4 provocări pe care trebuie să le depăseşti când creşti un câine de talie mare

25 septembrie, 2020
1 img 20200925 wa0004 jpg jpeg

Câinii de talie mare pot ajunge să cântărească peste 25 de kilograme la vârsta adultă, îţi pot umple casa de bucurie, dar pot veni şi cu anumite responabilităţi unice.

Dacă deţii un câine de talie mare sau te gândeşti să adopţi unul, iată câteva lucruri pe care va trebui să le iei în considerare pentru ca „marele” tău amic să crească sănătos şi fericit.

1. Îngrijirea unui câine de talie mare

Îngrijirea căţelului tău încă de la început te va ajuta să-i menţii blăniţa într-o stare bună. Poate fi destul de greu să controlezi un câine de 40-50 de kilograme în timpul spălatului, mai ales dacă îi displace acest ritual. Nu te descuraja şi încearcă să transformi această luptă într-o joacă, iar cu timpul companionul tău se va obişnui. Fii atent la dinţii, urechiile, unghiile şi blana sa. Acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru a te asigura că animalul tău este sănătos şi fericit. Nu uita de paraziţii care îşi pot găsi o „superbă” locuinţă în blăniţa acestuia de care nicio baie nu-i poate despărţii.  În această situaţie tabletele antiparazitare sunt necesare, iar dacă le aplici periodic poţi să previi neplăcerile. Partea bună este că animăluţele tolerează foarte bine aceste comprimate.  

Este important ca stăpânii câinilor de talie mare să înţeleagă că aceste rase au nevoie de valori nutriţionale diferite decât ale raselor mai mici. Va trebui să-ţi hrăneşti prietenul cu mâncarea potrivită dimensiunii sale. De asemenea, asigură-te că se menţine la o greutate normală. Puii din rasele mari se dezvoltă mai rapid, iar dacă îi hrăneşti prea mult pot lua în greutate peste măsură pe parcursul creşterii. Acest lucru un este benefic pentru sănătatea picioarelor partenerului tău şi a presiunii suplimentare depuse asupra muşchilor articulaţiilor sale.

3. Jucăriile pentru câinii de talie mare

Căţelul tău de talie mare va avea nevoie de jucării mai mari şi mai rezistente pe măsură ce va creşte. Este mult mai puternic decât „verişorii” săi din rasele mai mici. Asta înseamnă că va strica cu uşurinţă orice jucărie destinată unui câine mic. Aşadar, este înţelept să cumperi jucării şi alte atracţii special concepute pentru aceste rase. Asigură-te că jucăriile sunt fabricate din materiale rezistente şi de înaltă calitate. Poate fi vorba despre o frânghie, o minge sau un os, care îţi vor menţine prietenul activ fizic, dar şi mental.

4.  Socializarea şi câinii de talie mare

După cum am menţionat anterior, căţelul tău se va transforma rapid  într-un adult mare şi puternic. Trebuie să te asiguri că puiul tău socializează adecvat cu oamenii şi câinii deopotrivă încă din primele luni. Va trebui să înveţe să tolereze alţi câini, iar socializarea scade, de asemenea, posibilitatea agresiunilor. Chiar şi plimbările pot fi grozave pentru prietenul tău. Căţelul tău va învăţa să se simtă confortabil în maşină, să vadă clădiri şi orice altceva din jurul său. De asemenea, poţi lua în considerare cursurile pentru dresaj.

Una dintre cele mai mari recompense ale unui câine de talie mare pentru stăpânul său este cantitatea uriaşă de dragoste pe care o oferă. Dacă te-ai hotărât să creşti un astfel de animăluţ, ia în considerare adopţia. Sunt o mulţime de pufoşenii care abia aşteaptă să-ţi ofere afecţiunea lor.

Foto: PixabayRecente pe Ok! Magazine

andrew-  fergie
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg
elvis presley
Andreea Marin nou jpg
Daniel Craig, Getty (1) jpg
DSC 0088 site jpg
julia fox kanye west penis1 jpg
titanic3 jpg