Mari probleme de sănătate pentru Horia Moculescu! A ajuns la spital, după ce i-a scăzut foarte mult saturaţia de oxigen

30 decembrie, 2021
1 horia moculescu jpg jpeg

Probleme pentru renumitul compozitor. Afecţiunea de care suferă şi care se agravează iarna l-a trimis la spital, întrucât saturaţia de oxigen scăzuse notabil.

Saturaţia de oxigen este utilă, mai ales în cazul afecţiunilor care implică/solicită plămânii sau întregul sistem respirator/circulator, printre care şi COVID-19. Atunci când saturaţia de oxigen scade sub 93%, proteinele sintetizate de organism ca reacţie la inflamaţie încep să acapareze săculeţii de aer din plămâni, iar oxigenul nu mai ajunge în sânge. Mai mult, organele nu mai sunt oxigenate corespunzător şi sunt declanşate diferite procese care afectează iremediabil organismul şi pot duce la moarte.

Din cauza fumatului excesiv, Horia Moculescu suferă de o afecţiune pulmonară. El a ajuns la spital, pentru că nivelul oxigenului scăzuse alarmant de mult. Se pare că această afecţiune pulmonoară se intensifică iarna, din cauza frigului.

La momentul actual, compozitorul este conectat la un aparat mobil şi pare că se simte mult mai bine după oxigenoterapie. Totodată, starea de sănătate a artistului s-a îmbunătăţit simţitor, astfel nu a fost nevoie de internare, spune un apropiat al familiei.

„Are un aparat care creşte cantitatea de oxigen din sânge, a avut nişte probleme în ultima vreme, respira foarte greu, nivelul oxigenului scăzuse alarmant de mult, aşa se întâmplă mai ales iarna, din cauza frigului.

Horia este conectat la acest aparat mobil, prin două fire fixate în nas. Acum se simte cu mult mai bine, după oxigenoterapie, starea de sănătate s-a îmbunătăţit simţitor, nu are nevoie de internare, fiica lui se speriase foarte tare, au declarat prietenii lui artişti, potrivit Impact.Recente pe Ok! Magazine

garko4 jpg
2 bennifer profimedia 0673023283 jpg jpeg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham vacanță Spania jpg
site DSC 8843 fl jpg
maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg
Andra si Catalin Maruta in vacanta declaratie de dragoste (4) jpg
angelina jolie brad pitt jpeg
Premieră Amazon jpg
Jennifer Aniston pentru Hollywood Reporter jpg
demi9 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
laura cosoi
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg