10 ani de la moartea lui Whitney Houston. Detalii noi şi uimitoare despre ultimul weekend din viaţa ei

11 februarie, 2022
2 whitney houston profimedia 0659151145 jpg jpeg

Cu numai două zile înainte de moartea ei din 11 februarie 2012, Whitney Houston s-a prezentat la repetiţiile pentru gala anuală dinaintea decernării premiilor Grammy, organizată de Clive Davis, la care şi faimoasa cântăreaţă plănuia să participe. Evenimentul era găzduit chiar de hotelul Beverly Hilton din Los Angeles, unde era cazată şi vedeta şi unde şi-a dat ultima suflare.

Directorul muzical al lui Houston, Rickey Minor, avea câteva discuţii cu membrii trupei care avea să urce pe scenă în numai câteva zile, când a descoperit ceva ciudat la femeia pe care o numea drăgăstos “sora mea cea mică”.

“A dat buzna la repetiţii când noi nici măcar nu începuserăm şi era 10.30 dimineaţa”, a început să povestească Minor pentru The Post. “Ea nu se trezea niciodată înainte de 3 după-amiaza, înţelegeţi? Nu era o matinală! Era pasăre de noapte, îi plăcea să doamnă mult, n-am văzut-o niciodată, în toţi anii în care am colaborat, la 10.30 dimineaţa. Mai mult de-atât, era udă, picura şi mai multe nu. Am întrebat-o de unde venea udă toată şi mi-a răspuns: «Am înotat la piscină. Îmi recuperez plămânii. Mă repun în formă!»”.

După ani în şir în care a consumat droguri şi tutun cu nemiluita, Houston îşi propusese să facă tot ce-i stătea în putinţă ca să se repună pe picioare din punct de vedere fizic. Însă l-a minţit atunci pe Minor, “fratele ei cel mare”. Şi, cel mai probabil, şi pe ea.

Minciuni necesare

Revenirea lui Whitney în vizorul publicului, după încheierea filmărilor la “Sparkle”, nu s-a mai petrecut, din păcate. Houston a murit la 48 de ani, în baia ei plină de droguri din apartamentul ei de hotel cu numai câteva ore înainte ca petrecerea lui Davis să înceapă. Iar cauza morţii ei a fost catalogată drept înec accidental în cadă, însă consumul îndelungat de droguri şi problemele cardiace dezvoltate pe parcursul anilor au fost factorii care au contribuit din plin la dispariţia ei bruscă şi prematură.

Decesul şocant al cele mai bune voci din muzică a zguduit din plin weekendul în care a avut loc ceremonia de acordare a premiilor Grammy. Toţi cei prezenţi la eveniment n-au făcut decât să o jelească pe regretata lor colegă de breaslă.

Gerrick Kennedy, autorul cărţii noi “Didn’t We Almost Have It All: In Defense of Whitney Houston”, a declarat următoarele: “Nimic nu putea face lucrurile mai puţin oribile decât erau. Aşa că toţi se întrebau ce să facă…”

Kennedy şi-a amintit că a văzut-o pe Houston în hotelul Beverly Hilton cu numai două zile înainte de tragedie. Cântăreaţa era într-o dispoziţie bună când a intrat peste un interviu pe care E! News îl făcea cu Brandy şi Monica la repetiţiile petrecerii lui Davis. “Iniţial, te gândeşti că se simţea bine şi că voia să vadă cum mergeau lucrurile. De fapt, ea nu era deloc trează, folosise ceva înainte de a-şi face apariţia aşa…”, a ţinut acesta să adauge.

Cu numai câteva ore mai târziu, Whitney a avut o prestaţie spontană la un eveniment dinaintea Grammy-urilor, în clubul de noapte Tru Hollywood, şi a cântat “Jesus Loves Me”. A fost ultima dată când a mai cântat în public.

Ultima zi din viaţa ei

A doua zi, au apărut imagini cu ea arătând groaznic în timp ce pleca din Tru. Minor a primit un telefon de la ea în acea zi, dar Houston n-a lăsat mesaj şi nici n-a mai răspuns când acesta a sunat-o înapoi. “N-am mai vorbit niciodată cu ea”, a recunoscut Minor, care s-a apropiat destul de mult de cântăreaţă încă de pe vremea când a lucrat prima dată cu ea, în 1982.

Minor a primit vestea morţii lui Houston de la şeful securităţii hotelului Beverly Hilton. “Mi-a spus să merg cu el. Şi ne-am dus la liftul de serviciu şi am urcat până la etaj. Mi-a spus: «Să ştiţi că e inconştientă. Nu răspunde». După care au curăţat tot etajul, iar eu am fost singurul căruia i s-a permis să mai rămână acolo. Mă cuprinsese ameţeala. Bineînţeles că nu puteam spune nimănui ceea ce vedeam chiar în faţa mea. Era o experienţă ireală pentru mine! Ca un vis extrem de ciudat!...”.

Producătorul Ehrlich lucra de zor la repetiţiile Grammy când a început să se răspândească zvonul morţii lui Whitney Houston. “Au venit la mine vreo două-trei persoane cu nişte feţe uimite”, a dezvăluit el. “Şi prima mea reacţie a fost să spun: «Glumiţi!» Pentru că chestii de-astea îţi vin în minte atunci când ceva atât de incredibil se întâmplă. Şi mi-am dat seama din reacţia lor că nu glumeau deloc…”

“M-a durut îngrozitor plecarea ei…”, a dezvăluit Ehrlich, producătorul cu care a lucrat Whitney la Grammy-uri, în 1986, când a cântat “Saving All My Love for You”. “Am lucrat cu Whitney de foarte multe ori de-a lungul anilor… I-am fost alături de atâtea ori!... Şi, sincer vă spun, am urmărit declinul ei constant!...”

Regrete eterne

Tot Ehrlich a fost cel care a regândit programul de la Grammy şi i-a sugerat lui Jennifer Hudson să cânte în onoarea lui Houston la eveniment. A interpretat un “I Will Always Love You” din inimă, în timp ce Alicia Keys şi Diana Ross se gândeau dacă să participle şi ele la show în timp ce trupul neînsufleţit al lui Whiteney erau încă la etaj, în aceeaşi clădire.

Însă Kennedy n-a fost de acord ca petrecerea lui Davis să mai aibă loc în acele condiţii. “Mi s-a părut de-a dreptul dezgustător! Nu-mi vine să cred nici în ziua de azi că petrecerea aceea a avut loc. Ea era la etaj, iar medical legist se pregătea să meargă sus ca să-i ia cadavrul. E strigător la cer pentru mine! Mi se părea o tragedie Shakespeariană care se desfăşura chiar sub echii mei. Femeie aceasta a avut parte de atât de puţină demnitate în viaţa ei. Măcar să fi fost lăsată să moară cu demnitate!”, a încheiat acesta prin de regret şi tristeţe.

Foto - Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
Petrecere de 50 de ani Victoria Beckham (2) png
Codin Maticiuc (4) jpg
Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg