25 de ani de ”Instinct primar”. Scene memorabile, curiozităţi şi scandaluri!

20 martie, 2017
asta jpeg

Cum astăzi se împlinesc 25 de ani de când a fost lansat filmul care a spart tiparele în materie de erotism şi senzualitate pe marele ecran, trecem în revistă câte informaţii neştiute despre Basic Instinct.

Sharon Stone şi scenaristul au avut o aventură

image

Joe Eszterhas susţine că s-a culcat cu Sharon Stone după ce filmul a fost lansat pe 20 martie 1992, adică acum fix 25 de ani. “Şi mă bucur aşa mult că am avut o aventură cu ea. Şi asta nu atât pentru că a fost o partidă atât de reuşită (a fost OK), ci mai ales pentru că datorită prezenţei lui Sharon în viaţa mea, am întâlnit-o pe care care mi-era de fapt destinată, singura iubire a vieţii mele, soţia mea”, a declarat scenaristul.

Scenariul a fost vândut cu 3 milioane de dolari

image

A durat doar 13 zile pentru a fi scris în totalitate, însă scenariul a fost vândut cu nu mai puţin de 3 milioane de dolari. Se pare că atât a obţinut scenaristul Joe Eszterhas de la producătorul hollywoodian Mario Kassar, care a reuşit să realizeze ulterior un film de mare succes, cu un profit de 400 de milioane de dolari în întreaga lume. Nu-i rău deloc pentru 1992!

Personajele principale au fost inspirate din realitate

image

Înainte de-a deveni scenarist multimilionar, Joe Eszterhas a fost reporter specializat pe activitatea poliţiei. “Am întâlnit un poliţist căruia îi plăcea la nebunie adrenalina de pe teren, era tot timpul în mijlocul împuşcăturilor şi a unor intrigi incredibile. Exact ca personajul Nick Curran”, spune acesta.

Scena atacului cu spărgătorul de gheaţă i-a provocat coşmaruri lui Sharon Stone

image

În 1992, când a fost lansat filmul, Sharon Stone a dat un interviu celor de la Playboy şi a declarat că nu au deranjat-o atât scenele de sex, cât mai ales cele cu violenţă. “Dumnezeule! Era, tot timpul cât am tras scena cu atacul din pat, un medic lângă pat care stătea cu masca de oxigen în mână, pregătit să-mi sară în ajutor, pentru că eram tot timpul pe punctul de-a leşina”, a mărturisit actriţa.

Secvenţa în care Sharon îşi încrucişează picioarele nu era în scenariu

image

Scenaristul nu a scris cea mai faimoasă secvenţă din film şi una dintre cele mai cunoscute din istoria cinematografică, ci regizorul a inclus-o. “Regizorul Paul Verhoeven a venit cu ideea ca Sharon să nu poarte lenjerie intimă în acea zi de filmare”, a scris Eszterhas în autobiografia sa. “El a fost cel care a creat una dintre cele mai cunoscute scene din cinematografie. Cred că a fost o idee genială şi cumva regret că nu am scris-o eu”, a adăugat acesta.

Scenaristul regretă numeroasele secvenţe în care personajele fumează

image

Eszterhas a fost diagnosticat cu cancer la gât în 2001 şi a ajuns să regrete că a scris atâtea scene în care personajele fumează ţigară după ţigară. “Personajul lui Sharon Stone fumează de rupe, iar cel al lui Michael Douglas încearcă să se lase”, spune scenaristul. ”Ca să nu mai spun că ea îl seduce pe el suflându-i fum în faţă, într-una din secvenţele emblematice ale filmului”, continuă acesta.

Stone nu s-a simţit confortabil în prezenţa lui Douglas

image

Şi nici Michael nu s-a simţit în apele lui alături de Sharon. Cel puţin asta susţine actriţa: “Dar tocmai acest disconfort a făcut acest thriler un succes. Tensiunea e benefică în astfel de cazuri. De fapt nici nu am apucat să-l cunosc pe Michael. Şi faptul că nu ajunseserăm să ne cunoaştem a creat acea tensiune între personaje. Eram intimă cu un străin.”

Sharon l-a manipulat pe regizor ca să-i dea ei rolul

image

13 actriţe, în afară de Stone, au fost luate în considerare pentru rolul principal feminin din Instinct primar. La acea vreme, Sharon nu era un superstar la Hollywood, motiv pentru care şi-a dorit un rol cu asemenea potenţial. A citit aşadar scenariul, i-a plăcut şi l-a invitat pe regizor, într-o bună zi, pe platoul de filmări de la Total Recall. Doar că în acea zi actriţa a ales să poarte o rochie mulată, supersexy, în stilul lui Catherine, personajul din Basic Instinct. “Eram foarte calmă, chiar rece, aş putea zice. Nu voiam să mă considere vreo nebună, însă îmi doream să vadă că mă pot transforma. Bărbaţii sunt stimulaţi vizual, ceea ce a fost destul ca să obţin rolul”, a declarat vedeta.

Stone nu se poate uita la scenele cu ea

image

După ce a dat tot ce avea mai bun de oferit în Basic Instinct, Sharon a avut surpriza vieţii ei când s-a uitat la film. “Nu-mi venea să cred că eu sunt aceea. Nici măcar nu-mi amintesc să fi făcut atâtea la filmări. Pe platou ţin minte că mi-am spus că pot juca rolul ăsta al naibii de bine sau pot să-l joc mediocru şi apoi să-mi fie ruşine să mai ies din casă. Nu existau jumătăţi de măsură. Ori ofeream totul, ori ieşea o făcătură de care să-mi fie ruşine ulterior”, a declarat Sharon.

Kathleen Turner a fost sursa de inspiraţie pentru Sharon Stone

Kathleen Turner

Pentru a-şi contura rolul de femeie fatală, actriţa din Instinct primar şi-a luat-o drept sursă de inspiraţie pe nimeni alta decât Kathleen Turner: "E o actriţă minunată, pe care am urmărit-o întotdeauna cu mare plăcere. Nu ştii niciodată ce o să facă în continuare. Şi da, m-am gândit la ea atunci când mi-am construit personajul. Mă gândeam ce limite ar depăşi ea şi unde s-ar opri", a declarat Sharon.Recente pe Ok! Magazine

Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Carmen Electra, Getty (1) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg
octavia geamanu (5) JPG
liz -hudson
Catherine Zeta Jones si fiul4 jpg
Eva Longoria și Victoria Beckham (2) jpg
theo
afis al bano romina power jpeg
Kirstie Alley, Getty (2) jpg
Monica Anghel FOTO Instagram
cristina spatar a fost ceruta in casatorie in dubai 1 jpg
oana roman jpg
Marc Anthony și Nadia, Getty (2) jpg
1 obama jpg jpeg
Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba   profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg