Jodie Foster: „Îmi iubesc soţia!” După idila cu Russell Crowe, actriţa ar fi avut relaţii cu Nastassja Kinski, Gillian Anderson şi Jamie Lee Curtis

17 aprilie, 2021
1 ele doua iar jpg jpeg

Actriţa ne demonstreză că “noul normal” nu înseamnă numai să stai acasă, în pijamale, când primeşti un premiu, ci şi să-ţi săruţi partenerul de acelaşi sex în văzul tuturor, fără să-ţi mai pese de homofobi.

N-am avut confirmarea că starul din Tăcerea mieilor (1991) preferă compania femeilor decât în 2013, la Globurile de Aur, când Jodie (58) a răspuns zvonurilor despre sexualitatea sa: „Sper că nu sunteţi dezamăgiţi că nu ţin un ditamai discursul despre recunoaşterea faptului că sunt gay, pentru că l-am ţinut deja de mult, prin Evul Mediu...” În acelaşi an o întâlnise pe Alexandra Hedison (51), actriţa şi regizoarea care a devenit, între timp, fotograf de artă şi soţia vedetei hollywoodiene.

2 ele doua jpg jpeg

Imaginile cu cele două partenere de viaţă la Globurile de Aur 2021 au făcut înconjurul lumii. Cu toţii am apreciat nonşalanţa lor de-a se prezenta în faţa camerelor de filmat în pijamale, atât timp cât ceremonia a fost difuzată online şi vedetele au rămas acasă, în plină pandemie. Un alt aspect care n-a trecut neobservat a fost sărutul pe care cele două soţii extrem de discrete şi l-au dat live. „Îmi iubesc soţia!”, a spus Foster pe 28 februarie, plăcut surprinsă de premiul primit pentru interpretarea sa din The Mauritanian.

stanga
dreapta
2 ele doua jpg jpeg
3 profimedia 0173847633 jpg jpeg
4 profimedia 0202883093 jpg jpeg

De la relaţii hetero la idile gay

Jodie nu şi-a ascuns niciodată homosexualitatea, dar nici nu şi-a etalat-o în mod ostentativ. Aflându-se în lumina reflectoarelor încă de la trei ani, când a debutat într-o reclamă, şi purtând pe umeri responsabilitatea întreţinerii întregii familii, n-a acordat niciodată atenţie bârfelor şi nici n-a comentat public despre propriile zbateri existenţiale. După ce-a avut şi idile heterosexuale – cu Russell Crowe, de pildă – şi-a încercat norocul cu diverse partenere precum Nastassja Kinski, Gillian Anderson şi Jamie Lee Curtis, dacă e să luăm în seamă tabloidele americane.

4 profimedia 0202883093 jpg jpeg

Cea mai îndelungată idilă a fost cea cu Cydney Bernard, cu care a şi decis să-şi întemeieze o familie. Foster a adus pe lume doi băieţi, pe Charlie (22) şi pe Kit (19), apelând la donatorul de spermă Randy Stone, un regizor gay şi foarte bun prieten de-ai actriţei, şi a continuat să-şi împartă responsabilităţile părinteşti cu cea care i-a fost alături 15 ani.

Mamă grijulie

După ce-a avut şocul de-a afla, în 1981, că un anume John Hinckley a încercat să-l asasineze pe preşedintele Ronald Reagan doar pentru a o impresiona pe ea, deţinătoarea a două premii Oscar şi-a trei Globuri de Aur a preţuit discreţia mai mult ca niciodată. Şi-a crescut băieţii departe de Hollywood şi şi-a ales pe sprânceană proiectele care s-o ţină departe de casă. Iar acum e cum nu se poate mai împlinită alături de Alexandra, care-i împărţăşeşte întrutotul dorinţa de-a nu epata: „Mă întreţineam din actorie, dar nu suportam expunerea.”

3 profimedia 0173847633 jpg jpeg

Foster s-a măritat cu fosta iubită a lui Ellen DeGeneres după numai un an de relaţie, în cadrul unei ceremonii despre care nu s-a scris nimic în presă. Singurul lucru care confirmă fericirea lor sunt postările lui Hedison, care mai strecoară, printre fotografii artistice, şi declaraţii de dragoste emoţionante: „În fiecare zi, sunt o soţie mândră!”

foto - Profimedia