Povestea de iubire dintre Joseph Finnes şi Maria Dolores Dieguez: "Faima este lucrul care-mi place cel mai puţin la el"

18 iulie, 2020
5 joseph finnes si maria dolores dieguez 2 jpg jpeg

Starul serialului The Handmaid’s Tale a ales să ducă o viaţă departe de Hollywood, trăind o frumoasă poveste de iubire cu o spanioloaică.

Parcă mai ieri îl vedeam în Shakespeare in Love, pelicula care l-a transformat într-un sex simbol în 1998. De atunci au trecut, însă, mai bine de 20 de ani. Azi, fratele lui Ralph Fiennes trăieşte retras tocmai în Mallorca, acolo unde are o vilă din 2009. Şi nimic nu este întâmplător: Spania este ţara nativă a femeii care i-a furat inima. Cei din Palma ştiu că actorul locuieşte acolo - iar el le-a răsplătit dragostea cu care a fost primit acolo participând la diverse evenimente culturale locale. În 2013, de exemplu, a fost invitatul de onoare pentru proiecţia spe-cială ShakespeareinLove dintr-un cinematograf din Palma de Mallorca, cu ocazia aniversării a 15 ani de la lansarea filmului.

"Faima este lucrul care-mi place cel mai puţin la el. Să fii celebru implică un pact cu diavolul" - Maria Dolores Dieguez

Anul trecut, soţia lui, Maria Dieguez, acor-da şi o exclusivitate pentru Vanity Fair Spania, care le-a vizitat casa din Palma de Mallorca, ocazie cu care a făcut mărturisiri despre po-vestea lor de iubire. „L-am cunoscut pe Joe în-tr-un restaurant din Taormina. Aveam o masă rezervată acolo, iar el se afla la o masă vecină cu un prieten de-al meu. De prima dată când privirile noastre s-au întâlnit, spiritele noas-tre s-au înlănţuit. Am avut, din prima clipă, o chimie foarte puternică”, şi-a amintit Ma-ria pentru Vanity Fair. Atunci nu a ştiut cine este Joseph.

După ce a aflat, s-a temut, însă. „M-am gândit că aş avea probleme dacă m-aş întâlni cu un actor”. În realitate, Maria nu avea a se teme foarte mult, pentru că, deşi Joe era un sex simbol, viaţa lui personală a fost relativ liniştită. Cea mai cunoscută femeie cu care a avut o relaţie din 1998 în 1999 a fost actriţa Catherine McCormack. În rest, cel puţin ofi-cial, iubitele lui au fost actriţele Joy Bryant şi Judith Shekoni şi prezentatoarea de televiziu-ne Josie D’Arby.

În ciuda temerilor, Maria a cedat, însă, tentaţiei. Se întâmpla în 2004. El avea 34 de ani. Iar ea, 22 - şi era model. În toată acea săptămână petrecută în Taormina s-au tot întâlnit, pentru că amândoi filmau acolo pentru brandul de bijuterii Harry Winston. „Dar nu s-a întâmplat nimic între noi. Nici măcar  un  sărut”,  îşi  aminteşte Maria. Ulterior, fiecare a plecat spre oraşul lui. El, la Londra. Ea, la Berna, Maria provenind dintr-o  familie  de  spanioli  care emigraseră în Suedia. Acolo, ea studia Economia, la care a renunţat apoi în favoarea Artelor frumoase.

„Atunci  nu  exista  nici Facetime,    nici    What-sapp,  aşa  că  am  păstrat legătura vorbind la telefon.Am ajuns la nişte facturi astro-nomice. Ar fi fost mai ieftin dacă luam un bilet de avion”, îşi aminteşte Maria amuzată.

„Până într-o zi când mi-a zis: Merg în Ciudad del Cabo ca să fac un film. Vii cu mine?”.Maria a plecat  atunci  pentru  o  săptămână, dar  a  rămas  o  lună.  La  întoarcere, Joseph a stat cu ea la Berna. Au pe-trecut 12 luni ascultând Edith Piaf şi bând vin roşu. „Ni se părea că sun-tem la Paris în 1920”, povesteşte Ma-ria. Restul e istorie, cei doi căsătorindu-se în 2009.

Au 11 ani de mariaj şi două fiice născute în Mallorca: Eva (10) şi Isabel (8 ani). Iar Maria, care între timp a cochetat cu actoria, a făcut din familia sa o prioritate, dedicându-se copiilor. Şapte luni pe an trăiesc în Canada, acolo unde Joseph filmează The Handmaid’s Tale, serialul HBO început în 2017, care a câştigat opt premii Emmy şi două Globuri de Aur. Iar în restul anului vin aici, în Mallorca.

Serialul a relansat cariera lui Joseph. „Faima este lucrul care-mi place cel mai puţin la el. Să fii celebru implică un pact cu diavolul, pentru că celebritatea schimbă omul”, spune Maria, amuzându-se că fiicele lor nu au ştiut până de curând cine este tatăl lor. „Au crezut multă vreme că e pilot, fiindcă atunci când ve-deam un avion pe cer, le spuneam: Vine tati! Recent,  însă,  Eva  a  aflat  de  serialul  în  care joacă şi mi-a spus: Se pare că tata e faimos. A fost dezamăgită să ştie că îl împarte cu restul oamenilor!”„Deşi  mi-a  plăcut  la  nebunie  să  intru  în pielea  lui  Fred,  personajul  meu  din TheHandmaids  Tale, recunosc că abia aşteptam la sfârşitul zilei să aud Cut şi să evadez la fa-milia mea. Ei sunt cea mai frumoasă evadare a mea”, spune Joseph.

„Pentru că deşi iubesc ceea ce fac şi sunt pasionat de munca mea, aceasta nu-mi dă împlinirea pe care mi le dau cele mai importante roluri din viaţa mea: cel de soţ şi tată pentru cele mai importante trei persoane din viaţa mea!”, adaugă actorul. „Îmi place să mă plimb cu fiicele mele şi să le vor-besc despre mitologia greacă în aceste plim-bări. Va veni o vreme potrivită pentru ele să înţeleagă exact ce face tatăl lor. Deocamdată, nu e potrivit să urmărească The Handmaids Tale. Dar şi când vor avea vârsta potrivită, tot voi avea semne de întrebare dacă trebuie sau nu  să  vadă  serialul”,  spune  Joe  râzând.  Cât despre perioada pandemiei, Joe abia aşteaptă să  treacă  pentru  a  călători...  tot  în  Spania. Pentru că da, este iremediabil îndrăgostit de această ţară în care locuieşte - şi tot acolo îşi face şi vacanţele. Recente pe Ok! Magazine

Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg
Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia
cub alina sorescu png
Dinu si Jean Gavril despre America Express   foto Sorin Stana, OK (1) jpg
Pique