11 reţete de băuturi cu Aperol de făcut acasă
Băutura Aperol a fost creată în 1919 în Veneţia, Italia şi a cucerit imediat fanii băuturilor alcoolice. Perfect pentru seară sau pentru a te distra cu prietenii, Aperol este un aperitiv cu o aromă uşor amară şi dulce, cu un conţinut scăzut de alcool (11%).
Băutura este făcută din infuzia de rădăcini şi ierburi, inclusiv rubarbă, care conferă băuturii o notă amară şi, de asemenea, culoarea sa aparte, alături de portocale şi alte condimente combinate cu apă, alcool şi zahăr. Reţeta a fost păstrată secretă de la crearea sa, în urmă cu peste 100 de ani. În lume, doar trei persoane ştiu cum să o pregătească.
Ne place un Aperol Spritz bun, dar acesta nu este singurul cocktail cu Aperol care merită făcut. Licoarea italiană dulce-amăruie, citrică, numită uneori fratele mai blând al Campari, poate fi utilizată într-o gamă largă de reţete de băuturi. Amărăciunea sa delicată se poate combina frumos cu aproape orice alcool: gin , bourbon, tequila... Şi în timp ce Aperol Spritz şi numeroasele sale variante delicioase se simt perfect pentru zilele fierbinţi, multe dintre aceste cocktail-uri cu Aperol funcţionează bine şi în anotimpuri mai reci.
Pentru cei care doresc să pregătească o băutură pură sau să pregătească reţete elaborate, iată câteva reţete de băuturi cu Aperol pe care le poţi face acasă.
Aperol Spritz original
Ingrediente
- O parte Aperol
- O parte Cinzano Prosecco
- O gură de apă minerală
Instrucţiuni
Se amestecă toate ingredientele într-un pahar de vin cu gheaţă şi se amestecă uşor. Se ornează cu o felie de portocală. Vei obţine un Aperol Spritz perfect.
Brockmans Summer Negroni
Ingrediente
- 2 părţi Brockmans Gin
- O parte Antica Formula
- O parte Aperol
- Zmeură
- Portocală deshidratată pentru garnitură
Instrucţiuni
Se amestecă 4 bucăţi de zmeură într-un blender şi se adaugă cuburi de gheaţă cu toate celelalte ingrediente. Se agită până la omogenizare. Strecoară băutura de două ori şi pune-o într-un pahar de sticlă împreună cu un cub de gheaţă. Se ornează cu o felie de portocală deshidratată.
Ten Spot
Ingrediente
- 1,5 părţi de gin Tanqueray nr. 10
- Jumătate de parte de Aperol
- suc de grapefruit
- lime
Instrucţiuni
Se amestecă ingredientele peste gheaţă; se toarnă în pahar de şampanie.
Summer City Spritz
Ingrediente
- 1,3 părţi de rom
- jumătate de parte de Aperol
- 75 ml suc de pepene verde
- sirop simplu
- suc de lămâie
Instrucţiuni
Combină toate ingredientele într-un pahar de vin cu gheaţă şi amestecă. Se acoperă cu apă minerală şi se ornează cu frunze de mentă.
Maya Bay
Ingrediente
- 1,5 părţi Playa Real Mandarin
- Jumătate de parte de sirop de agave
- 0,75 părţi suc de lime proaspăt stors
- Jumătate de parte Aperol
- O felie de lime
Instrucţiuni
Combină ingredientele, agită-le bine şi toarnă-le într-un pahar de martini cu un cub de gheaţă foarte mare. Se ornează cu o felie de lime.
Airedale
Ingrediente
- 2,5 părţi Bourbon
- 0,75 părţi Aperol
- 1 linguriţă sirop simplu
Instrucţiuni
Se combină într-un pahar de amestecare cu gheaţă şi se amestecă 10-15 secunde. Se toarnă într-un pahar de whisky peste un cub mare de gheaţă de whisky. Se ornează cu coajă de grapefruit.
DB Cooper
Ingrediente
- Whisky Trail's End
- 0,75 părţi Aperol
- 0,75 părţi Meletti amaro
- 0,75 părţi suc de lămâie
Instrucţiuni
Combină toate ingredientele în shaker. Se combină cu gheaţă şi se toarnă dublu în pahar.
MacNamara Rose
Ingrediente
- 2 părţi Knappogue Castle Whisky irlandez de 12 ani
- 0,75 părţi Aperol
- 2 felii de castravete
- 1 vârf de sare
Instrucţiuni
Se amestecă feliile de castravete într-un pahar de amestecare. Adaugă gheaţă şi toate celelalte ingrediente. Se amestecă şi se toarnă într-un pahar de tip cupă. Se ornează cu o panglică din castravete.
Strawberry Letter
- 0,5 părţi sirop de căpşuni
- O parte Aperol
- Trei părţi vin roze
- Seltzer, după gust
Instrucţiuni
Pune toate ingredientele, cu excepţia seltzerului, într-un pahar de vin umplut cu gheaţă. Amestecă-le pentru a le combina şi se ornează cu 4 felii de căpşuni.
Sirop de căpşuni: Spală 10 căpşuni, îndepărtează codiţele şi taie căpşunile în sferturi. Lasă-le să stea în 2 căni de zahăr peste noapte, apoi adaugă 2 căni de oţet de zmeură şi amestecă pentru a dizolva zahărul. Pune la foc într-o oală până fierbe, apoi îndepărtează imediat. Lasă să se răcească, strecoară fructele de pădure şi pune lichidul într-o sticlă pentru depozitare.
Turbo Lover
Ingrediente
- 0,5 părţi Aperol
- 0,5 părţi Mr Black
- 0,5 părţi Ancho Reyes
- Cardamom
Instrucţiuni
Pune toate ingredientele într-un shaker cu gheaţă. Se agită şi se strecoară într-un pahar de whisky cu gheaţă proaspătă.
Stay Gold Ponyboy, Stay Gold
Ingrediente
2 părţi Buffalo Trace
0,5 părţi Aperol cu infuzie de rozmarin
0,5 părţi Noilly Prat Dry Vermouth
Instrucţiuni
Se amestecă ingredientele cu gheaţă şi se servesc. Se ornează cu o crenguţă de rozmarin şi coajă de lămâie.
Aperolul infuzat cu rozmarin se prepară astfel: Aşază trei tulpini de rozmarin proaspăt, de aproximativ 3 cm lungime, într-o sticlă de Aperol de 750 ml. Se lasă la infuzat la temperatura camerei timp de trei zile.