Tyrone Power și Linda Christian: povestea de iubire a părinților Rominei Power

28 aprilie, 2022

În spatele celebrei Romina Power, jumătatea la fel de faimosului cântăreț italian Al Bano, se dezvăluie povestea de dragoste dintre doi frumoși ai vechiului Hollywood.

profimedia 0311808888 jpg

Născută în America, în însoritul Los Angeles, Romina Power este fiica cea mare a seducătorului star al filmelor alb-negru Tyrone Power și a celei de-a doua lui soții, frumoasa sirenă a ecranului Linda Christian (foto sus).

Numele ei, Romina, ne duce cu gândul la eterna Roma, orașul în care s-au îndrăgostit părinții ei, în timp ce al doilea prenume al artistei, Francesca, se datorează bisericii Santa Francesca Romana, locul în care cei doi și-au celebrat nunta. 

Tatăl Rominei, Tyrone Power, a fost unul dintre seducătorii din vechiul Hollywood, un bărbat chipeș și ferchezuit, cunoscut, ce-i drept, mai mult pentru aventurile lui romantice cu frumuseți precum Judy Garland și Lana Turner decât pentru rolurile din filme.

Chiar și-așa, în anul 1939, Tyrone se impunea ca al doilea star de filme de box office după legendarul Mickey Rooney, cu interpretări în pelicule ca The Mark of Zorro, Marie Antoinette, The Black Swan sau Prince of Foxes.

profimedia 0018831173 jpg

După un mariaj ratat cu actrița franceză Annabella și o poveste de dragoste intensă cu diva Lana Tuner (care-a rămas însărcinată cu Power, dar a ales să avorteze), Tyrone avea să cunoască din nou iubirea într-unul dintre cele mai romantice orașe europene. Aflat la Roma, Tyrone Power a întâlnit-o pe superba actriță olandezo-mexicană Linda Christian, cunoscută din filmul Tarzan și Sirenele și considerată ca fiind prima Bond Girl grație apariției din 1954 în adaptarea pentru televiziune a nuvelei Casino Royale.

Superba Linda a alungat-o cu totul pe Lana din mintea starului de la Hollywood. Christian avea să povestească, mai târziu, că se afla în camera de hotel a lui Power atunci când acesta a fost sunat de cea care-i era încă iubită, Lana Turner. Actrița l-ar fi întrebat pe Tyrone de ce nu i-a răspuns la telefon până atunci și i-a cerut să-i spună c-o iubește. Răspunsul lui Power a fost deopotrivă brutal, pentru Lana, și romantic, în ceea ce-o privește pe Linda: cu receptorul la ureche, starul s-a întors spre noua lui iubită, Linda Christian, și i-a spus “Te iubesc!”.

Power and Christian s-au căsătorit pe 27 ianuarie 1949, la biserica Santa Francesca Romana din capitala Italiei, acolo unde circa 10.000 de fani isterici s-au strâns pentru a vedea starurile americane.

O mare dorință a lui Tyrone era să devină tată de băiat, iar tânăra lui soție a încercat să-i împlinească acest vis, cu prețul a două sarcini pierdute. Într-un final, cei doi au devenit de două ori părinți, dar niciodată de băiat: Romina Francesca Power s-a născut în 1951, iar sora ei mai mică, Taryn Power, în 1953 (a murit de leucemie în 2020).

profimedia 0210016782 jpg

Cu toate acestea, viața împlinită de familie n-a fost echivalentă cu fidelitatea în ceea ce-l privește pe Tyrone, care nu s-a deranjat nici măcar să ascundă acest lucru de soția lui. “De ce te-ngrijorezi? De ce nu-ți iei și tu un amant?”, răspundea acesta atunci când era chestionat de soția lui.

Și, în timp ce Tyrone se distra cu alte femei, Linda i-a ascultat sfatul și și-a găsit și ea un iubit extraconjugal, pe actorul britanic Edmund Purdom (cu care avea să se căsătorească într-un final).

Cu toate acestea, tipul ăsta de compromis marital nu le-a salvat mariajul, dimpotrivă. Tyrone și Linda au pierdut o componentă importantă pentru o relație sănătoasă: încrederea.

Părinții Rominei au divorțat în 1956, iar fiul mult dorit de Tyrone a venit pe lume odată cu cel de-al treilea mariaj al actorului, cu o femeie pe numele ei Debbie Minardos.

Numai că starul n-a trăit să-și țină în brațe al treilea moștenitor și nici să se bucure de această nouă căsnicie, murind în același an în care s-a însurat pentru a treia oară, 1958, și cu puțin timp înainte să se nască Tyrone Power Jr (1959).

profimedia 0211923572 jpg

Tyrone avea doar 44 de ani când a făcut un infarct fatal pe platourile de filmare ale peliculei Solomon și regina din Saba, lăsând în urma lui trei copii mici, care de-abia și-l mai amintesc.

Romina avea doar șapte ani atunci când a rămas fără tată: “Eram în liceu în Mexic atunci când tata a murit. Avea doar 44 de ani, Hollywood-ul l-a ucis. Nu am amintiri cu el în persoană. Dacă mi-a lipsit tata? La fel cum îi lipsesc unui copac rădăcinile…”

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg
Demi Moore, Profimedia (7) jpg
Angelina Jolie pe Boadway, Profimedia (10) jpg