Mariaj cu happy end! Julianne Moore şi Freundlich: "Trebuie să îţi şi doreşti să rămâi căsătorit, să munceşti să-ţi menţii mariajul"

7 aprilie, 2020
5 julianne moore si sotul 2 jpg jpeg

Căsnicia lor nu e o comedie romantică, însă nici o dramă insuportabilă nu poate fi, după 23 de ani petrecuţi împreună şi acelaşi zâmbet sincer afişat în public de cuplul hollywoodian.

"În fiecare dimineaţă, mă scoate din minţi cum îşi desface el o banană ca să mă-nânce doar jumătate din ea şi lasă apoi restul pe masă. De ce face asta? Ca să ia altcineva resturile lui? Ooo, cât de mult mă scoate din sărite chestia asta!“, spune Julian-nefăcând referire la obiceiurile enervante ale bărbatului cu care-şi împarte viaţa de 23 de ani. Tot ea insistă că cei 16 ani de mariaj pe care-i are cu regizorul Bart Freundlich sunt cât se poate de reuşiţi. Şi-atunci ce ne scapă, ce le ţine împreună pe cele două sta-ruri hollywoodiane?

E simplu: umorul. „Indiferent prin ce treci în cuplu, trebuie să râzi, din când în când, cu gura până la urechi“, explică actriţa care afişează adesea un zâmbet molipsitor. Dar, să fim serioşi, nu ajungi să-ţi petreci aproape jumătate din viaţă cu cineva doar fă-când haz de necaz. „Trebuie să-ţi şi doreşti să rămâi căsătorit, trebuie să munceşti să-ţi menţii mariajul. Nu e simplu deloc...“, dezvăluie Moore. Destul de pragmatic, nu?

3 julianne moore si sotul 3 jpg jpeg

Şi nici măcar începuturile idilei lor n-au dat pe-afară de romantism... „Totul a fost atât de neaşteptat!...“, dezvăluie câştigătoarea Oscarului (cu rolul ei din Still  Alice - 2014). „Însă cum-necum, relaţia a mers mai departe, iar acum avem o istorie imensă împreună.“

Cei doi s-au cunoscut în 1996, în timpul pre-producţiei filmului regi-zat de el, The Myth of Fingerprints, şi în miezul unei perioade dificile din viaţa ei. Proaspăt divorţată (de actorul John Gould Rubin) şi implicată într-o idilă departe de a fi ideală, actriţa se pregătea de prima întâlnire cu regi-zorul filmului, când şi-a dat seama că maşina nu-i mai pornea din cauza stricăciunilor pe care i le făcuse iubitul ei temperamental de-atunci. „Eram enervată la culme din cauza a tot ceea ce mi se întâmplase în ziua aia, aveam 35 de ani, un divorţ în spate şi slabe şanse să-mi găsesc fericirea alături de partenerul meu de-atunci. Aşa ne-am întâlnit noi doi“, începe să  povestească  actriţa. 

„Mi-era clar că nu aveam viaţa personală pe care mi-o doream. Îmi petrecusem tinereţea încercând să re-alizez cât mai multe în carieră, dar m-am trezit, la un moment dat, că aveam un simplu serviciu în timp ce tot ceea ce-mi doream eu era o familie“, spune ea.

Primul ei mariaj, început la numai 22 de ani, n-a făcut decât să o îndepărteze şi mai mult de idealul ei. „Nu eram fericită şi cu asta basta!“, spune despre căsnicia de 11 ani cu John Gould Rubin, iar divorţul, după cum era de aşteptat, i-a accentuat nemulţumirea: „Divorţul îţi distruge bunadispoziţie, te face plin de toane!“  Ei bine, şi cu toanele pe care le avea a ajuns Julianne la întâlnirea cu Freundlich.

Întârziase deja două ore, dar asta n-a împiedicat-o să-i pună regizorului în vedere că scenariul era prea lung şi că, dacă avea să taie cumva din re-plicile ei, ea nu ar mai fi acceptat deloc să facă filmul. „El era atât de calm şi de răbdător, iar eu m-am purtat îngrozitor, absolut îngrozitor! În plus, nu aş fi crezut nici în ruptul capului că făcând acel film voi avea, în sfârşit, viaţa personală la care am visat dintotdeauna!“ Totuşi chiar asta s-a întâmplat!

Relaţia lor a evoluat cu repeziciune, primul lor copil, Caleb (21), ve-nind pe lume în decembrie 1997, adică la mai puţin  de doi  ani  de când   părinţii lui  formau  o  pereche.  Iar  cel  de-al  doilea copil  al  cuplului  hollywoodian, Liv (16), s-a născut în 2002, cu un an înainte ca Julianne şi Bart să-şi unească destinele în cadrul unei ceremonii fastuoase în Greenwi-ch Village, New York. „Cele mai fericite zile din viaţa mea au fost atunci când s-au născut copiii mei“, spune actriţa din tot sufletul. Iar acum, când are un copil în pragul terminării facultăţii şi altul pregătindu-se pentru univer-sitate, Moore priveşte cu nostalgie la anii ce-au trecut: „Sunt amândoi mai înalţi decât mine acum! Nici nu-mi vine să cred cum a trecut timpul! Parcă mai ieri îl aveam pe unul în braţe şi pe altul de mână!“.

1 julianne moore si sotul 1 jpg jpeg

Cu cât încercăm mai mult să o catalogăm pe Julianne ca un star plin de glamour şi o femeie care a descoperit secretul fericirii în doi, cu atât încearcă ea să ne contrazică mai mult. Nu se simte deloc specială, succesul pe care-l are îl atribuie norocului, iar viaţa ei de familie o fi ea privilegiată, dar nu e nicidecum ieşită din tiparul obişnuit.

„Trăim normal şi foarte cu picioarele pe pământ, vă asigur. Le-am verificat şi noi copiilor postările din social media, ca orice alţi părinţi implicaţi, eu ţin la maniere şi nu tolerez lipsa de respect, în timp ce soţul meu le insuflă co-piilor independenţa“, detaliază starul hollywoodian.

Familia VIP locuieşte în West Village, adică în Manhattan, nicidecum la Hollywood, cu cei doi câini ai lor, un labrador negru pe nume  Cherry,  şi  Milly,  o  corcitură  simpatică de chihuahua. Părinţii îşi aleg proiectele profesionale în funcţie de programul copiilor, astfel încât să fie tot timpul măcar unul dintre ei acasă: „Încerc să nu plec niciodată foarte departe de casă, atunci când lucrez, şi în niciun caz nu dispar din viaţa familiei mele timp de trei-patru luni ca să mă dedic vreunui nou rol“, explică Julianne. Cu toate astea, au existat proiecte în care au lucrat concomitent. De fapt, actriţa apare în mai mult de jumătate din filmele soţului ei. „Nici n-aş vrea să lucrez cu altcineva decât cu ea“, recunoaşte regizorul. „Este cea mai bună! Tocmai de aceea am şi decis să mă retrag câteodată şi să o las pe ea să facă ceea ce ştie cel mai bine. La filmări, eu contribui doar acolo unde e nevoie.“

Iar Moore îi întoarce imediat complimentul jumătăţii ei: „Bart mă face să mă simt atât de bine în privinţa mea şi a muncii mele! E un bărbat excepţional şi un tată minunat! Dar asta nu înseamnă că ne este tot timpul uşor! Mariajul presupune muncă, nu glumă! Noi doi nu trăim într-o comedie romantică, în care ne-am îndrăgostit unul de altul şi totul decurge perfect apoi“, revine vedeta la realitatea deloc cosmetizată pe care ne-o dezvăluie fără să ezite. Iar Bart ne prezintă propriile concluzii: „Am trecut cu ea prin numeroase arsuri solare, cinci ceremonii de Oscar, o colonoscopie şi debutul ei pe Broadway. Iar ultimele două vă asigur că au fost la fel de inconfortabile pentru ea!“ Plin de umor şi peste măsură de fermecător,  fix  aşa  cum  l-a  descris  actriţa care se arată, mai nou, nesperat de optimistă în viitor: „Nu putem să nu ne gândim că am reuşit. Am ajuns până aici, suntem toţi intacţi şi chiar fericiţi! E adevărat ce se spune despre iubire, chiar poate creşte cu timpul şi sentimentul e grozav!“



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Umar Kamani jpg
Tommy Hilfiger și Dee Ocleppo Hilfiger, GettyImages (5) jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
Shakira, GettyImages (4) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Jennifer Lopez, Met Gala, GettyImages (2) jpg
FotoJet Met 2024 jpg
George Ivașcu    FOTO PRO TV (1) jpg
Vedete care sărbătoresc Paștele ortodox jpg
FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg