Psycho Love: actriţa din celebrul film al lui Hitchcock a trăit o iubire dureroasă cu Tony Curtis. "Mama a îndurat ruşinea publică", a spus fiica lor, Jamie Lee Curtis

17 martie, 2021
1 tony si janet deschidere profimedia 0586419132 jpg jpeg

Mulţi nu îi ştiu numele, dar îi recunosc chipul şi strigătul celebru din pelicula "Psycho": Janet Leigh a fost căsătorită cu starul Tony curtis, cei doi fiind consideraţi, la acea vreme, unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Hollywood

Janet şi Tony s-au cunoscut la o petrecere în 1950. Pe atunci ea era mai în vogă decât el: avea doar 23 de ani, dar deja jucase în câteva pelicule cu buget mare. Curtis, în schimb, bifase până atunci doar câteva roluri mai mici - dar atunci când a văzut-o la acea petrecere, a fost vrăjit de "dulceaţa" ei, după cum a povestit el, nu de aura ei de vedetă. "Avea un chip de o frumuseţe extraordinară şi o dulceaţă în felul de a fi pe care am găsit-o irezistibilă", a scris el în autobiografia lui. "Am văzut atunci şi reacţiile celor din jur la apariţia ei. Şi am spus: O vreau. Vreau să fie a mea!" De partea cealaltă, şi Janet a scris în cartea ei de memorii că Tony i s-a părut de la început un bărbat cu o personalitate irezistibilă. Au făcut atunci schimb de numere de telefon, dar povestea lor nu a avut un început uşor.

tony si janet 1 gettyimages 3309296 jpg jpeg

Şi asta pentru că acelea erau vremurile când mogulii hollywoodieni aveau puterea de a interfera în vieţile actorilor. Extravagantul Howard Hughes (a cărui viaţă a fost subiectul filmului "Aviatorul") o curta pe Janet la vremea la care ea l-a întâlnit pe Tony, aşa că a avut grijă să le pună beţe-n roate cât a putut. Iar Curtis urma să fie victima unei manipulări a studiourilor Universal, care i-au oferit o sumă de zeci de mii de dolari pentru a se însura cu actriţa Piper Laurie. Căsătoriile şi relaţiile aranjate de studiouri erau ceva obişnuit pe atunci la Hollywood. Cei de la Universal au considerat că, dacă s-ar fi căsătorit, Tony şi Piper Laurie le-ar fi putut aduce mai mulţi bani. Dar Curtis a refuzat oferta şi a ales să-şi asculte glasul inimii - a sunat-o pe Janet, dar i-a dat un test. A pretins că este Cary Grant, care o invită la o întâlnire. Iar Janet a trecut testul: i-a spus că refuză, pentru că are planuri cu Tony Curtis. Din acel moment, lucrurile au început să se lege frumos între ei, în decursul următoarelor luni - Curtis vizitându-şi des iubita la filmări. "Relaţia noastră a fost una foarte intensă fizic la început", a scris Tony. "Aveam nevoie fizic unul de altul, ne potriveam perfect!" În această vreme, cei de la Universal nu renunţaseră la ideea ca el să se însoare cu Piper Laurie, fiind extrem de deranjaţi de idila lui cu o actriţă de la studiourile concurente.

tony si janet 2 gettyimages 3067107 jpg jpeg

Cei doi au trecut peste toate piedicile - iar în 1951, el a cerut-o în căsătorie pe Leigh, iar ea a acceptat. Şi-au unit destinele într-o mică ceremonie privată în Connecticut pe 4 iunie 1951, comediantul Jerry Lewis fiindu-le martor. Vestea a făcut înconjurul presei, noul cuplu devenind una dintre cele mai admirate perechi de la Hollywood. "Nimeni nu ne-a egalat atunci în popularitate până la Liz Taylor şi Richard Burton, dar asta a fost abia 10 ani mai târziu. Ei au făcut vâlvă prin scandal. Noi am avut popularitate prin filme şi afecţiunea oamenilor", a susţinut Curtis. Fericirea nu a durat, însă. Şi asta pentru că el a devenit gelos - pe succesul lui Janet şi atenţia pe care o primea din partea altor bărbaţi. În plus, Tony a mărturisit că era deranjat de faptul că ea se manifesta uneori cu superioritate faţă de el. "Începusem să observ că devenisem servil în faţa ei. Şi, încetul cu încetul, ne-am trezit într-un mariaj funcţional, lipsit de romantism", a scris el despre starea căsniciei lor după 1956, când a venit pe lume prima lor fiică, Kelly (foto jos).

tony si janet 3 gettyimages 818841568 jpg jpeg

Din cauza dezamăgirii, Curtis a şi început să calce strâmb. A alunecat pe panta drogurilor şi, pentru a-şi dovedi cât era de cuceritor, a înşelat-o pe Janet cu două colege actriţe, una dintre ele fiind Natalie Wood. Mai mult decât atât, Curtis susţine că a avut o aventură şi cu Marilyn Monroe, partenera lui din filmul care l-a făcut celebru după 1958, "Some Like It Hot" - ba chiar că Marilyn ar fi rămas însărcinată, dar a pierdut copilul. De partea cealaltă, pentru a face faţă presiunii faimei, Janet a început să consume tot mai mult alcool şi să ia somnifere. În 1958 a venit pe lume şi cea de-a doua fiică a lor, celebra actriţă Jamie Lee Curtis (foto jos), care avea să spună despre ea că a fost ultima încercare disperată a părinţilor ei de a-şi salva mariajul. "Când am venit eu pe lume, mariajul alor mei se deteriorase grav", a spus ea. "Eu am crescut ştiind că părinţii mei se urăsc reciproc. Am fost crescută într-o casă a urii." 

tony si janet 4 gettyimages 1200444930 jpg jpeg

În 1962, pe când filma pentru "The Manchurian Candidate", Janet a primit lovitura de graţie: a aflat că Tony depusese actele de divorţ. Mai mult decât atât, actorul anunţase că se îndrăgostise de o actriţă de doar 17 ani, Christine Kaufmann. "Mama a îndurat ruşinea publică atunci când Tony a părăsit-o pentru o fată de 17 ani", a spus Jamie Lee Curtis. Divorţul a fost finalizat pe 14 septembrie 1962. Pentru a se răzbuna şi a-şi salva demnitatea călcată în picioare, Janet s-a recăsătorit imediat cu Robert Brandt în Las Vegas. Iar ironia sorţii a fost că acest mariaj făcut în grabă şi din dorinţă de răzbunare a durat până la moartea ei, în 2004. În schimb, Tony Curtis s-a însurat în 1963 cu Christinne Kaufmann, cu care a făcut şi doi copii - dar căsnicia nu a durat decât până în 1968. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Al Di Meola  jpg
Diana Șucu, foto Sorin Stana/Ok Magazine (4) jpg
Victoria, David Beckham  jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png