ei copii şi, colac peste pupăză, că nu­mele ei este destul de masculin au dus la apariţia unor zvonuri cum că Jamie s-ar fi născut hermafrodită, dar a ales, mai târziu, sexul feminin, recurgând la operaţie. Zvon care a rămas la statutul de zvon într-un Hol­lywood în care circulă multe astfel de poveşti picante.

În ciuda acestor bârfe, Jamie spune că secretul unui mariaj de succes, chiar şi la Hollywood, este să nu te grăbeşti să divorţezi şi să ai încredere că lucrurile se vor aranja, în timp şi cu răbdare. După ce a crescut într-un cămin faimos, dar nefericit, în care părinţii ei, Tony Curtis şi Janet Leight, ajunseseră să se urască, Jamie este recunoscătoare că sorţii au fost mult mai binevoitori cu povestea ei de dragoste. Asta în ciuda faptului că actriţa însăşi i-a pus beţe în roate, prin dependenţa ei de alcool, analgezice şi cocaină, ultima moştenită de la excentricul ei tată.

„Crezi că ai o săptămână proastă, dar chiar şi aşa, rămâi în acel autobuz (n.r. metaforă pentru căsnicie)! Într-o zi, te vei uita pe fe­reastră şi vei vedea un peisaj mult mai fru­mos. Nu sunt o romantică incurabilă. Sunt doar realistă şi îl respect. Şi nu îl părăsesc“, rezumă actriţa lecţia ei despre un mariaj lon­geviv.Recente pe Ok! Magazine

Naomi Campbell și Mohammed Al Turki GettyImages 1358842872 jpg
Ilinca Vandici si Teo Trandafir Follow us! Kanal D2 jpg
Iuliana Tudor foto Marius Baragan 88264c jpg
Diana Șucu a creat  mărțișoare origami cu copii 2
Miranda Kerr a nascut (2) jpg
Shogun 1 jpg
Ella Blue, fiica lui John Travolta  profimedia 0848785430 jpg
Rishi Sunak GettyImages 1242176390 jpg
Margot Robbie și Brie Larson la SAG Awards GettyImages jpg
Barbra Streisand   GettyImages 2036602579 jpg
image png
Natalie Portman   GettyImages  2038890958 jpg
Jennifer Aniston la SAG Awards GettyImages 2036605826 jpg
Elizabeth Debicki jpg
Vedete care n au apelat la bisturiu FotoJet (10) jpg
Sharon tate roman polanski GettyImages 2662492 jpg
FotoJetTom si Elsina jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg