Miliardarul Roman Abramovici e persona non grata în Marea Britanie! După ce a fost alungat, a renunţat la conducerea clubului Chelsea

27 februarie, 2022
11 abramovici interdictie marea britanie jpg jpeg

Patronul rus al echipei londoneze de fotbal Chelsea a primit interdicţia de-a mai locui în Anglia.

Cel mai monden oligarh din anturajul preşedintelui rus Vladimir Putin este şi cea mai recognoscibilă figură de pe lista de persoane interziste în Regat. La cei 55 de ani ai săi, magnatul Roman Abramovici nu mai este bine primit în Europa, cu toate cele 13,3 miliarde de dolari ale sale.

Se pare că miliardarul rus ar fi dobândit, în 2018, cetăţenia israeliană, astfel având dreptul de-a intra pe teritoriul Angliei oricând pofteşte, pentru o perioadă de 6 luni. La fel, în aprilie 2021, Abramovici a obţinut şi cetăţenia portugheză, invocând că este descendent al evreilor sefarzi, expulzaţi din Peninsula Iberică în secoul XV. La mijloc ar fi, însă, o „mafie a paşapoartelor” de care s-ar folosi olgarhii pentru a obţine poziţii strategice în Uniunea Europeană.

Ca patron al echipei de fotbal Chelsea încă din 2003, dar şi ca proprietar al mai multor ansambluri imobiliare, Roman Abramovici spera să obţină şi cetăţenia britanică. De altfel, reşedinţa lui era în Jersey, o insulă din Canalul Mânecii, dintre Marea Britanie şi Franţa.

8 roman abramovici si vladimir putin 2 jpg jpeg

Războiul declanşat de Vladimir Putin în Ucraina l-a adus, însă, pe lista persoanelor "non grata", cu toate că Direcţia de Securitate şi Luptă împotriva Terorismului admite că Abramovici nu este implicat în acte de terorism sau crimă organizată. Lista include 35 de oligarhi ruşi identificaţi de Alexei Navalny, liderul opoziţiei din Rusia, care ar fi „oamenii-cheie ai cleptocraţiei lui Vladimir Putin”. 

Patronul echipei Chelsea a negat tot timpul că ar exista o apropiere faţă de preşedintele Rusiei. Totuşi, să negi apropierea de Vladimir Putin, când tu însuţi i-ai făcut cadou un iaht luxos, sfidează bunul simţ.

Totuşi, văzându-se într-o situaţie fără ieşire, după ce presa londoneză a scris că ar putea fi forţat să vândă clubul pe care l-a cumpărat în 2003, în schimbul a 190 de milioane de dolari. miliardarul rus a transmis că nu va mai conduce clubul Chelsea. 

„În cei 20 de ani în care am deţinut Chelsea FC, am văzut întodeauna rolul meu ca deţinător al clubului, a cărui slujbă este să asigure că avem succesul pe care am ajuns să îl avem astăzi, şi de asemenea să construiască pentru viitor, în timp ce joacă şi un rol pozitiv în comunitate. Am luat întotdeauna decizii din inimă, care au fost în bunul interes al clubului. Rămân dedicat acestor valor. De aceea astăzi le ofer administratorilor Fundaţiei caritabile a lui Chelsea administrarea şi grija lui Chelsea FC. Cred că sunt, în prezent, în cea mai bună poziţie pentru a urmări interesele clubului, jucătorilor, staff-ului şi fanilor!”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al lui Chelsea. 

6 sofia abamovici jpg jpeg

Fiica lui Abramovici ia atitudine

La câteva ore după ce a început "prigoana" lui Roman Abramovici, fiica acestuia, Sofia, a postat pe Instagram un mesaj în care de dezice de Putin şi de acţiunile sale. Ea a publicat o fotografie în care cuvântul ”Rusia” din ”Rusia vrea război” este tăiat şi înlocuit cu ”Putin”: ”Putin vrea război”. În mesajul afişat mai scrie că ”Cea mai mare şi mai de succes minciună a propagandei Kremlinului este că ruşii îl susţin pe Putin”.

7 sofia abamovici 2 jpg jpeg

Roman Abramovici are 7 copii, dintre care 5 cu a doua soţie, fosta stewardesă Irina Malandina (mama Sofiei), şi doi cu a treia soţie, designerul Daria Zukova.

FOTO: Instagram, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg