10 ani de la moartea lui Alexander McQueen. Traumele care l-au împins spre sinucidere pe genialul designer

12 februarie, 2020
1 asta jpg jpeg

11 februarie 2010 a fost ziua în care designerul britanic şi-a luat singur viaţa. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit de menajeră în apartamentul lui din Londra. McQueen s-a spânzurat după ce a luat un cocktail de cocaină, somnifere şi tranchilizante şi a eşuat să se sinucidă tăindu-şi venele de la mâini. De ce asemenea sfârşit tragic şi violent?

Dispariţia prematură şi violentă a designerului de numai 40 de ani a şocat întreaga lume, sinuciderea lui McQueen fiind cu atât mai surprinzătoare cu cât succesul profesional de care se bucura creatorul de modă la vremea respectivă era incontestabil. Însă demonii cu care se lupta Alexander de ani în şir nu i-au dat pace până-n ultimul moment al vieţii lui…

profimedia 0052946837 jpg jpeg

McQueen a preferat întotdeauna să se exprime prin creaţiile sale şi nu să împărtăşească ce avea pe suflet nici măcar apropiaţilor. A făcut rareori mici excepţii, pomenind câtorva prieteni despre abuzul sexual prin care a trecut în copilărie. Se pare că Alexander a fost victima soţului surorii lui mai mari, care s-a apropiat nepermis de mult de copil în primii săi ani de viaţă, lăsând urme adânci în sufletul acesuia.

Suferinţă insuportabilă

“Suferea mult din cauza asta şi era tare furios, spunea că acea experienţă i-a furat pur şi simplu inocenţa”, a declarat, la un moment dat, un apropiat de-ai designerului. “I-a provocat o mare tristeţe în suflet…”

fotojet jpg jpeg

O tristeţe pe care a purtat-o în suflet până la sfârşit. Însă care a fost ultima picătură care a umplut paharul lui Alexander McQueen, ce l-a împins spre sinucidere?

Moartea mamei lui, Joyce, l-a determinat să-şi ia propria viaţă. Cea mai apropiată persoană din viaţa lui şi-a dat ultima suflare cu numai câteva zile înainte ca Alexander să se sinucidă. De fapt, prietenii designerului sunt de părere că McQueen n-a suportat să participe la înmormântarea mamei, să trăiască o zi mult prea tristă pentru el (12 februarie), încât a făcut tot ce a putut ca s-o evite.

"Să nu cumva să te sinucizi!..."

Fratele lui, Tony, care a fost alături de mama designerului când aceasta şi-a dat ultima suflare, îşi aminteşte cum Alexander l-a sunat a doua zi ca să îl întrebe care au fost ultimele cuvinte ale mamei lor. “Iar eu i-am spus: <Mama mi-a spus că te iubeşte şi să nu cumva să te sinucizi acum>. După care n-am mai auzit nimic din partea lui...” 

final jpg jpeg

McQueen se lupta cu o depresie groaznică în momentul în care mama lui a murit, iar acest lucru l-a determinat să se spânzure în propria casă, pe 11 februarie, după ce se îmbuibase cu cocaină, somnnifere şi tranchilizante.

“E aşa păcat că cineva care a avut un asemenea start modest în viaţă să ajungă cel mai bun din profesia sa numai ca să moară într-un mod aşa tragic!”, nu s-a putut abţine medicul legist Paul Knapman să exclame după ce examinase trupul neînsufleţit al lui Alexander McQueen.

inca el jpg jpeg

A câta tentativă de sinucidere?

Psihiatrul designerului de 40 de ani a declarat că pacientul său, Lee Alexander McQueen pe numele său oficial, suferea de anxietate şi depresie de cel puţin trei ani înainte de a-şi încheia socotelile cu viaţa şi că luase de două ori o supradoză de droguri, ca un mod disperat de-a atrage atenţia asupra suferinţei sale interioare.

tot el jpg jpeg

Alexander a lăsat şi un ultim mesaj pe spatele unei cărţi pe care o avea în apartamentul său fastuos din Londra: “Vă rog aveţi grijă de câinii mei! Îmi pare rău, vă iubesc! Lee. P.S.: îngropaţi-mă în biserică.”Recente pe Ok! Magazine

Carla Bruni la Cannes 2024   GettyImages 2153558078 jpg
Anca Lungu si sotul Harry Arampatzis la Cannes la premiera Trei kilometrin pana la capatul lumii   Alex Rosu (3) jpg
CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg