3 martie – Ziua mondiala privind protecţia sănătăţii urechii şi auzului. Verifică-ţi auzul gratuit!

25 februarie, 2015

Ziua de 3 martie este decretată ca fiind “Ziua mondială privind protecţia sănătăţii urechii şi auzului”. Audionova & Asociatia Acusticienilor susţin această iniţiativă prin campania naţională de testare gratuită a auzului în toate cele 43 de cabinete.

Ziua de 3 martie este decretată ca fiind “Ziua mondială privind protecţia sănătăţii urechii şi auzului”. Audionova & Asociatia Acusticienilor susţin această iniţiativă prin campania naţională de testare gratuită a auzului în toate cele 43 de cabinete.

Scopul acestei campaniieste reprezentat de sensibilizarea populatiei cu privire la problemele de auz si prevenirea diagnosticarii tarzie a deficientelor de auz . Ziua de 3.3 este considerata una cu totul speciala , cifra 3 reprezentand asemanarea cu cele 2 urechi.

Audionova&Asociatia Acusticienilor sustin constientizarea importantei auzului, deoarece pierderile de auz nu sunt vizibile din punct de vedere simptomatic, insa testarea preventiva este foarte importanta.

Hipoacuzia(pierderea auzului) este o afectiune grava care poate ridica probleme sociale si economice semnificative pentru persoane, familii si comunitati.

Cauzele care pot duce la pierderea auzului pot fi:congenitale, existente la nastere sau dobandite la scurt timp dupa nastere. Pierderea auzului poate fi cauzata si de problemele din timpul sarcinii si la nastere: greutate mica la nastere(nastere prematura), infectii in timpul nasterii, folosirea improprie a medicamentelor ototoxice in timpul sarcinii.

Printre factorii determinantiin aparitia hipoacuziei se numara ereditatea, traumatismele, infectii ale urechii, expunerea frecventa in zgomote excesive la locul de munca, in mediu si in timpul liber si inaintarea in varsta (presbiacuzia).

Deficientele de auz pot fi eficient rezolvatedaca sunt diagnosticate din timp, iar persoanele hipoacuzice se pot bucura din plin de o viata normala alaturi de cei dragi. Altfel spus, daca pierderile auditive nu sunt descoperite la timp, consecintele pot avea urmari grave asupra persoanelor afectate, si se deconecteaza pur si simplu de la tot ce il inconjoara: de la conversatiile cu cei dragi la privitul la televizor, si orice alta activitate.

Pe plan mondial,deficienta de auz este cea mai frecventa dizabilitate senzoriala, 360 milioane de oameni sufera de pierderi auditive, dintre care doar jumatate sunt purtatori de proteze auditive, insa numarul celor afectati ar putea sa se dubleze.

În România, 1 din 10 romani suferă de pierderea auzului.

Mai mult de 1 milion de oameni ne-au trecut pragul si acum se bucura din nou de viata alaturi de cei dragi. Solutiile pentru tratarea deficientelor de auz sunt multiple si personalizate, astfel incat ele pot fi ameliorate eficient prin tratament medicamentos, interventii chirurgicale sau purtarea de aparate auditive.

3 martie. Testează-ţi auzul gratuit!

Te-ai gandit vreodata cat de important este auzul in viata ta?

Poti schimba viata ta , dar si a celor dragi tie printr-un simplu test de auz.

Fiecare pacient care ne paseste pragul este important, intampinat cu drag de specialistul nostru acustician si consiliat in vederea alegerii corecte a investigatiilor necesare.

Testarea auzului este nedureroasa, se realizeaza cu aparatura de ultima generatie , iar profesionalismul desavarsit al specialistilor nostri ne recomanda in topul preferintelor romanilor.

Fă-ţi o programare!

Poti veni insotit de parinti, bunici, copii, nepoti sau prieteni si va puteti programa la oricare din cele 43 de cabinete Audionova, accesand www.audionova.ro, sau pe pagina oficiala de facebook: Facebook.com/AudionovaRomania.Recente pe Ok! Magazine

Anne Heche, Getty jpg
brendan si partenera lui
Kim Cattrall si Darren Star la premiera Emily in Paris   profimedia 0742901557 jpg
Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg
octavia geamanu (5) JPG
liz -hudson
Eva Longoria și Victoria Beckham (2) jpg
theo
afis al bano romina power jpeg
Kirstie Alley, Getty (2) jpg
Monica Anghel FOTO Instagram
cristina spatar a fost ceruta in casatorie in dubai 1 jpg
oana roman jpg
Marc Anthony și Nadia, Getty (2) jpg
1 obama jpg jpeg
Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba   profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg