10 abilităţi importante pe care le învaţă copiii cu ajutorul Lego

10 martie, 2022
1 lego1 jpg jpeg

Una dintre cele mai educative jucării disponibile se întâmplă să fie şi una dintre cele mai plăcute! Abilităţile pe care copiii le învaţă de la Lego sunt importante şi incredibile! Dacă nu te-ai gândit niciodată la ele ca fiind super educaţionale, citeşte în rândurile de mai jos care sunt beneficiile de a lăsa copiii să se joace cu Lego.

Abilităţi pe care copiii le învaţă şi le prind jucându-se cu jucării Lego:

1. Abilităţi motorii fine

Folosirea cărămizilor Lego este oportunitatea perfectă pentru dezvoltarea abilităţilor motorii fine! Cărămizile Lego sunt un instrument de manipulare excelent pentru a lucra degetele în timp ce copiii construiesc şi chiar ridică piese Lego. Copiilor le place emoţia de a construi şi pot face acest lucru ore întregi, construindu-şi muşchi puternici în mâini, care îi vor ajuta să lucreze la alte abilităţi, cum ar fi să înveţe să scrie.

2. Jocul de cooperare

Este atât de uşor ca construcţia cu cărămizi Lego să se transforme într-o perioadă de fericire imaginară cu aventuri, eroi, răufăcători, animale şi chiar membri ai familiei. Folosirea minifigurinelor şi cărămizilor Lego cu alţi colegi le oferă copiilor aceleaşi abilităţi pe care le-ar învăţa jucându-se cu o casă de păpuşi.

Creaţiile Lego devin o formă de povestire. Micul cal pierdut încearcă să-şi găsească grajdul, iar prietenii îl ajută pe parcurs. Sau o mamă are grijă de fiul ei care se duce la şcoală în ziua respectivă.

3. Un sentiment de realizare

Când copiii îşi vor terminat uimitoarea lucrare de artă creată din cărămizi Lego, ei vor fi entuziasmaţi să îţi arate creaţiile lor. Au făcut ceva de care sunt incredibil de mândri, ceea este bine atât pentru mâinile lor, cât şi pentru inima lor!

Copiii sunt atât de încântaţi de casele pe care le construiesc pentru familiile de minifigurine în care să se joace sau de maşinile pe care minifigurinele le vor conduce în comunitatea lor Lego. Pe măsură ce îşi dezvoltă încrederea în sine, entuziasmul lor duce la realizarea de construcţii cu scopuri din ce în ce mai complexe!

4. Persistenţă

Construirea cu cărămizi Lego duce uneori la dezamăgire sau frustrare. Un turn frumos se prăbuşeşte dintr-o mişcare greşită.

Iniţial, acest lucru este frustrant. Totuşi, am învăţat că copiii care folosesc cărămizi Lego in mod regulat nu sunt învinşi de asta. În schimb, o fac din nou. Chiar dacă şi tu le vei distruge accidental o capodoperă, vei fi întotdeauna surprins când vei auzi „Este în regulă, îl pot construi din nou!”

5. Rezolvarea unui puzzle

Nu contează dacă un copil foloseşte o broşură de instrucţiuni sau construieşte complet din propria imaginaţie. Ei rezolvă un puzzle! Când copiii ridică bucăţi mici în jurul lor pentru a forma o clădire, un avion sau o creatură, ei aduc ordine în haos. O găleată de cărămizi Lego devine, prin joc, o nouă oportunitate!

6. Ştiinţa

Cauza şi efectul este una dintre primele lecţii de ştiinţă pe care le învaţă un copil! Este atât de distractiv să urmăreşti fiorul pe care îl are un copil pentru a construi un turn cât mai înalt posibil. Devine din ce în ce mai înalt, în curând peste capetele lor. Apoi toţi îşi ţin respiraţia în timp ce turnul super înalt se prăbuşeşte.

Ştiinţa este componenta motrice din spatele tuturor creaţiilor pe care le are un copil. Fundamentul ştiinţei este acela de a veni cu o idee şi de a o demonstra practic. Lego fac acest lucru în mod natural prin imaginaţie. Un copil pur şi simplu vine cu o idee, apoi o dezvoltă.

7. Tehnologie

Mai simplu spus, tehnologia foloseşte noi tehnici pentru a îndeplini o sarcină. Lego îi învaţă pe copii să folosească materiale de bază pentru a îndeplini o sarcină.

8. Inginerie

Acest lucru este peste tot în Lego! Vrei să construieşti un pod? Atunci trebuie să-ţi dai seama de ce este nevoie pentru a-l ridica. Copiii învaţă repede că un turn format dintr-o singură coloană cade rapid. Prin crearea unei baze stabile, ei deschid o nouă lume de posibilităţi! În curând vor avea piramide sau poate chiar Turnul Eiffel!

9. Creativitate

Fiecare creaţie Lego este o formă de artă. Imaginaţia unui copil este singura limită! Copiii devin creatori cu sutele de piese minuscule. Ei pot folosi roţi, forme şi chiar figuri de „oameni” pentru a construi ideile în mintea lor. Poate fi util, distractiv sau chiar terapeutic.

10. Matematică

Volumul, cantitatea, corespondenţa unu la unu, simetria, modelele şi multe altele pot apărea atunci când un copil se joacă cu Lego sau Lego Duplo.

Să nu uităm de adunare şi scădere! Când îi oferi unui copil un număr limitat de Lego pentru a-şi finaliza întregul proiect, el învaţă că fiecare piesă contează. Încep să înţeleagă că fiecare cărămidă, minifigură şi piesă are o valoare! Copiii pot chiar să înceapă sarcina complexă de a-şi raţionaliza proviziile pentru a-şi finaliza capodopera.Recente pe Ok! Magazine

kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg
denise5 jpg
ale3 jpg
Serena Williams (2) jpg
am5 jpg
pt site DSC 5287 fl jpg
Kim Kardashian si Pete Davidson (3) jpg
casa lui Ben Affleck jpg
al11 jpg
Donald Trump
cristiano ronaldo yacht georgina rodriguez jpeg
Lia Bugnar jpg