3.000 de spectatori la deschiderea TIFF

26 mai, 2018
TIFF deschidere 2 jpeg

Ieri seară, cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania a început cu proiecţia sold aut a controversatului film israelian Foxtrot

Gala de deschidere TIFF

Este vorba despre pelicula regizată de Samuel Maoz, care a câştigat Leul de Argint la Festivalul de Film de la Veneţia în 2017 şi care s-a aflat pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscarul pentru cel mai bun film străin. În acelaşi timp, Foxtrot a câştigat zece trofee din partea Academiei de Film Israeliene, deşi ministrul israelian al Culturii a declarat că s-a bucurat pentru că Foxtrot nu a luat Oscarul! O controversă care nu a făcut decât să atragă şi mai mult atenţia publicului.

Echipa Foxtrot: starul Lior Ashkenazi, regizorul Samuel Maoz şi tânărul actor Yonaton Shiray

Ieri seară, la Gala de deschidere a TIFF din Piaţa Unirii, 3.000 de spectatori s-au adunat la proiecţia Foxtrot, în prezenţa actorului din rolul principal, Lior Ashkenazi, şi a regizorului Samuel Maoz. Preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, şi Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului, au deschis seara vorbind despre amploarea şi programul TIFF 2018. Mihai Chirilov i-a dedicat această ediţie marelui regizor Lucian Pintilie. În memoria regretatei Doina Cornea, a rulat scurtmetrajul Păpuşa, despre lupta celei care a fost un simbol al curajului şi al rezistenţei împotriva comunismului.

Tudor Giurgiu

Mihai Chirilov

Seara a continuat cu proiecţia Foxtrot, un film foarte aşteptat de publicul TIFF, care a luat contact cu creaţiile regizorului Samuel Maoz încă din 2010, când acesta a venit la Cluj cu primul său lungmetraj. Doamna Tamar Samash, Ambasadoarea Israelului în România, a păşit ieri seară pe covorul roşu, alături de echipa de producţie a filmului. Regizorul Samuel Maoz, starul israelian Lior Ashkenazi şi tânărul actor Yonaton Shiray s-au declarat copleşiţi de atmosfera din Cluj.

Proiecţia Foxtrot a fost un real succesRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle   Profimedia jpg
Aerosmith jpg
Gabriela Prisacariu Otil 2022 (4) jpg
celine dion jpg
Mihai Bendeac FOTO Instagram
kourntey kardashian gets energy back after quitting ivf1 jpg
Thriller, Michael Jackson 1  sursa   Profimedia jpg
dwayne johnson l and lauren hashian gettyimages 1193064219 jpeg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
bruce - ema
Amber Heard și Johnny Depp jpg
Gerard Pique si Clara Chia   profimedia 0736588889 jpg
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
Jennifer Lopez, Instagram (5) jpg
Anne Heche, Getty jpg
brendan si partenera lui
Kim Cattrall si Darren Star la premiera Emily in Paris   profimedia 0742901557 jpg
Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg