Mariajul lui Gene Kelly, starul din Singin' in the Rain, cu o minoră. Cum explica prima soţie a legendarului actor pasiunea lui pentru puştoaice?

12 septembrie, 2020
1 1111111111111111111 jpg jpeg

Biografia He’s Got Rhythm dezvăluie temperamentul coleric al legendarului actor laolaltă cu perfecţionismul lui binecunoscut, dar şi atracţia sa pentru femeile mult mai tinere decât el. Iar prima soţie a acestuia, care n-avea mai mult de 15 ani când l-a întâlnit pe Kelly, are explicaţia perfectă pentru preferinţele amoroase ale unuia dintre cele mai mari staruri din Vechiul Hollywood.

Betsy Blair, prima soţie a lui Gene Kelly, dă vina pe lipsa de încredere în sine a marelui actor şi dansator: „M-am întrebat de milioane de ori de ce un bărbat de 28 de ani îşi dorea alături de el o copilă de 16 ani, cât aveam eu atunci...” Totuşi starul hollywoodian era conştient de faptul că Betsy era doar o puştoaică, motiv pentru care, în primă instanţă, relaţia lor a fost pur platonică. Împărţeau amândoi o singură cameră de hotel şi un singur pat, dar Gene refuza să facă dragoste cu Blair şi obişnuia să îi dădea doar un scurt pupic pe obraz şi atât.

profimedia 0039968732 jpg jpeg

Explicaţia soţiei

„Nu înţelegeam şi mă tot întrebam ce Dumnezeului era în neregulă cu el...”, se plângea Betsy. Cu toate astea, cei doi s-au căsătorit când ea împlinise 17 ani – iar el avea deja 29 de ani! - , iar mariajul lor s-a consumat la scurt timp după ce şi-au jurat dragoste eternă la altar. Betsy a rămas însărcinată destul de repede şi a adus-o pe lume pe fiica lor, Kerry.

asta jpg jpeg

Dar cum s-au întâlnit cei doi? Betsy a ajuns la un casting şi l-a confundat pe Gene cu un băiat bun la toate, însă, când s-a întors a doua zi, şi-a dat seama că el era coregraful în faţa căreuia trebuia să-şi etaleze aptitudinile. „<Eşti o dansatoare bună?>, a întrebat-o el în ziua în care s-au cunoscut. <Foarte b ună!>, i-am răspuns celui care muta scaune şi mese pe platoul de filmare. A doua zi, mi-am dat seama că era era, de fapt, corefragul...”

Începuturile...

În concluzie, juna n-a luat castingul, dar l-a cucerit pe Gene Kelly!

Doi ani mai târziu, cei doi erau deja căsătoriţi. Vedeta a cerut-o în căsătorie pe Blair lângă fântâna din faţa Hotelului Plaza. „Am spus <Da!> imediat. N-am avut deloc reţineri. N-aveam cum să am pentru simplul motiv că eram îndrăgostită”, îşi aminteşte prima doamnă Kelly.

profimedia 0488000908 jpg jpeg

După luna lor de miere, proaspăt căsătoriţii s-au întors la Hollywood, pe 7 decembrie 1941, chiar în ziua în care japonezii au atacat Pearl Harbor. Înainte de-a fi luat în război, coregraful de 29 de ani s-a apucat să vândă obligaţiuni de război, iar soţia lui s-a oferit voluntară în spital. Planurile i s-au schimbat lui Gene în momentul în care MGM i-a propus să apară în For Me and My Gal. „Îmi plăcea la nebunie ce făcea el şi era un dansator minunat, dar pentru mine nu conta că devenea un star tot mai mare. El nu l-am perceput niciodată ca pe un icon”, a declarat Betsy.

Prima noapte de dragoste... şi de război

Kelly a mai apucat să facă trei filme până s-a înrolat în Marina Statelor Unite şi tocmai se pregătea să fie trimis în Pacific în momentul în care Japonia a declanşat bomba atomică. Toate au trecut, însă. Chiar şi mariajul lor. În 1957, la numai un an după ce Betsy fusese nominalizată la Oscar pentru rolul pe care-l făcuse în Marty, căsnicia lor s-a încheiat.

profimedia 0210018493 jpg jpeg

„Nu am nimic să-i reproşez lui Gene. Nu pot explica, într-un scurt interviu, tot ceea ce-mi doream eu şi tot ceea ce îşi dorea el. Am fost căsătoriţi 16 ani, după care totul s-a încheiat”, a spus prima doamnă Kelly, care s-a mutat, post-divorţ, la Paris.

profimedia 0147385531 jpg jpeg

După cei 16 ani de mariaj cu Betsy Blair, coregraful s-a îndrăgostit de asistenta lui, Jeanne Coyne, care era cu 10 ani mai tânără decât el. În 1990, Kelly s-a însurat pentru a treia oară, la 77 de ani, cu Patricia Ward, de numai 31 de ani. Iar, în 1994, starul a suferit un atac cerebral, urmat, un an mai târziu, de un altul, care i-a paralizat jumătate din corp. Un al treilea AVC i-a curmat suferinţa, în 1996.

foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Anne Heche, Getty jpg
brendan si partenera lui
Kim Cattrall si Darren Star la premiera Emily in Paris   profimedia 0742901557 jpg
Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg
octavia geamanu (5) JPG
liz -hudson
Eva Longoria și Victoria Beckham (2) jpg
theo
afis al bano romina power jpeg
Kirstie Alley, Getty (2) jpg
Monica Anghel FOTO Instagram
cristina spatar a fost ceruta in casatorie in dubai 1 jpg
oana roman jpg
Marc Anthony și Nadia, Getty (2) jpg
1 obama jpg jpeg
Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba   profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg